Care este cel mai bun mod de a găsi codul care rulează într-o aplicație Windows Forms

Am moștenit o aplicație Windows Forms scrisă în VB.Net. Anumite părți ale aplicației rulează îngrozitor de încet. Care este cel mai simplu mod de a găsi care părți ale codului țin lucrurile? Caut o modalitate de a găsi rapid cele mai lente subrutine și de a le aborda mai întâi în încercarea de a accelera aplicația.

Știu că sunt disponibile mai multe produse pentru achiziționarea codului de cod care vor arăta cât durează fiecare subrutină, dar speram să găsim o soluție gratuită .

0
fr hi bn

4 răspunsuri

nProf is a free .Net profiler (ref).

0
adăugat

nProf is a good, free tool for .Net Profiling.

0
adăugat

Visual Studio vine de asemenea cu un profil de performanță care este destul de bun. nu vine cu toate versiunile - pentru VS2008, cred că este Developer Edition de care aveți nevoie.

0
adăugat
Rețineți că în VS2010 acest lucru este inclus numai în Premium și Ultimate
adăugat autor Adam Lewis, sursa

Apreciez dorința de a găsi software liber. Cu toate acestea, în acest caz, aș recomanda cu tărie să analizați toate opțiunile, inclusiv produsele comerciale. Am încercat să joc cu nProf (care este la versiunea 0.1 cred că) și nu a avut prea mult noroc. Chiar și așa, performanța pentru o aplicație este o afacere subtilă și este abordată cel mai bine folosind un instrument puternic și flexibil. Cu excepția cazului în care lucrați gratuit, cred cu tărie că timpul pe care îl veți economisi cu ajutorul unui produs profesional va depăși cu mult costul unei licențe. Și, bineînțeles, dacă vrei doar să prezinți o singură cerere, fiecare pachet comercial are un proces de 15 sau 30 de zile, mai mult decât suficient timp pentru a identifica orice problemă dintr-o aplicație existentă. Și dacă aveți nevoie de sprijin pentru crearea de profiluri pentru mai mult decât proiectul unic, ar fi mai bine să cumpărați oricum un instrument complet de rezistență.

Folosim profilul ANTS de la RedGate și am fost foarte mulțumiți de asta . Am folosit, de asemenea, .NET Profiler , cu rezultate excelente. Lucru minunat despre .NET Profiler este că se poate atașa și de a folosi aplicații de producție de profil, care ne-au salvat cu adevărat fundațiile atunci când am avut o scurgere de memorie în producție pe care nu am putut să o reproducem în laboratorul nostru de testare.

Oamenii din JetBrains au un profiler numit și dotTrace pe care nu l-am încercat, dar trebuie să cred că dacă vine de la magazinul JetBrains, este, probabil, și top notch.

Oricum, sfatul meu este acesta: încercați să remediați aplicația dvs. în fereastra gratuită de încercare a uneia sau a unei combinații agregate dintre cele trei (minimum 45 de zile de utilizare gratuită) și, dacă nu este suficient timp, alegeți-vă preferatul și primăvara pentru unul dintre ei. Nu-ți va fi rău.

0
adăugat