Care sunt câteva soluții bazate pe cunoștințe bazate pe web?

Am folosit un blog WordPress și un Screwturn Wiki (la două locuri de muncă separate) pentru a stoca informații personale, specifice companiei KB, dar căut ceva care a fost creat pentru a fi o bază de cunoștințe. Mai exact, aș vrea să văd:

 • Drum liber / ieftin
 • Metodă simplă pentru utilizatori de a se abona la KB (sau doar la secțiuni) pentru a obține actualizări
 • Abilitatea de a face versiuni de pagini / modificări de audit
 • Limitați accesul anumitor utilizatori la anumite pagini
 • Metodă foarte simplă de postare / editare de articole
 • Metoda foarte simplă de adăugare a imaginilor în articole
 • Abilități de căutare excelente (rapide, corecte)
 • Abilitatea de a evalua și de a comenta articolele

Mi-a plăcut să folosesc blogul Wordpress pentru că mi-a permis să folosesc Live Writer pentru a adăuga / edita articole și imagini, dar nu avea versiuni pe pagini (pe care le vedeam).

Îmi place să folosesc wiki-ul Screwturn din cauza capacității sale de a urmări versiunile de articole și îmi place să fie un aspect curat, dar unii oameni non-tehnici se opresc la introducere și editare.

0
fr hi bn
Știu că ați cerut acest lucru acum ceva timp, dar eu sunt cercetarea acestei probleme chiar acum. Sunt interesat să știu ce ați decis să utilizați? Eu am în vedere KBPublisher ca vreau să fie pe un server LAMP și auto găzduit.
adăugat autor Jon Weinraub, sursa

6 răspunsuri

De asemenea, am investigat software-ul wiki pentru a fi utilizat ca KB, dar este dificil să găsești ceva ușor de folosit pentru oameni non-tehnici. Există multe wiki-uri care încearcă să furnizeze editarea WYSIWYG, dar cea mai mare parte a software-ului pe care l-am găsit generează un markup html de la editorul WYSIWYG.

O excepție notabilă la acest lucru este Confluence care generează sintaxă wiki de la un editor WYSIWYG. Acest lucru încă nu este perfect (arătați-mi un editor WYSIWYG care este), dar este un compromis destul de bun între păstrarea sintaxei wiki simple pentru cei care îi plac și care să permită utilizatorilor non-tehnici să contribuie cu conținut. Singura problemă este că confluența nu este gratuită (1.200 de dolari pentru 25 de licențe de utilizator).

Editează: Am încercat, de asemenea, DekiWiki și, în timp ce interfața este frumoasă, nu pare să fie destul de pregătită pentru primetime (suferă teribil de la boala de ieșire WYSIWYG rău menționată mai sus). De asemenea, se pare că le lipsește direcția, deoarece există atât de multe modalități diferite de a realiza aceeași sarcină.

0
adăugat

Am răspunsul lui Luke.

Vă pot recomanda Confluence și de aici: Am testat extensiv multe soluții comerciale și gratuite bazate pe Wiki. Nici unul nu este un câștigător în toate conturile, inclusiv confluența. Permiteți-mi să încerc să vă fac puțin mai scurtă căutarea prin rezumarea a ceea ce am învățat să fie o durere și ceea ce este important:

