Treceți la ASP.NET 3.x

Sunt în prezent conștient de faptul că ASP.NET 2.0 este în afara și că și există versiuni 3.x ale .Net Framework.

Este posibil să-mi actualizez serverul web ASP.NET la versiunea 3.x a .Net Framework?


Am încercat acest lucru, cu toate acestea, atunci când selectați ce versiune a .Net framwork pentru a utiliza în IIS (tab-ul ASP.NET), numai versiunile 1.1 și 2.0 arată.

E o muncă în jur?

0
fr hi bn

6 răspunsuri

dacă instalez 3.5 și am setarea IIS să utilizez 2.0. Voi putea folosi funcțiile de 3.5?

Da, este corect. Aveți setarea IIS la 2.0 pentru ambele site-uri 2.0 și 3.5, deoarece ambele rulează pe același CLR. 3.5 utilizează o metodă de compilare diferită de 2.0. Acest lucru este declarat în site-ul web.config. Consultați acest post pentru mai multe detalii despre acest lucru. Dar configurarea în IIS pentru ambele site-uri ASP.net 3.5 și 2.0 este identică.

0
adăugat

Desigur, descărcați redistributableul 3.5, instalați-l pe server și sunteți bine să mergeți. .NET versiunile pot fi instalate side-by-side, astfel încât să nu perturbe nici o aplicație "moștenită".

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=333325FD-AE52-4E35-B531-508D977D32A6&displaylang=en

0
adăugat

Din nefericire, versiunile .NET pot fi instalate una lângă cealaltă, astfel încât să nu perturbe nici o aplicație "moștenită" nu este pe deplin adevărată. Dacă instalați 3.5, acesta necesită 2.0 SP1, care poate să perturbe aplicațiile vechi care utilizează 2.0 și să se conecteze la serverele de baze de date Oracle.

0
adăugat
Nu știu de ce, dar 2.0 SP1 a avut probleme cu conexiunile Oracle, tocmai a murit pe noi în mod repetat și a luat cererea împreună cu el.
adăugat autor Lasse Vågsæther Karl, sursa
Ce anume întrerupe? Sunt pe cale să actualizez o instalare 2.0 la 3.5 SP1
adăugat autor chris, sursa

Noul cadru este .Net 3.5, veți avea un nou sistem de asamblare System.Core, + încă câteva dacă utilizați funcții precum Linq

.Net 3.5 vine cu noul compilator C# 3.0

ASP.Net este încă versiunea 2.0

Minunat și confuz nu-i așa ;-)

Ar trebui să actualizați cadrul .Net de pe server la .Net 3.5 SP1, dar totuși veți rula ASP.Net 2.0

0
adăugat

GateKiller,

.NET 3.0 și .NET 3.5 nu au schimbat versiunea CLR, așa că "utilizarea ASP.NET 3.5" este un lucru mai complicat care pare a fi la început. În esență, încă mai rulați pe CLR 2.0, dar utilizați compilatorul C# 3.0 și conectați-vă la bibliotecile 3.5. Înseamnă a adăuga o mulțime de lucruri în fișierul Web.config pentru a deveni un proiect ASP.NET 3.5.

Scott Hanselman are un post minunat de blog care acoperă detaliile:

http://www.hanselman.com/blog/HowToSetAnIISApplicationOrAppPoolToUseASPNET35RatherThan20.aspx

0
adăugat

Versiunea pe care o selectați în IIS este versiunea CLR de folosit. Există doar două versiuni ale CLR. NET Framework 3.5 rulează pe CLR 2.0

0
adăugat