Care sunt versiunile preferate ale Vim și Emacs pe Mac OS X?

Pentru aceia dintre noi care place să folosească versiunea grafică a Vim sau Emacs, în loc de versiunea de consolă, ce versiune recomandăm?

Pentru Vim, Mac OS X Vim , MacVim , Vim-Cocoa .

Pentru Emacs, CarbonEmacs , XEmacs și Aquamacs .

Există mai multe? Care dintre acestea sunt gata pentru prim-timp? Dacă este un apel greu, care sunt compromisurile? Sunt toate acestea menținute?

Nici o discuție despre Vim vs. Emacs, dacă nu vă deranjează, sau comparații cu alți editori.

0
fr hi bn

12 răspunsuri

MacVim works well and certainly looks more mature than Vim-Cocoa, moreover there is a Cocoa plugin architecture in the pipeline for MacVim (and someone is already working on a TextMate style file browser tray plugin which is a huge ++ IMHO).

A existat și o versiune Carbon a lui Vim, dar acest lucru nu a oferit prea mult pentru versiunea Terminal. adică a permis doar o fereastră deschisă, nu foarte OSX în aparență ...

Aquamacs is very usable and looks pretty good. Supports both traditional Mac OS style keyboard shortcuts (command-O, command-S) and the Control/Meta shortcuts for those raised on traditional Emacs. It is definitely more Mac-like than Carbon Emacs. It seems stable and fast, but I am not an Emacs guru so I don't stress it all that much when I use it. I can't speak to the extensiveness of the included elisp packages, either.

Cineva sincronizează Emacs de carbon cu copacul din amonte trimestrial cred. Aquamacs are un program mai neregulat, dar s-au văzut câteva actualizări destul de importante în ultimul an.

GNU Emacs for OSX can be found at emacsformacosx.com. In addition to the latest stable release, there are also pre-release test builds and nightly builds, and Atom feeds are provided for tracking all three release types.

0
adăugat
În interesul tactului, acesta este un fel de răspuns care ar trebui probabil să devină editat din comunitate. Poate cineva cu priveleges dreapta să facă asta și să adauge biții Emacs?
adăugat autor Brendan, sursa
Aici este legătura cu mesajul din lista de corespondență din browserul de fișiere stil TextMate, se pare că o parte din vânt a trecut de la vele târziu - grups.google.com/group/vim_mac/browse_thread/thread/…
adăugat autor Brendan, sursa
Ce este acest browser de fișiere text de stil despre care vorbești?
adăugat autor mikelikespie, sursa
Aici este actualul browser de fișiere stil TextMate: github.com/alloy/macvim , încă în dezvoltare, dar ar trebui să fie utilizabile.
adăugat autor alloy, sursa
MacVim roci! Este foarte bun și este puternic menținut și îmbunătățit.
adăugat autor Sergio Acosta, sursa
Trebuie sa spun ca nu inteleg cum se potrivesc cu MacVim, este foarte, foarte lent pe masina mea rezonabila (core i7 870, nvidia 580gtx), chiar daca dezactivez colorarea sintaxa si tot ce este cauza pentru vim fiind lent in experienta mea)
adăugat autor aphax, sursa

Tocmai am descărcat sursa Emacs de pe site-ul GNU și am construit-o singură. Nu-mi plac prea multe caracteristici Mac, deoarece vreau ca comportamentul Emacs să fie consecvent pe toate platformele pe care le folosesc.

0
adăugat

Cu ceva timp în urmă, căutam un editor de text pentru noul meu Mac. De acum câteva luni, unele puncte ar fi putut fi corectate între timp Cred că Aquamacs este de departe cel mai bun OSX-Emacs. Cu toate acestea, se simte un pic prea Mac-ca în unele zone. De exemplu, mai degrabă utilizează mai multe ferestre în loc de mai multe tampoane, iar schemele de colorare nu sunt "normale" în stil Emacs.
Dacă căutați un set mai de bază, Carbon Emacs ar putea face acest lucru, deși este posibil să doriți să adăugați și alte pachete suplimentare pentru a adăuga suport PHP sau AucTeX. Emacs.app se simte rupt în opiniile mele. Nu deschide chiar și fișiere utilizând drag and drop.

