Cele mai bune instrumente de depanare pentru dezvoltarea JavaScript / xulrunner

În ultimele luni am început prima mea dezvoltare serioasă în JavaScript, deoarece am început să dezvolt aplicații XUL. Folosesc Notepad ++ ca editor, dar eram destul de înspăimântat să găsesc (în măsura în care pot spune) că Debugger-ul Venkman / Javascript este instrumentul pentru depanare. Se pare că este o înlocuire slabă a Visual Studio pentru limbile .Net.

Am pierdut ceva? Care sunt cele mai bune instrumente și cele mai bune practici pentru dezvoltarea JavaScript? Există o combinație de IDE / debugger / editor care nu-l cunosc?

Trebuie să fie mai ușor decât asta.

Am auzit ceva despre Eclipse - este o alegere bună aici? Știu foarte puțin despre asta.

Modificați: Unii dintre dvs. ați subliniat Firebug - Cred că problema mea a fost că nu folosesc JavaScript pentru dezvoltarea de web pentru care Firebug pare a fi instrumentul - în loc să fiu folosindu-l pentru dezvoltarea XUL în xulrunner. Care ar putea fi pur și simplu o slăbiciune sau imaturitatea lui xulrunner .

0
fr hi bn

13 răspunsuri

'Alert (x);' a fost principala tehnică pentru prea mult timp.

FireBug, așa cum au spus și alții, este modul de a merge în depanarea FireFox.

Aptana IDE (bazat pe eclipsa) a facut un pic de stropire in regiunea IDE JavaScript recent.

Visual Studio 2008 conține capabilități de depanare JavaScript mult îmbunătățite față de versiunile anterioare.

0
adăugat

Firebug is pretty well unbeatable for JavaScript development in a browser.

0
adăugat
Cu excepția Dragonfly, verificați-o, dacă o puteți găsi.
adăugat autor Henry B, sursa

Da, nu există un debugger decent pentru dezvoltarea XUL + JS în prezent. Dar în experiența mea de mai mulți ani puteam să fac bine fără ea. Iată cum:

Sperăm că Komodo (editorul / IDE bazat pe Mozilla, care a trecut anul trecut) va dezvolta instrumente pentru depanarea codului Mozilla în cele din urmă.

0
adăugat

Nu am făcut nici o dezvoltare / depanare XUL, dar următorul este lista cu instrumentele mele pentru depanarea Javascript / dev.

  • Firebug

  • FireRainbow , FireRainbow permite evidențierea sintaxei JavaScript pentru Firebug p>

  • FirePHP , FirePHP vă permite să vă conectați la Consola dvs. Firebug utilizând un simplu apel de metodă PHP.

  • Widerbug , poate influența ecranele largi pentru depanarea / dezvoltarea JS. Dezafectată acum, deoarece este acceptată în Firebug 1.9 chiar din cutie.

0
adăugat

Am făcut o căutare Google (IDE Xul), iar prima lovitură a fost o înregistrare pe wiki-ul Mozilla de la diferite XUL IDE.s Am găsit, de asemenea, o aplicație numită studio XULU în rezultate.

https://wiki.mozilla.org/XUL:IDE

0
adăugat

Încercați o combinație de Script # ( http://www.nikhilk.net/ScriptSharpIntro.aspx )

și

Firebug

Noroc

0
adăugat
Nu pot edita postul, dar link-urile sunt puțin cam încurcate.
adăugat autor Joel Anair, sursa

Construcțiile de noapte ale WebKit au câteva noi instrumente de depanare:

http://nightly.webkit.org/

0
adăugat
El dezvoltă aplicații xulrunner, unde programați un UI "natural" în JavaScript. Este ceea ce Firefox este scris, dar, practic, nu puteți utiliza un instrument de depanare pentru WebKit pentru a depana JavaScript în xulrunner.
adăugat autor Douglas, sursa

Fac o mulțime de dezvoltare XUL / JS și folosesc o combinație de Eclipse și JSEclipse pentru editarea codului și pentru depanarea lui Venkman. Poate fi dificil să îl ajuți pe Venkman să lucreze cu aplicația dvs. XUL, dar merită efortul.

http://developer.mozilla.org/en/Debugging_a_XULRunner_Application has the information on enabling Venkman in your app. Check it out; I assure you it's worth the time you spend on it.

0
adăugat
Eu am Venkman de lucru, este doar mai puțin convenabil decât dacă ar putea fi integrat cu IDE. Aș fi interesat să aud mai multe despre modul în care utilizați eclipsa și dacă aceasta funcționează: eclipsexul.sourceforge.net
adăugat autor pc1oad1etter, sursa

Dacă folosiți SQLite la toate, în special pentru dezvoltarea FireFox, atunci aș sugera Firefox Addon " SQLite Manager ". Nu numai că vă permite să vedeți informațiile de profil stocate de Firefox în profilurile utilizatorilor, dar puteți deschide și alte baze de date SQLite. Foarte util.

0
adăugat

După cum am spus într-un alt post , pentru mine cel mai convenabil instrument de depanare pentru JavaScript este Mozrepl . Este o extensie Firefox / XULRunner care accesează instanța browser / aplicație folosind telnet și puteți observa și manipula totul în aplicația de la distanță; chiar și cadrul în sine.

Este incredibil de util ca un program de depanare (pe aplicațiile standalone XUL este singurul mod susceptibil de a face depanarea reală) și ca un instrument de a juca și de a înțelege curajul aplicației dvs., accelerează timpul dvs. de dezvoltare XUL Javascript de zece ori.

Pentru un demo impresionant de posibilități, consultați acest videoclip .

0
adăugat
0
adăugat

In the interest of completeness, if you're using a Mozilla platform version < 6.0, Chromebug is a great choice. I wish I or someone else had the wherewithal to bring it up to date.

0
adăugat

XULRunner / Firefox suportă depanare la distanță la distanță acum! Puteți folosi XULRunner ca debuggee și firefox ca debugger.

Instruction for remote debgging can be found at MDN.

Trebuie să setați codul pref devtools.debugger.remote la true atât în ​​debugge, cât și în depanator.

Utilizați acest cod în aplicația dvs.:

var windowtype = ...
Components.utils.import('resource://gre/modules/devtools/dbg-server.jsm');
DebuggerServer.chromeWindowType = windowtype;

if (!DebuggerServer.initialized) {
  DebuggerServer.init();
  DebuggerServer.addBrowserActors(windowtype);
}

DebuggerServer.openListener(6000);

Dacă pagina dvs. este (x) html, atribuiți windowtype cu null ; dacă pagina dvs. este xul, atribuiți windowtype cu aceeași valoare a atributului windowtype al elementului xul: window


...

Start your XULRunner app, and in Firefox, go to Tools > Web Developer > Connect..., connect to localhost, port 6000, and you should be able to debug.

0
adăugat
JavaScript, România - Moldova
JavaScript, România - Moldova
328 participanți

Comunitatea Română JavaScript: github.com/js-ro Pentru confort, opriți notificările. Parteneri: @node_ro, @php_ro, @python_ro, @seo_ro, @RomaniaGroup, @ai_ro, @Grupuri_IT Offtop: @holywars_ro Joburi: @js_jobs_ro Sponsored with ❤️ by ciupacabra.com