Ce este Îmbunătățirea progresivă?

Jeff a menționat conceptul de "Îmbunătățire progresivă" atunci când vorbește despre utilizarea jQuery pentru a scrie stackoverflow.

După o scurtă Google, am găsit câteva discuții la nivel înalt despre acest subiect.

Poate cineva să recomande un loc bun pentru a începe ca programator.

În mod specific, scriu aplicații web în PHP și aș dori să utilizez YUI pentru a îmbunătăți paginile pe care le scriu, dar multe dintre ele par foarte bazate pe JavaScript, cu cele mai multe lucrări de măgar realizate folosind JavaScript. Pentru mine, asta pare un pic cam suprasolicitat, din moment ce vizionarea site-ului fără Javascript va sparge probabil cea mai mare parte a acestuia.

Oricine are niște locuri bune pentru a începe să folosească această idee, nu-mi pasă de limbă.

În mod ideal, aș dori să văd cum începeți mai întâi să creați HTML static și apoi să adăugați YUI (sau orice cadru Ajax) pentru a obține avantajele unui client mai bogat?

0
fr hi bn
Link la o postare de blog pentru aceleași: neerajkumar.net/blog/ 2012/08/19 / progressive-accesoriu
adăugat autor Neeraj, sursa

8 răspunsuri

Practic, dacă site-ul dvs. funcționează în continuare cu JavaScript dezactivat, atunci orice adăugați cu JavaScript poate fi considerat o îmbunătățire progresivă.

Unii oameni ar putea crede că acest lucru nu este necesar, dar o mulțime de oameni răsfoiesc cu addons precum NoScript (sau, cu JavaScript pur și simplu dezactivat în setările browserului). În plus, multe browsere web mobile pot sau nu pot să accepte JavaScript. Deci, este întotdeauna o idee bună să testați site-ul dvs. complet cu și fără JavaScript.

0
adăugat

Mergând la aceasta din cealaltă direcție, uneori se face referire la degradarea grațioasă. Acest lucru este necesar, de obicei, atunci când site-ul este construit mai întâi cu funcționalitatea îmbunătățită oferită de diferitele tehnologii modificate apoi pentru a se degradează grațios pentru browsere cu acele tehnologii care nu sunt disponibile.

Este, de asemenea, degradare grațios atunci când proiectarea pentru a lucra cu browsere mai vechi (vechi în Terminologie Internets), cum ar fi IE 5.5, Netscape, etc ...

În opinia mea, este mult mai mult de lucru pentru a degrada grațios cererea. Îmbunătățirea progresivă tinde să fie mult mai eficientă; totuși, uneori apare necesitatea de a lua o aplicație existentă și de ao face accesibilă în aceste medii lipsă.

0
adăugat

A se vedea și Javascript neobișnuit care este îmbunătățirea progresivă a rocii de bază.

0
adăugat
Linie excelentă acolo. Din anumite motive, nu mi-a fost vorba de Wikipedia. :)
adăugat autor kaybenleroll, sursa

După cum ați spus

Pentru mine, asta pare un pic cam suprasolicitat, deoarece vizualizarea site-ului fără Javascript va sparge probabil cea mai mare parte a acestuia.

Aceasta nu este o îmbunătățire progresivă. Îmbunătățirea progresivă este atunci când site-ul funcționează perfect fără JavaScript sau CSS și apoi adăugând (stratificarea) aceste tehnologii / coduri suplimentare pentru a spori gradul de utilizare și funcționalitate a site-ului web.

Cel mai bun exemplu pe care îl pot oferi este caseta de introducere a etichetelor de pe acest site web. Cu JavaScript dezactivat, va funcționa în continuare, permițându-vă să introduceți etichete separate cu un spațiu. Cu JavaScript activat, veți primi o listă cu sugestii de intrări anterioare.

Aceasta este o îmbunătățire progresivă.

0
adăugat

Îmbunătățire progresivă:

  1. Site-ul simplu HTML / CSS este minunat ( complet funcțional și ușor de utilizat ).
  2. Adăugarea unui JavaScript definește un nou nivel de minunat.
0
adăugat

Îmbunătățirea progresivă este o tehnică de dezvoltare care subliniază primatul HTML-ului semantic, apoi testarea pentru capacitatea browserului capabilitatea și "stratificarea" condiționată pe îmbunătățirile JavaScript și / sau CSS pentru browserele care pot utiliza aceste îmbunătățiri.

Una dintre chei este înțelegerea faptului că testează ce poate face browserul, spre deosebire de browserul sniffing . Modernizr este un pachet de testare foarte bun pentru browser-capabilități.

Îmbunătățirea progresivă este în mod inerent (secțiunea 508) accesibilă; acesta prevede că se respectă litera legii și spiritul regulii.

Grupul Filament a scris excelenta carte despre acest subiect " Proiectare cu îmbunătățirea progresivă . (Nu sunt afiliat cu Grupul Filament, deși sunt atât de ciudați inteligenți, aș vrea să fiu.)

0
adăugat

Am scris un tutorial pe crearea unui sondaj care folosește îmbunătățiri progresive la NETTUTS . Ideea este de a crea un site funcțional utilizând XHTML / CSS și PHP, apoi interceptați formulare etc. cu Javascript. (Am folosit JQuery).

0
adăugat

Acesta este un concept atât de important și mă întristează că atât de puțini dezvoltatori web înțeleg acest lucru.

Practic, începeți prin construirea unui site / cadru în câmpul HTML simplu - elementele structurale, legăturile și formele. Apoi adăugați un anumit stil și apoi lucruri strălucitoare (Ajax sau ce aveți).

Nu este foarte dificil. Așa cum spune palehorse , degradarea grațioasă este mai multă muncă.

Site-urile web ar trebui să funcționeze în orice agent utilizator, nu arăta la fel (nu chiar arăta, dar sunetul este afectat de viziune), doar de lucru.

0
adăugat
JavaScript, România - Moldova
JavaScript, România - Moldova
328 participanți

Comunitatea Română JavaScript: github.com/js-ro Pentru confort, opriți notificările. Parteneri: @node_ro, @php_ro, @python_ro, @seo_ro, @RomaniaGroup, @ai_ro, @Grupuri_IT Offtop: @holywars_ro Joburi: @js_jobs_ro Sponsored with ❤️ by ciupacabra.com