Script de lansare automată și proiecte de configurare Visual Studio

Cred că majoritatea oamenilor înțeleg importanța construirii automate.

Problema este una dintre proiectele noastre este acum folosind un proiect integrat Visual Studio Setup (vdproj) și a fost recent portat la Visual Studio 2008. Din nefericire, aceștia nu vor construi în MSBuild și sunând devenv.exe / build pe 2008 doar se prăbușește, se pare că se întâmplă asta pe toate calculatoarele cu mai multe nuclee (!!!). Deci, acum am posibilitatea de a reveni la .Net 2.0 și 2005 sau pur și simplu să scot Visual Studio deployement, dar mai întâi, aș dori oa doua opinie.

Oricine știe de un alt mod automat de a construi un .vdproj care nu va cere noi să deschidem IDE și să dăm clic pe chestii?


WiX a fost ceea ce am avut în minte când am spus că vom șterge vdproj. Aveți vreo experiență, lucruri bune, avertizați?

0
fr hi bn

3 răspunsuri

Soluția low cost este de a trece la utilizarea programului ClickOnce, pe care îl puteți automatiza folosind MSBuild. Dar, dacă mai trebuie să creați un pachet Windows Installer, va trebui să vă convertiți proiectul la WiX (destul de drept foward) și să îl construiți cu soluția dvs.

This will get you started: Automate Releases With MSBuild And Windows Installer XML

0
adăugat

Am folosit WiX puțin înainte și, în general, am descoperit că este minunat când îți dai seama ce să faci, dar există o curbă abruptă de învățare. Dacă petreceți o zi solidă care trece peste tutorialul WiX, ar trebui să puteți obține 80% din configurația dvs. de lucru.

link text

0
adăugat

Am avut aceeași cerință și am ajuns să folosesc ceea ce este sugerat în aceste două linkuri

Blogul lui David Williams

articol MSDN

Practic, din moment ce Team Build, prin el însuși, nu va construi proiectele de configurare pentru tine, această abordare a adăugat un nou pas de construcție după construirea regulată este completă. Acest pas declanșează oa doua construire prin lansarea programului devenv.exe. IDE-ul va construi fișierele de instalare. Construcția suplimentară este puțin costisitoare, dar am avut nevoie doar de clădiri care urmau să fie împinse. Crearea zilnică ar avea nevoie de această personalizare, construirea CI nu are nevoie să construiască fișiere de configurare de fiecare dată.

După aceasta, executați anumite comenzi de copiere, construiți încă o dată pașii care apar în rezultatele Team Team, pentru a muta fișierele de configurare într-o partajare de rețea etc.

Se simte la fel ca un kluge la început, dar funcționează, este și o parte integrantă a construirii automate în Team System, așa că a lucrat pentru obiectivele mele de integrare continuă.

0
adăugat