Cum să filtrați și să combinați două seturi de date în C #

Construiesc o pagină web pentru a arăta clienților ce software au cumpărat și pentru a le oferi un link pentru a descărca respectivul software. Din păcate, datele despre ceea ce a fost cumpărat și informațiile de descărcare sunt în baze de date separate, așa că nu pot avea grijă de ea doar cu o interogare SQL.

Elementul comun este SKU. Voi trage o listă de SKU-uri din baza de date a achizițiilor clienților, iar în tabela de descărcări este o listă de SKU-uri asociate descărcării. Intenția mea, în acest moment, este de a crea de la acest datatable să popula un GridView .

Orice sugestii privind cum să faceți acest lucru în mod eficient ar fi apreciate. Dacă vă ajută, pot recupera destul de ușor datele ca DataSet sau DataReader , dacă oricare ar fi mai bine în acest scop.

0
fr hi bn
Mulțumesc pentru prinderea. A fost fixat!
adăugat autor saalon, sursa
A fost intenția de a scrie "șters" sau "delimitat", cel mai probabil pare a fi cel de-al doilea, dar ar putea exista probabil un anumit sens în care spui cuvântul?
adăugat autor Peter David Carter, sursa
Nici o problema. Ar fi editat direct, dar a vrut să vă asigurați ce ați vrut să spuneți înainte de a mă încurca.
adăugat autor Peter David Carter, sursa

3 răspunsuri

Atâta timp cât cele două baze de date se află pe același server fizic (presupunând MSSQL) și numele de utilizator / parola care este utilizat în șirul de conexiune are drepturi la ambele DB-uri, atunci ar trebui să puteți efectua o conexiune între cele două baze de date. Exemplu:

select p.Date,
    p.Amount,
    d.SoftwareName,
    d.DownloadLink
from  PurchaseDB.dbo.Purchases as p
join  ProductDB.dbo.Products as d on d.sku = p.sku
where p.UserID = 12345
0
adăugat

De ce nu creați o abordare bazată pe un obiect de domeniu pe această problemă:

public class CustomerDownloadInfo
{
  private string sku;
  private readonly ICustomer customer;

  public CustomerDownloadInfo(ICustomer Customer){
    customer = Customer;
  }

  public void AttachSku(string Sku){
    sku = Sku;
  }

  public string Sku{
    get { return sku; }
  }

  public string Link{
    get{  
      // etc... etc...     
    }
  }
}

Există un milion de variații în acest sens, dar odată ce ați adunat aceste informații, nu ar fi mai ușor să le prezentați?

0
adăugat

Ma gandesc deasupra capului meu aici. Dacă încărcați ambele ca tabele de date în aceleași seturi de date și definiți o relație între cele două peste SKU și apoi executați o interogare pe setul de date care produce rezultatul dorit.

0
adăugat