Ce limbă folosiți pentru declanșarea și procedurile stocate de PostgreSQL?

PostgreSQL este interesant în faptul că acceptă mai multe limbi pentru scrierea procedurilor stocate. Cu ce ​​folosiți și de ce?

0
fr hi bn
Acesta este un test de performanță a declanșatorilor goi pe diferite limbi: openscg.com / 2014/05 / trigger-aeriene-part-2
adăugat autor bartolo-otrit, sursa

7 răspunsuri

Când am scris primul meu declanșator, a fost în Perl pentru că asta era limba folosită în exemplul pe care l-am găsit, dar ultimul declanșator pe care l-am scris în Python pentru că mă simt mai confortabil cu asta.

Cred că confortul programatorului este principalul meu motiv pentru a alege Python, dar cred că Perl este încă mai bine susținut.

0
adăugat

Eu am folosit cu adevărat PL / pgSQL, dar asta pentru că aveam nevoie de câteva proceduri stocate relativ repede și nu am vrut să adaug module suplimentare pe server.

Pe termen lung, aș folosi, probabil, PL / Perl sau PL / Python, deoarece folosesc perl pentru script-uri rapide și am privit acum Python pentru Python.

Un lucru pe care l-am găsit e că există o lipsă de documentație bună pentru site-ul PostgreSQL. Manualele au fost minuțioase ca referință, dar nu au funcționat bine ca un tutorial care să-i arate oamenilor cum trebuie făcut.

Acest lucru, combinat cu un mediu de depanare foarte bun, a însemnat că prima mea experiență de scriere a procedurilor implică căutarea unor erori ciudate de sintaxă pentru o lungă perioadă de timp.

Dacă cineva știe de un site bun cu tutoriale etc pentru programarea PostgreSQL, mi-ar plăcea să obțin un link către el.

0
adăugat

Pentru ceva foarte mic / simplu sau care nu necesită o mulțime de manipulare șir sau logică, eu folosesc plpgsql, pentru că este rapid. Pentru lucruri mai complexe, eu folosesc plperl, pentru că îmi place.

0
adăugat

Skype foloseste PostgreSQL impreuna cu python si au imbunatatit PL / Python in starea sa actuala, asa ca ma indoiesc ca suportul Python este cu mult in urma perl. Ei au scris un sistem de asteptare / replicare peste aceste legaturi, la urma urmei :-)

Take a look: Wiki Skytools

Din perspectiva rapidă în documentație, Python pare să aibă mai puțin   documentație decât legăturile perl, dar aș sugera doar să rămânem   cu limba pe care vă simțiți mai confortabilă.

0
adăugat

Am scris destul de mult în plpgsql, dar sunt și un tip de bază de date în primul rând, așa că, în general, îmi convine mai bine decât orice altă limbă. Dar există o mulțime de lucruri pe care nu le face foarte bine, caz în care o altă limbă, cum ar fi plperl sau plpython, este un pariu bun. Desigur, dacă viteza este o preocupare serioasă, C este calea de urmat.

0
adăugat
Da, am inceput sa folosesc pl / python pentru ceva si am citit despre preocuparile de securitate si apoi m-am uitat peste plpgsql si am gasit ca a facut tot ce imi doresc pur si simplu. Imi place.
adăugat autor Arthur Thomas, sursa

PL / ruby pentru că folosesc ruby în fiecare zi oricum.

0
adăugat
Ca utilizator PL / Ruby, ați avea o idee despre întrebarea mea la ruby ​​pentru postgresql "> stackoverflow.com/questions/617600/… ? -- Mulțumiri
adăugat autor Mike Berrow, sursa

Eu folosesc PL / Perl pentru că:

  • I like Perl
  • It's a dynamic language, which means that you can do some useful tricks easy, i.e. passing a column name to a trigger function and doing some actions with the value of this column in a trigger tuple.
  • It has a pretty good documentation
0
adăugat
PostgreSQL - comunitatea Română
PostgreSQL - comunitatea Română
5 participanți

Comunitatea română a programatorilor PostgreSQL.