0
adăugat

De la emacsen pentru Mac OS X, trebuie să spun că, după versiunea de consolă din 22, CarbonEmacs este cea mai utilizabilă. Aquamacs nu face prea multe lucruri non-standard, citește lucruri neașteptate, cu configurație. Întrebările Aquamacs, în general, nu sunt răspunse în orice fel de timp în #emacs pe freenode pentru ceea ce merită. Se pare că este ținut în dispreț, pentru că are o sarcină atât de teribilă de a manipula opțiunile de configurare standard în .emacs.

0
adăugat

Obțineți suportul meu unixish / GNU folosind Fink (care oferă controlul pachetelor de tip Debian) cu emacs22- carbon, ceea ce înseamnă că primesc și o aplicație pe care se poate da clic. Face tot ceea ce mă așteptam să facă și începe automat să utilizeze extensii emacs încărcate cu fink.

Vremuri bune.

0
adăugat

Îmi place CarbonEmacs deoarece se lipsește foarte aproape de distribuția standard a GNU Emacs, în timp ce încă se potrivește perfect cu desktop-ul Mac. Pentru mine, sa "simtit" ca Emacs pe desktop-ul meu Ubuntu, chiar daca arata ca o aplicatie Mac.

0
adăugat

Am incercat Aquamacs si este foarte usor si arata destul de bine. Sprijină atât comenzile rapide de la tastatură tradiționale Mac OS (comandă-O, comanda-S), cât și Comenzile rapide Control / Meta pentru cele ridicate pe Emacs tradiționale. Este cu siguranță mai mult ca Mac-uri decât Emacs. Se pare stabilă și rapidă, dar nu sunt un guru Emacs, așa că nu-l subliniez atât de mult când o folosesc. Nu pot să vorbesc de extensivitatea pachetelor incluse în elisp.

Cineva sincronizează Emacs de carbon cu copacul din amonte trimestrial cred. Aquamacs are un program mai neregulat, dar s-au văzut câteva actualizări destul de importante în ultimul an.

0
adăugat

Folosesc versiunea CarbonEmacs pe programul Macports. Se instalează toate dependențele cu o singură linie:

sudo port install emacs

Pentru cineva interesat în Macports (www.macports.org)

0
adăugat
Am moștenit un vechi G4 Mac care rulează Tiger ... și fiind nici un expert Mac, nici un utilizator nativ Unix, aceasta a fost singura opțiune pe care am putut să o obțin rapid. (Și MacPorts ascunde tone de alte lucruri utile în spatele CLI la îndemână :))
adăugat autor Don Womick, sursa

Îmi place Emacs.app derivat din Nextstep anterior la http://emacs-app.sourceforge.net/ acum integrat în Emacs-23 CVS (din august 2008).

Emacs.app se simte mai zgomotos decât Aquamacs pentru mine, ci doar CVS-Emacs goale și nu vine cu aceeași cantitate de lucruri (trebuie să instalați propriul AucTeX etc.).

0
adăugat
Aquamacs este, de asemenea, o problemă pentru persoanele care folosesc tastaturi non-engleză. Am o tastatură portugheză și aspectul standard al cheilor de modificare în Aquamacs mă face să pierd simbolul "@" (trebuie să utilizez cheia de opțiune pentru a accesa). Nu există astfel de probleme cu versiunea CVS.
adăugat autor Pinochle, sursa
Puteți schimba acest lucru în opțiunile Aquamacs "under use-alt-as-meta (primul lucru pe care îl dezactivez). De asemenea, versiunea Aquamacs 2 se bazează pe Emacs.app (din Emacs-CVS), dar adaugă o mulțime de tweaks.
adăugat autor robcast, sursa

Personal, am folosit fink pentru a instala xemacs . E nevoie de X, dar am fost folosind xemacs atât de mult timp încât am nevoie de ceea ce are.

În plus, am instalat gnu emacs . Este frumos pentru că este complet aplicație mac OS x integrată cu o pictogramă de andocare și tot. Mi se pare util când glisați un fișier deasupra pictogramei gnu emacs pentru al deschide.

În cele din urmă, trebuie să menționez că mac OS x folosește intrările de la tastatură emacs peste tot. chestii ca ^ A pentru începutul textului, ^ E pentru sfârșitul textului, ^ N următorul rând, ^ P anterior linia, etc ... Acestea funcționează în majoritatea casetelor de text din sistemul de operare.

0
adăugat

Emacs 22 a lucrat destul de bine pentru mine.

0
adăugat

Prefer preferat Vim construit din depozitul Subversion. L-am rula în consola în care nu trebuie să folosesc mouse-ul în timpul editării.

0
adăugat