Editare / vizualizare software XML

Ce software-ul este recomandat pentru lucrul cu și editarea schemelor xml mari? Caut atât software-ul Windows cât și Linux (nu trebuie să fie o platformă transversală, vrea doar sugestii pentru ambele) care ajută la rezolvarea unor fișiere xml uriașe.

0
fr hi bn

17 răspunsuri

Sunt de acord că editorul dvs. de text este probabil cel mai bun pariu. Știu câțiva oameni care jură prin XMLSpy , dacă aveți nevoie de ceva special adaptat pentru tratarea fișierelor xml într-un mod vizual. Pun pariu ca ai putea gasi o alta lucrare F / OSS, dar nu stiu nimic.

0
adăugat

+1 pentru xml Spy, am folosit atât produsul standalone, cât și pluginul pentru studio, și am fost impresionat.

In terms of FOSS, I use Notepad++

0
adăugat

S-ar putea să fiu veche, dar eu prefer editorul meu de text.

Eu folosesc emacs, și are un mod destul de decent xml.

Cei mai mulți editori de text bun vor avea sintaxa decentă hi-lighting și facilități de potrivire a etichetelor. IDE-ul dvs. ar putea deja să o facă (ideea IntelliJ nu, și cred că Eclipse face și ea). Editorii de texte buni vor putea face față fișierelor uriase , dar este posibil ca unii editori de text să nu le poată trata. Cât de mari vorbim?

0
adăugat

Altova xml Spy este un editor grozav, dar nu este necesar opțiunea cea mai ieftină acolo .

0
adăugat

Folosesc Notepad ++ ca editor. De asemenea, puteți adăuga pluginuri pentru a vă ocupa în mod specific de XML.

0
adăugat

Pentru Windows, am găsit propria xml Notepad 2007 pentru a fi un editor foarte simplu de utilizat, cu o selecție frumoasă de caracteristici. Folosit-o atât pentru revizuirea ieșirii xml în timpul dezvoltării și editării bibliotecilor iTunes rupte. ;)

Necesită .net 2.0

0
adăugat

Editor xml XML un IDE excelent pentru Windows, un pic cam scump.

0
adăugat

Folosesc Cooktop (disponibil și pe tucows ), și sunt foarte mulțumit de funcția de testare XPath.

  • Cooktop este un mediu de editare și dezvoltare pentru documente XML, DTD și XSLT
  • Cooktop este o aplicație Windows
  • Cel mai bine, este gratuit!

Caracteristici

  • Editare xml XML, DTD și XSLT codificată în culori
  • Verificați bine formatul și validați
  • Testarea foilor de stil cu aproape orice motor XSLT
  • Testul XPATH
  • Biblioteca personalizabilă "Cod Bits"
  • Formatul xml prin Tidy
  • Descărcări mici, amprente mici
0
adăugat
@Paulocoghi: adăugat descărcări alternative de descărcări.
adăugat autor alexandrul, sursa
Linkul este întrerupt ...
adăugat autor Paulo Coghi, sursa

Lucrez foarte mult cu xml și am găsit un editor grozav la Oxigen . Este cross-platform și are un editor de scheme grafice, dar din moment ce folosesc DTD-uri și nu scheme, nu pot garanta calitatea editorului de schemă. Restul pachetului de editare (cum ar fi editorul xml și depanatorul XSLT) este solid, deci ar putea fi o încercare.

0
adăugat

Aveți nevoie de cel puțin un editor de text decent ca linie de referință, emacs cu modul nxml după cum sa menționat anterior, este o alegere foarte bună. Cu toate acestea, deoarece schema devine din ce în ce mai mare, este posibil să pierdeți imaginea de ansamblu, mai ales când autorii un document xml Schema care poate fi foarte detaliat. Veți avea nevoie de un fel de vizualizare: xml Spy este ok, oxigenul este mare, dar costisitor, dar după cum se dovedește, pe Windows, aveți aproape toate caracteristicile necesare în XMLPad care este gratuit.

