Linux shell echivalent pe IIS

Ca dezvoltator de LAMP care are în vedere trecerea la o platformă .Net IIS, una dintre preocupările mele este pierderea productivității din cauza lipsei de coajă ... A mai avut cineva această experiență? Există, probabil, un echivalent shell Linux pentru Windows?

0
fr hi bn

7 răspunsuri

Are you asking about Linux shell as in an environment to work in? For that CygWin I think has been around the longest and is pretty robust: http://www.cygwin.com/

A while ago I found a windows port of all the popular linux commands I use (ls, grep, diff) and I simply unzip those to a file, add it to my PATH environment and then can run from there: http://unxutils.sourceforge.net/

Sau vorbești despre executarea comenzilor shell din codul tău? Dacă sunteți în sfera .net, există metoda Process.Start() care vă va oferi o mulțime de opțiuni.

Sper că acest lucru vă ajută!

0
adăugat

Presupun că nu înseamnă că cygwin , nu?

Ce zici de powershell , atunci?

0
adăugat

Dacă vă referiți la accesarea pur și simplu a serverului dvs. IIS dintr-o locație la distanță, desktop-ul de la distanță rezolvă, în general, acea problemă. Presupunând că serverul dvs. are o adresă IP statică sau un nume de gazdă pe care îl puteți accesa de pe Internet, desktopul la distanță este o soluție simplă și relativ sigură.

Există o problemă cu acest răspuns? Acum am reputație negativă ...

0
adăugat

Ar trebui să vă alegeți platforma de server bazată pe mediul în ansamblu și aceasta să includă interfețele admin / management furnizate.

Mă tem că dacă nu vă place modul în care Windows implementează gestionarea IIS, atunci este prea rău. Acestea fiind spuse, un pic de încurcătură în jurul interfețelor WMI va genera, în general, o soluție pe care ar trebui să o găsiți utilizabilă. Am folosit destul de puțin scripting WMI (mai ales prin PowerShell) pentru a avea o capacitate de creare a unui mediu de încredere.

0
adăugat

Cochilia de la distanță nu rezolvă problema productivității. (Pur și simplu face lucrurile posibile.)

Din ceea ce am auzit, tot ceea ce va face viitorul Microsoft GUI va fi posibil să se facă cu powershell, deoarece GUI utilizează aceleași API-uri ca și cele disponibile de la powerhell.

Personal, îmi place Cygwin, dar Cygwin nu vă poate ajuta să gestionați aplicațiile Microsoft.

S-ar putea însă să fiți surprinși, cu toate acestea, cât de puternic este gazdă Windows Scripting atunci când este cuplat cu Window Management Instrumentation. Cred că IIS este pe deplin gestionabil cu WMI sau unele obiecte COM care pot fi ușor de folosit dintr-un script JScript WSH.

0
adăugat

Cea mai bună modalitate de a mă gândi la asta ar fi să folosiți Cygwin într-o conexiune OpenSSH . Iată un document care explică cum să faceți exact acest lucru:

http://www.ucl.ac.uk/cert/openssh_rdp_vnc.pdf

0
adăugat

În funcție de ce versiune a IIS vă gândiți, aș fi recomandat recomandarea lui lbrandy de a verifica http://blogs.iis.net/thomad/archive/2008/04/14/iis-7-0-powershell-provider-tech-preview-1.aspx . Viitoarea versiune a PowerShell va adăuga capabilități de remoting , astfel încât să poate gestiona de la distanță mașinile. PowerShell este destul de diferit de shell-urile NIX, deși, deci este ceva de luat în considerare.

Sper că acest lucru vă ajută.

0
adăugat