Limbi cu mai multe paradigme

Într-o limbă cum ar fi (de când lucrez acum) PHP, care susține paradigme orientate spre procedură și obiect.

Există o regulă bună pentru a determina care paradigmă se potrivește cel mai bine unui nou proiect? Dacă nu, cum puteți lua decizia?

0
fr hi bn

2 răspunsuri

Totul depinde de problema pe care încercați să o rezolvați. Evident, puteți rezolva orice problemă în fiecare stil (procedural sau OO), dar, de obicei, vă puteți da seama în etapele de planificare înainte de a începe să scrieți codul care stil vă convine mai bine.

Unii oameni preferă să scrie cazuri de utilizare și dacă văd că multe dintre aceleași substantive apar mereu (de exemplu, o persoană retrage bani de la bancă), atunci ei merg pe ruta OO și folosesc substantive ca obiecte. În schimb, dacă nu vedeți o mulțime de substantive și există cu adevărat mai multe verbe, atunci procedural sau funcțional poate fi calea de urmat.

Steve Yegge are un post mare dar lung ca de obicei, care se referă la acest lucru dintr-o perspectivă diferită pe care o veți găsi și de ajutor.

0
adăugat

Dacă faci ceva pentru tine sau dacă faci doar un prototip sau testează o idee ... folosește stilul gratuit pe care l-ai oferit limbajelor de script.

După aceea: întotdeauna gândiți-vă în obiecte, încercați să vă organizați munca în jurul paradigmei OO, chiar dacă scrieți lucruri procedurale. Apoi refactorizați, refactorizați, refactorizați.

0
adăugat
PHP România, Moldova
PHP România, Moldova
173 participanți

Vorbim despre Yii, Laravel, Symphony, MySQL, PgSQL, WP, OpenCart... Pentru confort, opriți notificările. Parteneri: https://ciupacabra.com @js_ro @node_ro @python_ro @seo_ro @Romania_Bot Offtop: @holywars_ro Joburi: @php_job @Grupuri_IT