Cum configurez notificarea prin e-mail cu privire la noul comentariu despre caz în salesforce.com?

În salesforce.com, am un flux de lucru care se declanșează când un nou caz este adăugat prin portalul de autoservire. Regula de flux de lucru actualizează câmpul Case.Status, care declanșează o altă regulă a fluxului de lucru pe obiectul Case itself. Rezultatul final este un e-mail către proprietarul cazului, care este anunțat că a fost adăugat un comentariu nou caz.

Cu toate acestea, nu găsesc o modalitate de a include comentariul de caz în e-mail, deci este aproape inutil. Cum includ cel mai recent comentariu de caz în șablonul de e-mail? Presupun că este ceva de genul {Case.CaseComment}, dar nu o găsesc nicăieri ...

Ajutor!

2

1 răspunsuri

Wow, you're trying way to hard. Goto Setup -> App Setup -> Cases -> Support Settings and enable the "Notify Case Owner of New Case Comments" option.

2
adăugat
Aceasta este într-adevăr alegerea evidentă. Am verificat și opțiunea este verificată ... pur și simplu nu face nimic. Poate că este timpul să deschideți un bilet cu echipa lor de suport :) Multumesc
adăugat autor Allan Mertner, sursa
O altă problemă pe care am întâlnit-o: dacă trimiteți Comentariul pentru un caz pe care îl dețineți, nu veți primi e-mailul.
adăugat autor Ed Birm, sursa