Automatizarea VMWare sau VirtualPC

În prezent, experimentez cu script-ul de construcție și, din moment ce am o parte Web ASP.net sub control sursă, script-ul meu de construcție ar trebui să facă acest lucru la sfârșit:

  1. Prindeți imaginile "goale" Windows 2003 IIS VMWare sau imaginile PC virtuale din rețea
  2. Încarcă-l
  3. Copiați fișierele din folderul Build to Server
  4. Instalați-l
  5. Faceți orice altceva este necesar

Nu am încercat niciodată să automatizez o mașină virtuală, dar am văzut că atât VMWare cât și Virtual Server oferă facilități de automatizare. În timp ce nu pot utiliza Virtual Server (Windows XP Home :-(), funcționează Virtual PC.

Are cineva aici experiență cu VMWare Server sau Virtual PC 2007 SP1 în termeni de automatizare?

Care dintre ele este mai potrivită (rulez ferestrele, astfel încât platforma-independența VMWare nu se ia în considerare) și mai ușor de automatizat?

0
fr hi bn

5 răspunsuri

Cu VMWare, există API-urile de automatizare a mașinilor virtuale (VIX API) . Puteți găsi ghidul de referință aici . Funcționează cu VMWare Server și WorkStation, însă AFAIK nu este disponibil pentru serverul ESX.

Din pagina principală pentru VIX:

API-ul VIX vă permite să scrieți   scripturi și programe care se automatizează   operațiuni cu mașină virtuală. API-ul este   la nivel înalt, ușor de utilizat și practic   pentru scriitori și scriitori   programatori de aplicații. Se execută   VMware Server și Workstation   produse, atât Windows cât și Linux.   Legăturile sunt furnizate pentru C, Perl și   COM (Visual Basic, VBscript, C #).

0
adăugat

Pentru a continua cu @Chris, ESX este extrem de scripturi. Un client cu care lucram recent a construit un serviciu web care lansează un script VMware pentru a crea VM-ul de care au nevoie, apoi porniți VM cu un ISO de boot personalizat. Acest ISO include toate informațiile despre kickstart sau unattend.txt pe care trebuie să le construiască în mod total neasistat.

0
adăugat

VirtualBox are, de asemenea, API-uri pentru automatizarea VM-urilor lor.

0
adăugat

Utilizați https://github.com/dblock/vmwaretasks , mai degrabă decât API-ul VixCOM brut dacă sunteți va face acest lucru în C #.

0
adăugat

Sunt de acord cu Chris. Aplicațiile de automatizare automată a mașinilor automate reprezintă o posibilitate foarte bună de automatizare a operațiilor mașinii virtuale. VIX API Version 1.6.2 poate fi folosit și pentru automatizarea operațiunilor oaspeților ESX.

0
adăugat