Care este cea mai bună setare pentru dezvoltarea Mono pe Windows?

Am început să joc cu Mono, mai ales pentru distracție în acest moment. Am încercat mai întâi să folosesc pluginul Visual Studio care va converti un csproj într-un makefile, dar nu pare să existe nici o versiune disponibilă pentru Visual Studio 2005. De asemenea, am citit despre IDE-ul MonoDevelop, care părea frumos. Din păcate, nu există niciun pachet Windows pre-fab pentru el. Am încercat să urmez câteva instrucțiuni pentru ao construi combinând dependențele de alte instalații semi-conexe. Nu a funcționat, dar asta e probabil pentru că sunt un tip orientat pe Windows și abia pot scrie "makefile".

Deci, întrebarea mea este următoarea: Care este modul cel mai scăzut de energie pentru a te ridica și a alerga pentru a încerca o dezvoltare bazată pe Mono pe Windows?

0
fr hi bn

10 răspunsuri

@Chris Am descoperit că Visual Studio este cel mai bun IDE pentru dezvoltarea împotriva .NET - Cred că cel mai bun mod de a viza Mono este într-adevăr doar de a dezvolta și de a construi în Visual Studio sub Windows, atunci doar rulați aceste binare direct pe Linux (sau orice altă platformă Mono pe care o utilizați). Există versiuni gratuite ale Visual Studio dacă licențierea este o preocupare. Dacă vă dezvoltați în Linux, cel mai bun software este, probabil, Eclipse cu un plugin Mono (vezi Manualul Mono - Eclipse pentru instrucțiuni de instalare), dar țineți cont de faptul că nu are aproape niciun fel de caracteristici sau integrare lingvistică pe care Visual Studio le are.

@modesty Mono este o implementare open source a platformei .NET care vă permite să rulați aplicații .NET pe alte platforme decât Windows.

0
adăugat

Mi-ar recomanda sa primesc VMWare Player si sa folosesc imaginea gratuita a platformei de dezvoltare Mono furnizata pe site.

Descărcați Mono

Timpul de instalare pentru acest lucru va fi minim, și vă va permite, de asemenea, să obțineți codul dvs. de lucru în.NET și apoi să se concentreze pe probleme de portare, fără un hassle masiv de comutare mașini și similare. instrumentele VMWare Player vă vor permite să trageți și să aruncați fișierele pentru a le copia.

Caut să-mi iau câteva aplicații .NET și să le fac compatibile Mono, și aceasta este calea pe care o voi lua în curând.

0
adăugat

Mi-a placut ideea de a incerca sa folosesc MonoDevelop mai mult decat sa ma asigur ca lucrurile mele ar merge impotriva runoamelor Mono. Cred că ar fi posibil să fii nebun cu msbuild și să scrie niște ținte personalizate care au încercat să construiască împotriva lui Mono, dar asta e în realitate emularea funcționalității plug-in-ului, care acum nu funcționează, pe care presupun că nu a fost construită. Eu am o experienta minora cu Cygwin si sunt fericita sa scriu "configure" si "make" tot timpul, dar cand apare o problema in acest proces, sunt intr-adevar insurubat. Probabil că încerc să joc din nou cu toate astea, dar dacă mi-e nevoie de mai mult de două ore pentru a veni cu o cale de a construi confortabil împotriva runoamelor Mono, probabil că voi fi doar cauțiune.

Voi încerca ideea Eclipse. Eu folosesc asta pentru Java, așa că am putea să-mi dau chestiile C# pentru a lucra. Vom vedea...

0
adăugat

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face dacă dezvoltați cu Visual Studio pentru Mono este să obțineți MoMA http: // www .mono-project.com / MoMA . Acest lucru va inspecta orice număr de ansambluri pe care le construiți și veți genera un raport care prezintă potențiale probleme Mono (de exemplu, metode neimplementate în biblioteca mono). Acesta poate fi rulat dintr-un GUI sau din linia de comandă pentru a fi utilizat în clădiri automatizate.

0
adăugat

Personal, compilez doar în Visual Studio 2008 ca și cum ar fi fost pentru .Net 2.0 și apoi rulează în Mono (VS2008 pe Windows într-un VirtualBox, Mono pe OSX). Toate problemele apar la runtime, oricum, astfel încât sistemul funcționează perfect.