 • WYSIWYG este o caracteristică cea mai mare pentru Enterprise. Un wiki fără el, sări peste el
 • Spunând că, în realitate, WYSIWYG nu funcționează perfect. Este mai mult o caracteristică pe care trebuie să o aveți pentru ca utilizatorii ocazionali să nu se teamă de monstru și să-l folosească. Dar tu și oricine dorești să creezi în mod serios conținut, te vei obișnui foarte repede cu marcajul wiki. este mai rapid și mai fiabil.
 • Aveți nevoie de controale de permisiuni bune (cine poate vedea, edita etc "o pagină). confluența este bună, dar am plângerile mele (la complicate pentru a fi puse aici)
 • Veți dori o caracteristică bună export . Cele mai multe vă vor oferi o singură pagină de export "PDF", dar aveți nevoie de mult mai mult. De exemplu, permiteți să spuneți că aveți o întrebare frecventă, doriți să exportați întreaga întrebare corectă? va funcționa?
 • Macrocomenzi: doriți ca o comunitate să creeze macrocomenzi. Ați cerut, de exemplu, despre abilitatea de a afișa rata , aici este un link la un Macro pentru confluență care vă permite să faceți acest lucru
 • Structură: doriți să puteți spune că o pagină este un copil dintr-o pagină diferită și că puteți naviga în date. Modelul wikipedia, al paginilor orfane fără strictura nu va funcționa în Enterprise. (cred că aveți întrebări frecvente, doriți să aveți o ierarhie nu?)
 • Abilitatea de a ușor atașa imaginea care urmează să fie încorporată în corpul paginii / articolului. În confluență, trebuie să încărcați imaginea și apoi să o încorporați, ar putea fi puțin mai bună (CTR + V), dar cred că acest lucru este destul de ușor pentru 80% dintre utilizatori.

La sfârșitul zilei, amintiți-vă că un Wiki va fi valoros pentru dvs., cu cât este mai flexibilă. Trebuie să fie o pânză "goală", iar imaginația dvs. este apoi utilizată pentru a "construi" aplicația. În confluență, am găsit 3 "cele mai bune practici" diferite privind modul de creare a unei întrebări frecvente. Asta înseamnă că pot implementa multe lucruri.

Câteva exemple (pentru care folosesc Wiki-ul meu)

 • Întrebări frecvente: orice eroare, problema este înregistrată. Utilizat de PS și ENG. reduce timpul de suport intern în mod dramatic
 • Starea contului de urmărire: Am implementat un "tablou de bord" sofisticat pe care îl puteți vedea dintr-o privire la clientul în care stadiu, în versiunea software pe care o dețin, pe care o deține "clientul" etc.
 • Produs: toată documentația, instrucțiunile de instalare, "ce este nou" etc.
 • Documentația tehnică, structura DB și semnificația tabelelor
 • HR: lista de contacte, Depozit de documente

Alergătorul meu (acum 15 luni) a fost liber Deki_Wiki , timpul a trecut, așa că nu știu dacă acesta ar fi în continuare alergătorul meu.

mult noroc!

0
adăugat

Personal folosesc MediaWiki în acest scop. Am incercat o serie de alte wiki-uri gratuite si platite (inclusiv Confluence ) si am intotdeauna a fost impresionat de simplitatea și ușurința utilizării MediaWiki.

Am instalat MediaWiki pe o unitate degetul mare (folosind XAMPP de la PortableApps ), pe care o folosesc mai ales ca bază de cunoștințe personale / depozit de fragmente de cod. Pot să-l iau cu mine oriunde mă duc și să îl văd / editez de pe orice computer pe care îl folosesc.

0
adăugat

Cred că Drupal este o alegere foarte posibilă. Are o mulțime de suport încorporat pentru captarea informațiilor de tip carte.

Și există o bogată colecție de module generate de utilizatori pe care le puteți utiliza pentru a îmbunătăți caracteristicile.

I think it has almost all the features you ask for out of the box.
Drupal CMS Benefits

0
adăugat

Cerberus - it's more a full featured Help Desk/Issue Tracking system but it has a nice KB solution built in. It can be free but they do have a low cost pay version that is also very good.

0
adăugat

Am folosit o combinație de

 • TWiki
 • OpenGrok pentru baza de coduri
 • usenet
 • Sistem bazat pe LotusNotes

Atâta timp cât există un aparat de căutare Google indicat la aceste lucruri, cred că este bine să aveți oricare sau mai multe versiuni atâta timp cât utilizatorii le folosesc

0
adăugat