Care este cel mai bun mod de a implementa o aplicație VB.NET?

În general, când folosesc ClickOnce când construiesc un program VB.NET, dar are câteva dezavantaje. N-am mai folosit nimic altceva, deci nu sunt sigur care sunt opțiunile mele.

Dezavantaje la ClickOnce:

  • Constă din mai multe fișiere - Se pare că este mai ușor să distribuiți un fișier decât să gestionați o grămadă de fișiere, iar descărcătorul să descarce aceste fișiere.
  • Trebuie să-l construiți din nou pentru instalările de CD-uri (atunci când utilizatorul final nu are internet)
  • Programul nu se termină în Fișierele programelor - Se termină ascuns în unele dosare de captură a aplicațiilor, ceea ce face mult mai greu de comodat.

Pro la ClickOnce:

  • Funcționează. Magic. Și este construit în VisualStudio 2008 expres.
  • Îmbunătățește modernizarea aplicație.

Are Windows Installer și aceste lucruri? Știu că nu are niciunul dintre conturile ClickOnce, dar ar fi frumos să știi dacă are și profesioniștii ClickOnce.

Update: I ended up using Wix 2 (Wix 3 was available but at the time I did the project, no one had a competent tutorial). It was nice because it supported the three things I (eventually) needed. An optional start-up-with-windows shortcut, a start-up-when-the-installer-is-done option, and three paragraphs of text that my boss thinks will keep uses from clicking the wrong option.

0
fr hi bn

5 răspunsuri

Ai văzut încă WiX?

http://wix.sourceforge.net/

Acesta construiește instalatorii de ferestre utilizând un fișier xml și are biblioteci suplimentare pe care să le folosească dacă doriți să vă fancificați instalatorii și altele asemenea. Voi recunoaște că curba de învățare pentru mine a fost mijlocie ridicată în a începe lucrurile, dar după aceea am reușit să construiesc un al doilea instalator fără probleme.

Se va ocupa de actualizări și de alte elemente, dacă doriți, și puteți aplica permisiunile pentru dosare și altele asemenea instalatorilor. De asemenea, vă oferă mai mult control asupra exact unde doriți să instalați fișiere și este compatibil cu toate convențiile standard de Windows, astfel încât să puteți specifica "PROGRAM_DATA" sau ceva în acest sens și instalatorul știe să-l pună în C: \ Documents și Setări \ Toate utilizatorii \ Date de aplicație sau C: \ ProgramData, în funcție de dacă executați XP sau Vista.

Se pare că Office 2007 și Visual Studio 2008 au folosit WiX pentru a-și crea programul de instalare, dar nu am reușit să verific acest lucru oriunde. Cred că e dezvoltată de niște oameni de la Microsoft din interior.

0
adăugat
Sună interesant. Va trebui să verifici.
adăugat autor Kevin Fairchild, sursa

ClickOnce poate fi problematică dacă aveți componente terțe părți care trebuie să fie instalate împreună cu produsul dvs. Puteți să vă împachetați acest lucru într-o oarecare măsură, creând instalatori pentru componente, cu ajutorul implementării ClickOnce trebuie să creați logica pentru actualizarea instalatorilor respectivi.

Am folosit într-o viață anterioară Wise Pentru Windows Installer pentru a crea pachete de instalare. În timp ce crearea de upgrade-uri cu ea nu au fost automate, cum ar fi ClickOnce este, acestea au fost mai precise și mai puțin dureri de cap umplut atunci când a venit la alte componente care trebuie să fie înregistrate / adăugate.

0
adăugat

Crearea unui proiect de instalare, cu o dependență de EXE (care, la rândul său, depinde de ceea ce are nevoie) este un proces destul de simplu - dar veți avea nevoie cel puțin de VS Standard Edition pentru asta.

În interiorul proiectului de instalare, puteți crea sarcini personalizate și pași de dialog care vă permit să faceți tot ce codificați.

Ceea ce lipsește este magia de auto-actualizare și verificare a versiunii pe care o obțineți cu ClickOnce. Încă îl puteți construi, nu este automat.

0
adăugat

Nu cred că există o modalitate ușoară de a face ca un proiect Windows Installer să aibă ușurința sau actualizarea lui ClickOnce. Folosesc ClickOnce pentru toate aplicațiile interne .NET pe care le dezvolt (cu excepția aplicațiilor Console). Consider că într-un mediu al întreprinderii, ușurința de desfășurare depășește lipsa de flexibilitate.

0
adăugat

Sunt de acord cu Joseph, experiența mea cu ClickOnce este excelentă pentru marea majoritate a proiectelor, în special într-un mediu corporativ în care se face ușor de construit, publicat și implementat. Implementarea "upgrade-ului forțat" pentru a vă asigura că utilizatorii au cea mai recentă versiune atunci când rulează este mult mai ușor în ClickOnce și un motiv principal pentru utilizarea mea.

Probleme cu ClickOnce: Într-un mediu corporativ există probleme cu serverele proxy și soluțiile alternative sunt mai puțin decât ideale. A trebuit să implementez câteva aplicații în acele cazuri din căile UNC ... dar nu poți face asta tot timpul. "Sandbox-ul" este excelent, până când doriți să găsiți executabilul sau să creați o comandă rapidă pe desktop.

Nu ați dislocat încă din 2008, deci nu sunteți sigur dacă aceste probleme persistă.

0
adăugat