Tocmai am găsit acest foarte un nou link , care este uimitor și vă arată cum să configurați Visual Studio 2008 pentru Mono.

În același timp, configurarea Mono pe OpenSuse sau Ubuntu în interiorul unui VirtualBox (Produsul lui Sun) este ușor, fără durere și nu te forțează să abandonezi orice platformă în care trăiești în mod normal.

Acest lucru nu este relevant pentru întrebarea dvs., dar aș putea observa că tocmai am intrat în Mono și sunt uimită de cât de mult din .Net este implementat, incluzând o mare parte din chestiile Winforms.

0
adăugat

Miguel a avut un post despre depanarea lui Mono care rulează pe linux cu depanare la distanță pe Visual Studio. Acest lucru poate fi ceva pe care doriți să se uite în ... Utilizarea Visual Studio pentru a depana Mono . Există, de asemenea, un nou proiect numit Cloverleaf al cărui scop este să permită depanarea Mono pe Windows în Visual Studio.

0
adăugat

Un an mai târziu, iar răspunsul la acest lucru sa schimbat foarte mult. Acum puteți utiliza MonoDevelop pe Windows sau, dacă sunteți mai confortabil în Visual Studio, puteți utiliza Visual Studio Tools pentru a scrie totul și apoi a depana în VM pentru a vă asigura că funcționează pe Linux.

0
adăugat

Pluginul Eclipse pentru Mono este mort. În Linux, utilizați MonoDevelop sau X-Develop dacă vă place suportul comercial bun (deși MonoDevelop se închide rapid pe ele). În Windows, SharpDevelop are personalizate obiective MSBuild pentru compilarea codului împotriva Mono.

Pe măsură ce Mono și MonoDevelop se schimbă repede, asigurați-vă că utilizați cele mai recente versiuni lansate, chiar dacă nu sunt încă marcate ca stabile (de exemplu, versiunile livrate cu Ubuntu stoc sunt teribil de depășite).

Imaginea VMWare este o modalitate foarte bună de a începe testarea codului dezvoltat de Windows pe Linux. Nu atingeți cygwin decât dacă sunteți deja foarte conform cu ea.

0
adăugat

Nu este niciun motiv să construiți aplicația utilizând Mono; întregul punct al CLR .Net este că rezultatul compilat este cross-platform.

Deci, puteți construi pur și simplu folosind IDE-ul favorit (și dacă vă place IDE-urile, Microsoft este cel mai bun de utilizat) și apoi test pe Mono. Chiar și dacă lucrați cu Windows pe Mono, nu ar fi un test foarte bun pentru portabilitatea aplicației dvs. Ce ar fi dacă aplicația dvs. are lucruri prostești cum ar fi presupunerea că numele de fișiere au backslash-uri în ele sau că există ceva special pentru un dosar denumit Program Files? Cel mai bun mod de a efectua testarea portabilității este să testați aplicația pe platforma țintă.

Și acest lucru este destul de ușor de a face cu un player Linux VMware ca cel de la http: /www.go-mono.com/mono-downloads/download.html.

0
adăugat

Primul meu instinct ar fi mai degrabă nefolositorul "Install Linux". Sunteți oarecum înot împotriva curentului pentru a încerca să se dezvolte în mono sub ferestre. Instalarea GTK și totul este un pic cam deranjant în experiența mea.

If you do feel like using linux, then you could Try Ubuntu

In caz contrar:

There's some information here: http://www.mono-project.com/Mono:Windows and it seems the cygwin toolchain might be your best bet. I don't think you're going to be able to avoid makefiles, sadly. I found a slightly more explicit tutorial from O'Reilly.

@modestie:

Mono oferă software-ul necesar pentru dezvoltarea și rularea aplicațiilor client și server .NET pe Linux, Solaris, Mac OS X, Windows și Unix. Sponsorizat de Novell ( http://www.novell.com ), proiectul open source Mono are o rețea activă și entuziast contribuind comunitatea și este poziționat pentru a deveni alegerea de lider pentru dezvoltarea de aplicații Linux.
-- From the Mono site.

0
adăugat