Aplicația ASP.Net 2.0 fără strat Logic de afaceri?

Este acceptabil să aveți o aplicație ASP.Net 2.0 fără BLL (Business Logic Layer) ca fiind următoarele?

  1. SQL Server Data Storage & Stored Procedures
  2. Data Link Layer (Strongly Typed Table Adapters) connecting to Stored Procs
  3. Presentation Layer ASPX Pages with Code behind and ObjectDataSource for connection straight to the DLL

Este un BLL întotdeauna preferabil, chiar dacă logica de afaceri este în întregime validabilă în codul prezentării din spatele ei? Care sunt dezavantajele potențiale pentru nefolosirea unui BLL?

0
fr hi bn

5 răspunsuri

Ca toate celelalte, este ecologică și depinde de utilizarea sistemului. Întrebarea pe care trebuie să o întrebați este:

  1. Va fi dezvoltat în mod activ
  2. Aceasta va fi folosită pe parcursul mai multor ani și va fi extinsă
  3. Extinderea aplicației este necunoscută și astfel infinită

Într-adevăr se reduce la lenea. Cât de mult timp doriți să faceți pentru a cheltui redimensionarea sistemului de la UI? Deoarece nu ai niciun strat de afaceri înseamnă dublarea regulilor în interfața dvs. UI peste posibilități multe multe pagini.

Apoi, din nou, dacă aceasta este o dovadă a conceptului sau a unui proiect demo sau de clasă scurt. Ia calea ușoară afară.

0
adăugat

Depinde. Dacă logica dvs. de afaceri se află în evenimentele dvs. de clic și încărcările paginii, nu este acceptabilă.

Se pare că logica dvs. de afaceri este undeva în cadrul DAL (de exemplu, proceduri stocate și altele asemenea), atâta timp cât sunteți consecvent, este bine. Atâta timp cât sunteți foarte, foarte sigur că clienții dvs. vor mereu utilizați SQL Server atunci această abordare nu este o problemă.

Cunosc un coleg care are logica sa de afaceri în procedurile stocate că punctele sale de vedere sunt, în cea mai mare parte, clienți subțiri la baza de date backends: el a avut un mare succes cu produsul pe care îl vinde. Dar asta doar pentru că este foarte consistent cu asta.

0
adăugat

Este acceptabil atâta timp cât înțelegi consecințele. Principalul motiv pentru care ar trebui să aveți un BLL este să re-utilizați această logică în altă parte în întreaga aplicație.

Dacă aveți toată logica de validare în codul de prezentare, într-adevăr faceți dificilă reutilizarea în altă parte a aplicației.

0
adăugat

Dacă aplicația este una generală, atunci stratul de logică de afaceri poate fi utilizat și în alte aplicații complete. Ca de obicei, folosesc în mod normal clasele BLL legate de CMS în alte aplicații.

0
adăugat

Acceptabil? Depinde de cine întrebi și de cerințele dvs. Este această aplicație internă unică folosită de dvs. și de alte câteva persoane? Poate că este destul de bun. Dacă este destinat să fie o aplicație de producție pentru întreprinderi care va crește și va fi menținută de-a lungul anilor, atunci probabil că doriți să investiți mai mult efort în avans pentru a construi o aplicație care să poată fi întreținută.

Separarea preocupărilor este o tehnică cheie de proiectare pentru construirea de aplicații care să poată fi întreținute. Prin combinarea logicii de prezentare, de afaceri și de acces la date, puteți ajunge la o arhitectură de aplicații foarte dificil de schimbat.

0
adăugat