Cum se detectează versiunea lingvistică a Windows

Este necesar versiunea lingvistică adevărată a sistemului de operare, nu limbajul interfeței utilizator sau setările locale locale.

Caz de utilizare: instalarea de software care trebuie să aplice setările de securitate și crearea contului de utilizator. Scripturile trebuie să cunoască anumite proprietăți ale sistemului, cum ar fi numele grupurilor de utilizatori, în limba originală a sistemului de operare.

(Ar trebui să lucreze cu Windows XP, Windows Server 2003, Vista, ...)

2

3 răspunsuri

Pentru a detecta limbajul sistemului de operare, utilizați GetSystemDefaultUILanguage .

Cu toate acestea, există modalități mai simple de a găsi lucruri precum un nume de grup cunoscut în Windows. De exemplu, pentru a obține numele pentru apelul de grup Utilizatori CreateWellKnownSid cu WellKnownSidType = 27 (WinBuiltinUsersSid) și apoi LookupAccountSid . Poate fi interogat și numele altor utilizatori și grupuri bine-cunoscute .

3
adăugat

Toate denumirile localizate din sistemul de operare au un mod neutru în mod lingvistic pentru a le accesa pentru a fi utilizate de aplicații native și de script-uri de configurare. administratorii, utilizatorii, grupurile de invitați și contul de administrator au SID-uri bine cunoscute care pot fi folosite în locul unui nume localizat. Un punct în plus care trebuie luat în considerare este că toate denumirile implicite ale directorilor construiți pot fi schimbate și adesea sunt de la administratori sys bine conștienți, dar confuzi, care cred că schimbarea contului administratorilor de domenii sau a denumirilor de grup la un non-default înseamnă o securitate sporită. Nu puteți să vă bazați pe aceste lucruri, chiar dacă acestea sunt numele corect pentru limba de instalare a sistemului de operare. Chiar și mai rău, unele dintre localizările de limbă se schimbă între lansările de sisteme pentru o limbă. Deci, va trebui să construiți o mapare foarte atentă între versiunile de OS și numele așteptate pentru limbi.

Mai degrabă nu. Aflați cum să construiți id-ul neutru pentru mediul dvs. de scripting.

1
adăugat

Cea mai bună soluție până acum: enumerați conturile și grupurile de utilizatori locale și comparați-le cu o listă de nume cunoscute în diferite limbi.

0
adăugat