Cum pot calcula aceste statistici?

Scriu o aplicație care să ajute la facilitarea unei cercetări, iar o parte din aceasta presupune efectuarea unor calcule statistice. În prezent, cercetătorii folosesc un program numit SPSS . O parte din producția pe care o interesează arată astfel:

[O parte din ieșirea SPSS

Sunt foarte preocupați doar de valorile F și Sig. . Problema mea este că nu am niciun fundal în statistici și nu-mi dau seama ce sunt numite testele sau cum să le calculez.

Am crezut că valoarea F ar putea fi rezultatul F -test , dar după ce am urmat pașii de pe Wikipedia, am obținut un rezultat diferit de ceea ce SPSS oferă.

0
fr hi bn
Poate cineva să repare imaginea, încălcând formatul
adăugat autor Eric Schoonover, sursa

5 răspunsuri

This website might help you out a bit more. Also this one.

Lucrez dintr-o amintire destul de ruginită de un curs de statistici, dar aici nu merge nimic:

Când faceți o analiză a varianței (ANOVA), calculați, de fapt, statistica F ca raportul dintre variațiile medii-pătrat "între grupuri" și variațiile medii-pătrat "în cadrul grupurilor". Al doilea link de mai sus pare destul de bun pentru acest calcul.

Acest lucru face ca măsura statistică F să fie exact cât de puternic este modelul dvs., deoarece variația "între grupuri" este o putere explicativă, iar varianța "în cadrul grupurilor" este o eroare aleatorie. Înaltul F implică un model extrem de semnificativ.

Ca și în multe operațiuni statistice, îi determini pe Sig. folosind statistica F. Iată unde informațiile dvs. Wikipedia sunt ușor de înțeles. Ceea ce vrei să faci este să folosești gradele de libertate care ți-au fost date de SPSS - să găsești valoarea P corectă la care un tabelul F vă va oferi statisticile F pe care le-ați calculat. Valoarea P unde se întâmplă acest lucru [F (table) = F (calculat)] este semnificația.

Conceptual, o valoare de semnificație mai mică arată o abilitate foarte puternică de a respinge ipoteza nulă (care pentru aceste scopuri înseamnă a determina modelul dvs. să aibă o putere explicativă).

Îmi pare rău pentru oricare dintre colegii de matematică, dacă oricare dintre acestea este greșită. Voi verifica înapoi pentru a face editări!

Multă baftă. Statisticile sunt distractive, poate că nu și această parte. =)

0
adăugat
Acesta este un tabel de rezultate multivariat - care exclude ANOVA. Ar putea fi un MANOVA, o analiză a funcțiilor discriminate sau unul dintre multe alte teste multivariate. Povestea scurtă, statisticile sunt grele, lucrează îndeaproape cu profesioniștii și scriu SPSS prin intermediul python, în loc să-ți dai drumul.
adăugat autor Rob Allen, sursa

Pe scurt: nu faceți acest lucru manual, conectați / utilizați software-ul existent. Răspunsul lui sain_grocen este incorect. :(

Acestea sunt toate testele pentru semnificația estimărilor de parametri care sunt utilizate în mod tipic în răspunsurile multivariate Regresii multiple. Acestea nu ar fi simple lucruri de făcut în afara unui mediu de programare statistică. Aș sugera fie să obțineți rezultatul dintr-un program statistic pre-existent, fie să utilizați unul pe care îl puteți conecta și utiliza codul respectiv.

Mă tem că primul răspuns (sain_grocen's) te va conduce pe calea greșită. Explicația lui este probabil de un caz special în ceea ce vă privește de fapt. Anova explicat în legăturile sale este pentru un singur răspuns variat, într-un design echilibrat. Acestea nu sunt statisticile F pe care le vedeți. Numele în producția dvs. (Pillai's Trace, Hotelling's Trace, ...) sunt câteva dintre versiunile multivariate disponibile. Ei au distribuții F în anumite ipoteze. Nu pot explica aici un material cu carti de text, te-aș sfătui să începi să te uiți "Analiza Statistică Multivariată Aplicată" de Johnson și Wichern

0
adăugat

Statisticile sunt grele :-). După un an de lectură și re-citire de cărți și lucrări și pot spune doar cu încredere că înțeleg foarte multe lucruri de bază.

S-ar putea să doriți să cercetați bibliotecile gata făcute pentru oricare dintre limbile de programare pe care le folosiți, pentru că sunt foarte multe în matematică în general și în special în statistici (erorile rotunjite fiind un exemplu evident).

Ca exemplu, puteți să aruncați o privire la proiectul R , care este atât un mediu interactiv cât și un biblioteca pe care o puteți utiliza din codul dvs. C, distribuită sub GPL (adică dacă o utilizați numai intern și publicând doar rezultatele, nu este necesar să deschideți codul).

0
adăugat

Puteți explica mai mult de ce SPSS nu este o soluție fină a problemei? Este faptul că generează tabele pivot ca ieșire care sunt greu de manipulat? Este costul programului?

Statisticile F pot apărea din orice număr de teste speciale. F este doar o distribuție (liber: o descriere a "frecvențelor" grupurilor de valori), ca o normală (Gaussiană) sau Uniformă. În general, ele provin din rapoarte de variații. Aviz: mulți statisticieni (inclusiv eu) găsesc că testele bazate pe F sunt nesigure (jargon: non robust ).

Statisticile de ieșire specifice (traseul lui Pillai etc.) sugerează că analiza originală este un exemplu MANOVA, care, după cum descriu celelalte postere, este o procedură complicată și greu de obținut.

Cred, de asemenea, că, pe baza MANOVA, și utilizarea SPSS, acesta este un proiect de psihologie sau sociologie ... dacă nu vă rog să vă lămuriți. S-ar putea ca alte modele mai simple să fie mai ușor de înțeles și mai repetabile. Consultați grupul local de consultanță statistică universitară, dacă aveți unul.

Mult noroc!

0
adăugat

Iată o explicație despre MANOVA ouptput, dintr-un site foarte bun pe statistici și pe SPSS:

Output with explanation: http://faculty.chass.ncsu.edu/garson/PA765/manospss.htm

Cum și de ce să faceți MANOVA sau GLM multivariate: (aceeași cale ca mai sus, dar terminând în '/manova.htm')

Scrierea software-ului de la zero pentru a calcula aceste rezultate va fi atât lungă, cât și dificilă; există o mulțime de probleme numerice și inversiuni de matrice de făcut.

După cum a spus Henry, utilizați scripturile Python sau R. Îmi sugeram să lucrați cu cineva care știe SPSS dacă scriptează. În plus, SPSS în sine este capabil să exporte tabele de ieșire în fișiere folosind ceva numit OMS. Un script în SPSS poate face acest lucru.

Aflați cine din grupul dvs. de cercetare cunoaște SPSS și lucrați cu ei.

0
adăugat