Care este cea mai bună metodă Agile pentru un proiect de clasă?

The project is poorly defined: we are to write educational software for CS 111 Computer Programming I students focusing on functions. We have 6 student developers with various backgrounds working in Flex. The project has a duration of about 7 weeks. We have very limited face time (30 min per week) and very limited work time (<8 hours per developer per week). We have limited access to the customers (professor of our course, professor of CS 111, students in CS 111).

Setul nostru de instrumente include Flex Builder, Subversion și TRAC.

Ce metodologie este cea mai bună pentru acest proiect și de ce? În mod alternativ, ce caracteristici ar trebui colectate din diverse metodologii pentru a se potrivi mai bine situației?

2

2 răspunsuri

Ce te face să crezi că o metodologie ar fi reușită în aceste circumstanțe - o mică comunicare, mai multe cerințe decât timpul și lipsa accesului la clienți?

Acestea fiind spuse, mă voi concentra pe livrarea incrementală (fiecare iterație ar trebui să aibă câteva caracteristici de lucru), testarea unității (toate testele trec înainte de check-in), etichetarea eliberărilor incrementale (abilitatea de a reveni la o versiune de lucru) de membri puternici ai echipei cu membri mai slabi ai echipei pentru a spori productivitatea generala a echipei. Luați în considerare angajarea unui membru puternic al echipei pentru testarea integrării.

Livrarea incrementală este cea mai importantă. Afișarea unei demo-uri de lucru mai mică decât cea solicitată este întotdeauna mai bună decât afișarea unui prototip nefuncțional.

6
adăugat

Ai putea folosi metodologia Agile aici, dar evident că va trebui să o adopți pentru a se potrivi nevoilor tale.

De exemplu, dacă nu aveți acces suficient la clienții reali, cineva care are cea mai bună înțelegere a obiectivelor dvs. va trebui să acționeze ca proxy pentru clienți. Aș sugera, de asemenea, încercarea de a avea mai mult acces la clienți - aproape toată lumea încearcă să apară mai ocupată atunci sunt și de obicei există o modalitate de a rezolva acest obstacol.

Asigurați-vă că timpul de lucru limitat pe care îl are echipa dvs. în același timp. Nu ar putea exista o abordare agilă atunci când nu ați putea lucra împreună.

S-ar putea să folosiți cu siguranță estimări bazate pe povestiri, procese de dezvoltare iterativă etc.

Ceea ce este cu adevărat important este de a da fiecărui membru al echipei o înțelegere clară și lipsită de ambiguitate a modului în care funcționează procesul Agile și a rolului fiecărei persoane în proiect. Este foarte ușor să spun că veți folosi SCRUM, dar, din păcate, fără o înțelegere reală și o experiență care nu va însemna prea mult.

Niste sfaturi:

  1. Educați membrii echipei dvs.
  2. Obțineți o listă cu ceea ce doriți să difuzați dacă nu veți fi limitat de timp/resurse.
  3. Aflați ce este realist să oferiți, având în vedere constrângerile dvs. Asta probabil că nu va fi prea mult. Nu încercați să fiți prea optimist. Concentrați-vă pe ceea ce ați putea realiza cu adevărat.
  4. Asigurați-vă că clienții dvs. reali sunt la bord pentru asta.
  5. Utilizați iterații scurte (1 săptămână sau mai puțin). Asigurați-vă că ați putut livra produsul complet testat până la sfârșitul fiecărei iterații.
  6. Afișează-ți munca mai devreme.
2
adăugat