Replicare completă a bazei de date MySQL complet? Idei? Ce fac oamenii?

În prezent am două servere Linux care rulează MySQL, unul așezat pe un suport chiar lângă mine sub o țeavă de încărcare de 10 Mbit / s (server principal) și un alt câțiva kilometri distanță pe o țeavă de încărcare de 3 Mbit / s (oglindă).

Vreau să reușesc să reproduc în mod continuu datele de pe ambele servere, dar am întâlnit mai multe blocări rutiere. Unul dintre ele fiind, sub configurații master / slave MySQL, de acum și de atunci, unele afirmații scad (!), Adică; unii utilizatori care se conectează la adresa URL a oglinzii nu văd datele despre care știu că sunt pe serverul principal și invers. Să spunem că acest lucru se întâmplă într-un bloc semnificativ de date o dată pe lună, pentru a putea trăi cu el și să presupun că este o problemă "pierdut pachet" (adică Dumnezeu știe, dar vom compensa).

Celălalt cel mai important (și enervant) problemă recurentă este că, din anumite motive, facem o încărcare majoră sau o actualizare (sau rebootare) la un capăt și trebuie să sever link-ul, apoi LOAD DATA FROM MASTER nu funcționează și trebuie să scot manual pe un capăt și să încărc pe celălalt, destul de o sarcină în prezent deplasând unele .5 TB în valoare de date.

Există software pentru asta? Știu că MySQL ("corporația") oferă acest serviciu ca fiind foarte scump (replicare completă a bazei de date). Ce fac oamenii acolo? Modul în care este structurat, executam un failover automat, în cazul în care un server nu este în sus, atunci adresa principală se rezolvă doar pe celălalt server.

0
fr hi bn
Poate că ar putea fi o sursă de inspirație: http://www.howtoforge.com/loadbalanced_mysql_cluster_debian
adăugat autor svrist, sursa

3 răspunsuri

GoldenGate is a very good solution, but probably as expensive as the MySQL replicator.

În esență, el cozilează jurnalul și aplică schimbări bazate pe ceea ce sa angajat. Acestea susțin replicarea bidirecțională (o sarcină grea) și replicarea între sistemele eterogene.

Deoarece lucrează prin procesarea fișierului jurnal, pot face replicări distribuite pe scară largă fără a afecta performanța pe mașinile sursă.

0
adăugat

Noi, cei de la Percona, oferim instrumente gratuite pentru a detecta discrepanțele dintre master și server și pentru a le readuce în sincronizare prin reaplicarea unor modificări minime.

0
adăugat

Nu am vazut niciodata declaratii abandonate, dar exista un bug unde problemele de retea pot provoca coruperea jurnalului de releu. Asigurați-vă că nu executați MySQL fără această remediere.

Documentat în versiunile de modificări 5.0.56, 5.1.24 și 6.0.5, după cum urmează:

  S-ar putea să rezulte perioadele de timp ale rețelei dintre master și slave
   în corupție a jurnalului releu.
 

http://bugs.mysql.com/bug.php?id=26489

0
adăugat
MySQL - comunitatea Română
MySQL - comunitatea Română
19 participanți

Comunitatea română a programatorilor MySQL.