Harta teritorială

Există o modalitate trivială sau cel puțin moderată de a genera hărți teritoriale (de exemplu, riscuri)?

M-am uitat în trecut și am găsit cele mai bune referințe vagi la diagramele Voronoi. Un exemplu de diagrama Voronoi este următorul:

here http://www.dma.fi.upm.es/mabellanas/tfcs/fvd/images/voronoi.gif.

Acestea sunt promisiuni, dar cred că nu am văzut nicio cale directă de a face aceste lucruri, să nu mai vorbim să le ținem într-o formă de structură a datelor pentru a trata fiecare teritoriu ca obiect.

O altă abordare care promite este umplerea de inundații, dar din nou nu sunt sigur pe cel mai bun mod de a începe cu această abordare.

Orice sfat ar fi foarte apreciat.

0
fr hi bn

4 răspunsuri

De ce să nu folosiți o hartă a primitivelor (triunghiuri, pătrate), să distribuiți punctele de plecare pentru țări ("capitalele") și apoi să extindeți aleatoriu țările prin adăugarea unei țări primitive întâmplătoare întâmplătoare.

0
adăugat

Cea mai bună referință pe care am văzut-o este Geometria computațională: algoritmi și aplicații , care acoperă Diagramele Voronoi, triunghiurile Delaunay (similare cu diagramele Voronoi și fiecare pot fi convertite în cealaltă) și alte structuri de date similare.

Vorbesc despre toate structurile de date de care aveți nevoie, dar nu vă dau codul necesar implementării acestuia (care poate fi un exercițiu bun). În ceea ce privește codul, o căutare Amazon arată cartea Geometria computațională în C , care se presupune că vine cu codul (deși, din moment ce sunteți blocat în C, vă deranjează și celălalt și implementați-l în orice limbă doriți). De asemenea, nu am nici o experiență cu această carte, doar prima.

Ne pare rău că avem doar cărți recomandate! Singura resursă on-line decentă pe care le-am văzut pe ele sunt cele două Wikipedia articole , care nu îți spune detalii despre implementare. Această legătură poate fi utilă totuși.

0
adăugat

CGAL is a C++ library that has data structures and algorithms used in Computational Geometry.

0
adăugat

De fapt, mă ocup de exact acest tip de lucruri pentru jocul video al companiei mele. Cele mai utile informații pe care le-am găsit sunt la aceste două linkuri:

Paul Bourke's page at UWA, with his 1989 paper on Delaunay and a series of implementation links.

O o explicație extraordinară a psudocodului și a unei vizuale de a face Delaunay la codeGuru.com.

În ceea ce privește randamentul acestor lucruri - cele mai multe dintre implementările pe care le-am găsit vor avea nevoie de masaj pentru a obține ceea ce doriți, dar din moment ce folosirea acestui lucru pentru o hartă de joc ar duce la un număr de puncte plus linii între ele, materie simplă de a face desena acest pe ecran.

0
adăugat