Există un pachet WMI Redistribuabil?

Am lucrat la un proiect care accesează WMI pentru a obține informații despre software-ul instalat pe mașina utilizatorului. Am interogat Win32_Product numai pentru a constata că nu există în versiunile pe 64 de biți de Windows, deoarece este o " componentă opțională ".

Știu că există o mulțime de alternative foarte bune pentru interogarea WMI pentru aceste informații, dar am un pic de dobândit interes în a afla cât de bine va funcționa acest lucru.

Ceea ce vreau să știu este dacă există un fel de redistribuibil care poate fi împachetat cu software-ul nostru pentru a permite utilizatorilor pe 64 de biți să pună furnizorul de servicii de instalare WMI pe mașinile lor? În acest moment, trebuie să-l instaleze manual, iar instalarea necesită să aibă discul Windows la îndemână.

Editați | ×:

Nu ați menționat pentru ce sistem de operare, dar WMI Redistributable Components versiunea 1.0 cu siguranță există.

Pentru sistemul de operare, am folosit .NET 3.5, astfel că avem nevoie de pachete care vor funcționa pe versiunile XP64 și 64bit ale Windows Vista.

0
fr hi bn

2 răspunsuri

You didn't mention for what OS, but the WMI Redistributable Components version 1.0 definitely exists.

For Windows Server 2003, the WMI SDK and redistributables are part of the Server SDK

I believe that the same is true for the Server 2008 SDK

0
adăugat

Nu ar fi abordarea normală pentru o componentă Windows ca administratorii unui set de servere să utilizeze orice tehnologie locală de împingere a software-ului (adică SMS) pentru a se asigura că componenta este instalată? Nu este atât de neobișnuit o cerință pentru gestionarea de la distanță a serverelor prin WMI.

Apropo, Furnizorul de servicii de instalare WMI nu este furnizat în ediția standard a produselor server, dar este în Enterprise Edition. Deci, Windows 2003 Server nu va avea instalat în mod implicit, dar Windows 2003 Server Enterprise (și DataCenter) vor.

Acest răspuns implică faptul că puneți sarcina de instalare înapoi pe baza de utilizatori, dar pentru administratorii de Windows acest lucru nu ar trebui să fie o problemă.

0
adăugat