Când începeți să editați documente xml de instanță (și chiar editați schemele XML), aveți nevoie de validarea zborului împotriva unei scheme și, dacă este posibil, de completarea automată a atributelor și elementelor. Emacs acceptă numai validarea și auto-completarea cu ajutorul unei scheme de relaxare bazate pe NG (dar orice XSD poate fi convertit într-o schemă de relaxare NG).

Dacă aveți vreo opțiune în această privință, vă recomandăm să utilizați Relax NG ca sintaxă pentru schema dvs., este mult mai ușor de citit și mai ușor de întreținut .

0
adăugat
XMLPad arată ca cea mai bună alternativă la VS Până acum. Singura neplăcere este că nu pare să existe nicio modalitate de personalizare a aspectului. Panourile din partea de jos și din dreapta ocupă spațiu în cazul meu.
adăugat autor axk, sursa

Recent am editat fișiere XSLT cu Eclipse, dar din anumite motive Eclipse nu ar mai face nici o completare automată. Așa că am trecut la modul strălucitor al lui Emacs, și nu sunt sigur că mă întorc. Aveți auto-completare care este foarte ușor de utilizat, și este foarte rapid. Singura problemă este că trebuie să furnizați o versiune RELAX NG a schemei documentului dvs., dar există instrumente care generează una pentru dvs. din DTD sau Schema dvs.

Consultați http://www.xmlhack.com/read.php?item=2061 pentru mai multe.

Pentru software-ul non-liber, am secunde recomandările pentru OxygenXML.

0
adăugat

I use nxml-mode in GNU Emacs for editing xml, including very big files. And i use it for a long time - it quick, provide on-the-fly validation of xml , and provide completion functionality for tag & attributes names

0
adăugat

FirstObject xml Editor. http://www.firstobject.com/dn_editor.htm

Este gratuit, scris în C ++, optimizat pentru lucrul cu fișiere xml foarte mari.

În timp ce este relativ limitat în funcționalitate, poate încărca fișiere de 100MB + neformate în câteva secunde, le indentă și poate localiza elemente specifice folosind vizualizarea arborescentă. Prin utilizarea opțiunii "Actualizare" puteți să sincronizați arborele cu vizualizarea text.

Este în spiritul UNIX de a avea o unealtă simplă de a face un loc de muncă foarte bine.

0
adăugat

XML Copy Editor - Windows and Linux

Rapidă, gratuită și acceptă validarea schemei XML.

Official Website http://xml-copy-editor.sourceforge.net/

How to install in Ubuntu http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1640003

0
adăugat

Open source xml editors examined - it is a little bit outdated though.

0
adăugat

Vă recomandăm foarte mult Stylus Studio dacă aveți nevoie de o IDE xml pe termen lung pe termen lung. Am folosit-o în cea mai mare parte pentru dezvoltarea XSLT, dar susține dezvoltarea aproape a tuturor aspectelor xml pe care le-ai dori să le faci. Este doar Windows (foarte enervant).

0
adăugat

Altova XMLSpy este probabil cel mai bun disponibil. Oferă vederi diferite ale datelor / schemelor, instrumente XPath și produce diagrame bune, printre altele. Totuși, costă destul de puțin. Este un produs matur, deci nu tind să fugi în limitări la fel de repede ca și în cazul altor instrumente.

Liquid XML is a pretty good, but relatively new alternative. It's a nice app to use and there's even a free version available! This is a tool worth keeping an eye on.

Ambele aceste produse au o caracteristică utilă care produce exemple de fișiere xml bazate pe schema dvs.

În schimb, JDeveloper-ul Oracle (bazat pe Borland Jbuilder, cred că) încearcă să ofere un editor decent de schemă, dar nu reușește, deoarece uneori produce fișiere schemale nevalide. Am încetat să-l folosesc curând după ce am observat asta.

Vă recomandăm să verificați verificatorul de calitate xml . Acest instrument de linie de comandă validează schema dvs. în raport cu limba xml Schema xml a programului WC3. Aceasta este o idee bună chiar dacă ați construit schema utilizând un alt instrument.

0
adăugat