Opțiunile DVCS - Ce este bine pentru Windows?

Aș vrea să obțin un proiect pe un sistem distribuit de control al versiunilor, cum ar fi mercurial, git sau bazar. Cunoașterea este că am nevoie de sprijinul Windows pentru a fi bun, adică nu există instrucțiuni care să înceapă cu "install cygwin ...". Acum am auzit că suportul pentru Windows al lui Git este decent în aceste zile, dar nu are nici o experiență de primă mână. De asemenea, suna ca echipa bazar are un obiectiv explicit de ao face multiplatformă. Pot obține recomandări?

0
fr hi bn
adăugat autor pablo, sursa

8 răspunsuri

EDIT: Poate adăugați un "dvcs", "distrubutedversioncontrol", "distrubuted"

Am folosit Mercurial pe Windows fără probleme. Puteți folosi TortoiseHG sau pur și simplu utilizați linia de comandă. Mercurial nu are nevoie de Python, dar este ușor de instalat și în Windows.

Pachete binare Mercurial

0
adăugat
2 ani mai târziu: TortoiseHg suportă ferestre pe 64 de biți până acum (și are pentru un timp.)
adăugat autor Eamon Nerbonne, sursa
Ultima dată am verificat, TortoiseHG nu acceptă Windows pe 64 de biți. A fost corectată aceasta?
adăugat autor Joel Mueller, sursa

Sunt de acord cu basszero. Eu folosesc mercurial sub ferestre și este la fel de ușor și de încredere cum poate obține. Echipa mea de dezvoltare este răspândită în Europa (bine Dublin și Viena :-). Utilizăm VPN pentru a comite sau cândva serverul web construit (hgserve). Ambele funcționează bine fără probleme din cutie.

De asemenea, instrumentul diff3 open source funcționează perfect cu mercurialul și TortoiseHG din cutie.

0
adăugat

Din experiența mea folosind GIT pe ferestre este o durere majoră. Dar am folosit Fossil SCM de ceva timp și cred că se potrivește exact nevoilor tale.

De asemenea, are un sistem de Ticket construit și un Wiki. Și întregul program este conținut într-un fișier și funcționează imediat din cutie.

Îi recomand cu totul.

Here is a link to the site http://www.fossil-scm.org/

Amintiți-vă, acest site este self hosting, ceea ce înseamnă că sunteți în căutarea la interfața web pentru a-l fosila de sine, atunci când te uiți la bilete și wiki și documentație, de fapt, utilizați fosile.

Dar dacă proiectul dvs. are milioane de linii de cod și are câteva dimensiuni de gigabyte, trebuie să utilizați GIT, nu există nicio cale în jurul acestei probleme.

Bucurați-vă.

0
adăugat

Există o comparație plăcută între git, hg și bzr în acest articol InfoQ . Toți au forțele și slăbiciunile lor. Va trebui să vă gândiți la proiectul dvs. și la fluxurile dvs. de lucru și să alegeți cea mai bună potrivire. Vestea bună este că toți sunt destul de buni.

0
adăugat

În sfârșit, am verificat, singurul lucru de care aveți nevoie pentru Mercurial este Python și apucați pachet binar . Dacă vă aflați cu mai mult timp și doriți să vi-l jucați / construiți singur, uitați-vă aici .

Singurul dezavantaj real cu HG este ideea de a ramifica .. dar pentru unii oameni este un plus major.

Îmi place pentru că este intuitiv, ușor de instalat și funcționează pe tot ceea ce face Python. Nu cred că toate pluginurile disponibile vor funcționa pentru dvs., dar majoritatea ar trebui.

0
adăugat

Am avut norocul cu Bazarul, urmat de Mercurial. Niciodată nu l-ar fi putut face pe Git să funcționeze corect. O căutare rapidă arată că Git mai are nevoie de straturi de emulație cum ar fi Cygwin / MSYS și nu găsesc instrumente de integrare precum TortoiseBzr pentru Git.

Cu Mercurial în Windows, am avut câteva probleme minore (căi insensibile, simboluri,). De obicei, acestea au fost rezolvate în cele din urmă, dar am simțit că aceeași calitate a testării nu a fost aplicată pentru a rula pe Windows ca și pentru celelalte platforme. Bazarul avea, de asemenea, o documentație mai bună pentru integrarea cu aplicații native, cum ar fi Visual C.

0
adăugat

Folosesc msys-git pe ferestre în fiecare zi. Funcționează rapid și fără cusur.

Deși construirea mai nouă are probleme cu git-svn, această construcție (Git -1.5.5-preview20080413.exe) are un git-svn de lucru.

0
adăugat

Dacă sunteți preocupat de o interfață ușor de utilizat:

Bazarul folk include acum TortoiseBzr în pachetul lor binar de ferestre. Trebuie să fie un indicator destul de puternic că ei cred că este vorba de a se îmbolnăvi. Nu știu ce este maturitatea / stabilitatea TortoiseHg, dar cu siguranță nu există o interfață GUI decentă pentru git încă și construirea MSYS git încă necesită o muncă IMO.

Dacă echipa dvs. este confortabilă sau preferă linia de comandă, atunci fie bazaar, fie mercurial ar funcționa probabil bine pentru dvs. și ambele sunt probabil aproximativ la fel în ceea ce privește curba de învățare. Curba de învățare a lui Git este mult mai mare. Este ca și cuțitul armatei elvețiene, care este aproape mai larg decât lungul, cu toate gadgeturile și dadele din el și agățate de el, cu izvoarele atît de strînse încât uneori poți tăia un deget deschis, încercînd să-i faci o lamă out.

0
adăugat