Cum pot determina ultima dată când o înregistrare a fost modificată într-o anumită bază de date Sql Server 2000?

Am o instanță de bază de date SQL Server 2000 care este rareori actualizată. De asemenea, am o tabelă de bază de date care nu conține coloane care să conțină data creată sau data modificată a fiecărui rând.

Există vreo modalitate prin care să pot determina ultima dată când o actualizare sau o inserare a fost efectuată pe baza de date ca întreg, astfel încât să pot pune cel puțin o legătură atunci când înregistrările specifice din tabel s - ar fi schimbat?

Notă: Caut informații despre tranzacțiile care au avut deja loc. Declanșatorii ar putea să ne ajute să cerem acest lucru din nou în viitor, dar nu abordează problema pe care încerc să o descriu.

Dacă se poate face, cum pot să o fac?

0

2 răspunsuri

Fișierul jurnal al bazei de date poate avea câteva informații care sunt utile pentru căutarea dvs. AFAIK, baza de date însăși nu stochează o dată "actualizată ultima dată".

1
adăugat

În funcție de mărimea bazei de date și numărul de mese pe care ar putea pune un declanșator în loc, care să se ocupe de actualizări/sau inserții și în jurnal la o altă masă, cu potențial de logare numele de masă și un marcaj de timp, nu este elegant, dar ar putea lucra . și nu necesită nici o modificare a restului db.

0
adăugat