Care sunt opțiunile eficiente pentru încorporarea video într-un site web ASP.NET?

O privire rapidă asupra internetului de astăzi pare să indice faptul că Adobe Flash este alegerea evidentă pentru încorporarea videoclipului într-o pagină web. Este aceasta exactă sau sunt alte alegeri eficiente? Alegerea platformei ASP.NET ca platformă influențează această decizie?

0
fr hi bn

6 răspunsuri

Flash este cu siguranță soluția cea mai omniprezentă și mai portabilă. 98% dintre browsere au instalat Flash. Alte alternative sunt Quicktime , Windows Media Player sau chiar Silverlight ( Competitorul Flash al Microsoft, care poate fi utilizat pentru a încorpora mai multe formate video).

Aș recomanda să utilizați Flash (și este vorba de un format de fișier video FLV) pentru a încorpora videoclipul dvs. dacă nu aveți cerințe foarte specifice în ceea ce privește calitatea video sau DRM.

0
adăugat

Flash este, de obicei, produsul de alegere: toată lumea o are, iar folosind JW FLV Player o face relativ ușor de partea ta.

În ceea ce privește alte formate video, există WMV și QuickTime, dar jucătorii sunt mai degrabă "grei", nu toată lumea ar putea să le aibă și se simt atât de mult ...

Real Player ... Nu mă lăsa nici măcar să încep să mă joc de acea grămadă de ...

Singura alternativă de Flash pe care o consideram personal este Silverlight, care permite streaming video WMV. Am constatat că producția de WMV este mult mai bună și mai ușoară decât FLV-ul, deoarece toate encoderele Windows FLV pe care le-am încercat nu sunt cu adevărat bune și stabile, în timp ce aproape orice instrument poate scoate nativ WMV. Problema cu Silverlight este că nimeni nu are plug-in-ul pentru browser (încă?). Există, de asemenea, un player de la JW .

0
adăugat

"Alegerea platformei ASP.NET ca platformă influențează această decizie?"

Probabil că nu.

0
adăugat

Dacă aveți acces la Microsoft Expression Encoder 2, îl puteți utiliza pentru a codifica un fișier video și pentru a genera un player video Silverlight. Apoi, dacă aveți IIS 7, puteți utiliza Adaptive sau Smooth Streaming , de asemenea, checkout Smooth HD pentru un exemplu foarte bun.

De asemenea, puteți face streaming de pe Serviciul de streaming Microsoft Silverlight . Este conectat la un cont Windows Live.

O analiză este că clientul va trebui să aibă Silverlight instalat, la fel ca Flash, dar Flash a fost în jur mai lung.

0
adăugat

Am lucrat pentru o companie care a dezvoltat un sistem de distribuire a conținutului media către "jucători" dedicați. Acesta a fost bazat pe web și a folosit tehnologia ASP.NET și au încercat aproape orice format media pe care îl puteți gândi și alegerea ta într-adevăr vine să te întrebi:

trebuie să se joace direct din cutie, sau mă pot asigura că componentele necesare pentru a reda clipurile video pot fi instalate în prealabil?

Dacă răspunsul dvs. este că trebuie să jucați din cutie, atunci singura opțiune este flash (știu că nu este instalat în mod implicit, dar majoritatea vor fi deja instalate)

Dacă nu este o problemă mare ca componente suplimentare sunt necesare atunci puteți merge cu formate care sunt acceptate de Windows Media Player

Motivul pentru care Windows Media Player se încadrează în cea de-a doua opțiune se datorează faptului că pentru unele browsere și unele formate trebuie să fie instalate componente suplimentare.

Am avut luxul că "jucătorii" au fost furnizați de noi, așa încât am putea merge pentru a doua opțiune, dar chiar am încercat să converti cât mai mult posibil înapoi pentru a bloca, deoarece se ocupă mult mai bine decât Windows Media Player

0
adăugat

Unul dintre considerente ar fi dacă redarea video se face prin descărcare progresivă sau streaming. Dacă este descărcare progresivă, atunci aș spune să folosiți Flash deoarece aveți o audiență mai largă.

For streaming wmv, it is out of the box functionality provided by Windows Media Services

Pentru streaming flash, va trebui să instalați un server de streaming în caseta Windows. Unele opțiuni sunt:

0
adăugat