Amestecarea jQuery și YUI împreună într-o aplicație, este ușor posibilă?

Trebuie să prefac acest lucru cu faptul că îmi place jQuery ca o extensie de limbă JavaScript și YUI ca un set bogat de controale gratuite. Deci, aici este întrebarea mea, se va întâmpla o problemă pe linie dacă aș amesteca jQuery și YUI împreună într-o aplicație MVC la care lucrez.

Vreau să folosesc jQuery pentru ridicarea pe DOM și vreau să folosesc YUI pentru setul bogat de control al utilizatorului. Aceasta este o aplicație internă și nu va vedea niciodată lumina zilei în afara organizației pentru care lucrez.

Dacă cineva are experiență în amestecarea acestor două cadre, mi-ar plăcea să aud ce a fost experiența ta.

18

5 răspunsuri

Vorbind de o experiență în dezvoltarea înseși a unui instrument mic, am folosit setul bogat de control YUI cu Prototype pentru manipularea DOM în trecut și nu am avut probleme. Desigur, acesta a fost un instrument mic care nu folosea o gamă largă de controale.

Chiar și așa, eu întotdeauna ezită să folosesc mai multe cadre pe proiectele mele web; cu toate acestea, dacă utilizați numai funcționalitatea DOM a funcției jQuery și funcționalitatea de control YUI, atunci cred că sunteți bine - nu există într-adevăr un conflict de interese acolo. În plus, cu modul noConflict() al lui jQuery și cu spațiul de nume YUI, cele două cadre nu ar trebui să se așeze într-adevăr unul pe altul.

13
adăugat
În mod similar, am folosit YUI (pentru grila de layout, meniuri) și jQuery (pentru traversal/manipulare DOM generală), ambele având o îngrijire decentă cu namespacing (atunci când amestecați jQuery cu alte cadre/biblioteci folosiți jQuery.noConflict împiedica folosirea variabilei "$").
adăugat autor micahwittman, sursa

Aceasta este o întrebare veche, dar a vrut să adauge un link la docul jQuery pe acest subiect ...

http://docs.jquery.com/Using_jQuery_with_Other_Libraries

6
adăugat
+1. După sfaturile acestui document, am pur și simplu inclus jQuery înainte de YUI , și lucrurile au funcționat destul de bine pentru dovada-conceptului la care lucram.
adăugat autor Frank Farmer, sursa

Eu folosesc în mod regulat jQuery cu YUI (jQuery pentru majoritatea lucrurilor, YUI pentru elementele UI) fără probleme.

Rețineți că YUI 3 va introduce selectorii de stil jQuery și legarea:

http://developer.yahoo.com/yui/3/

4
adăugat
Și YUI 3 este deja destul de utilizabil
adăugat autor foxxtrot, sursa

da, folosirea jQuery de-a lungul YUI-ului este cu siguranta posibila, mai ales ca atat jquery, cat si YUI au luat masuri puternice pentru a preveni poluarea globala a spatiilor de nume. Cu toate acestea, implementarea unei astfel de combinații oferă în mod inutil o mulțime de funcționalități redundante. V-aș îndemna să utilizați YUI3 care oferă cea mai mare parte a funcționalității lui jQuery și multe altele. YUI3 are o sintaxă mult mai curată și mai succintă și este foarte bine documentată. Cu toate acestea, este posibil să utilizați un plugin jquery, a cărui alternativă YUI nu este disponibilă. În acest caz, aș recomanda să aruncați o privire la jQuery UI sau wijmo pentru nevoile dvs. UI sau, utilizați un set de instrumente ușoare UI cum ar fi UKI. Alternativ, puteți să aruncați o privire la ExtJS care are un adaptor jQuery disponibil prin care puteți profita de familiaritatea dvs. cu jquery, precum și widgeturile bogate ale extjs.

0
adăugat

Cred că nu ar trebui să fie o problemă deoarece YUI este cuprinsă în "namespaces", deci nu ar trebui să spargă nimic (nu știu dacă jQuery sparge lucrurile în jurul YUI, dar atâta timp cât nu extinde obiectul de bază nu ar trebui să existe nici o problemă). Îmi amintesc că Dustin Diaz a ieșit cu o bibliotecă similară jQuery și a construit în jurul YUI: http://www.dustindiaz.com/introducing-ded-chain/ Am încercat să o descarc acum, dar site-ul este acum offline.

0
adăugat