Procesul țintă al IIS la cerere

Ok, configurație ciudată, întrebare ciudată. Avem o aplicație client și o aplicație web pentru aplicația SaaS, care rulează pe asp.net-2.0/iis-6. Aplicația Admin poate schimba opțiunile afișate în aplicația Client. Când aceste opțiuni sunt salvate în Admin, sunăm o Webservice pe Client, de la Admin, pentru a șterge memoria cache a opțiunilor pentru contul respectiv.

Recently we started giving our Client application >1 Worker Processes, thus causing the cache of options to only be cleared on 1 of the currently running Worker Processes.

Deci, evident, am alte căi de a rezolva această problemă (cu toate acestea, aprecierea este apreciată), dar întrebarea mea este că: există vreo modalitate de a direcționa/itera prin fiecare proces Worker printr-o cerere web?

3

2 răspunsuri

Fac niște presupuneri aici pentru acest răspuns ...

  1. Presupun că aplicația client utilizează una dintre clasele .NET cache pentru a stoca opțiunile aplicației dvs.

  2. Când spui "flush", vrei să spui că le-ai întors într-un fișier de configurare sau în tabelul db?

Deoarece obiectele cache și datele nu vor fi partajate între procese, aveți nevoie de un mecanism care să semnaleze codul care rulează pe celălalt proces care are nevoie pentru a reciti opțiunile lui în memoria cache sau pentru a forța procesul să se repornească (ceea ce nu este exact convenabil și cel mai probabil nedorit).

Dacă nu aveți acces la sursa clientului pentru a modifica fie să vizionați fișierul de configurare a opțiunilor, fie tabelul DB (spuneți folosind un SqlCacheDependency), cred că sunteți cam blocat de acest comportament.

0
adăugat

Am acces deplin la admin și client, prin cache, vreau să spun obiectul Cache al .net. Prin "flush" înseamnă eliminarea elementului din obiectul Cache.

Sunt conștient că ambele procese ale lucrătorilor nu împărtășesc datele cache-ului. Asta e genul meu de conundrum)

Sistemul este modul în care este eliminarea necesității de a lovi SQL fiecare sesiune nouă care intră. Deci, încerc să găsesc o soluție care să poată spune fiecărui proces al muncitorului că cache-ul trebuie să fie eliminat fără a obține sql implicat.

0
adăugat