Este nAnt încă susținută și potrivită pentru .net 3.5 / VS2008?

Eu folosesc MSBuild pentru a-mi construi lucrurile. Vreau să utilizez CruiseControl.net ca de către Server Build.

Acum, CCNET se referă nAnt mult, dar se pare că ccnet poate face majoritatea lucrurilor pe care nant ar putea să le facă prin configurarea proiectului și msbuild. De asemenea, nAnt pare un pic nesuportat, cu o versiune beta care are aproape un an acum.

Pe scurt: De fapt, sunt destul de fericit cu MSBuild (mai ales că este "frontul oficial" al compilatorului) și puțin incomod cu nAnt, dar nu vreau să judec prematur.

Care ar fi motivele pentru a utiliza nAnt peste MSBuild? Mai ales cu ccnet, care pare să se suprapună un pic cu nant în termeni de caracteristici (și adăugarea de chestii legate de construirea automată)

0
fr hi bn

6 răspunsuri

Sincer, depinde de ceea ce se încadrează mai bine în mediul dvs. Dacă utilizați o mulțime de instrumente non-Microsoft, nunit, ccnet, ncover. Veți găsi probabil un sprijin mai bun cu nant. Alternativ, dacă utilizați MSTest, TFSBuild, probabil veți găsi MSBuild un mediu mai bun. Aș învăța pe amândouă și pe fiecare dintre ele, care se potrivește mai bine cu mediul înconjurător.

0
adăugat

În opinia mea, este mai mult o chestiune de preferință personală. nAnt este un cadru minunat și MSBuild este aproape la fel de capabil. Cu abilitatea de a dezvolta cu ușurință sarcini personalizate (în ambele cadre) puteți realiza aproape orice trebuie să faceți.

Nu pot răspunde porțiunii "încă susținute" a întrebărilor dvs., dar aș spune dacă sunteți deja confortabil cu nAnt atunci este probabil viabil. Dacă sunteți (sau cineva din grupul dvs.) familiarizat cu MSBuild, atunci este și o modalitate excelentă de a merge.

0
adăugat

Dacă sunteți destul de mulțumit de MSBuild, atunci aș rămâne cu MSBuild. Acesta poate fi unul dintre acele cazuri în care instrumentul pe care îl înveți mai întâi este cel pe care îl preferați. Am început cu NAnt și nu mă pot obișnui cu MSBuild. Sunt sigur că ambii vor fi în jur de ceva timp.

Există unele diferențe fundamentale între cele două, probabil cel mai bine subliniat de această conversație între unii fani NAnt și o Microsoftie .

Interesant, Jeremy Miller a pus întrebarea exactă opusă pe blogul său anul trecut.

0
adăugat

Dacă ai deja o grămadă de sarcini personalizate pe care le folosești cu nAnt, rămâi cu el - nu câștigi prea mult cu MSBuild. Acestea fiind spuse, nu pare să existe nimic care să poată face ca MSBuild nu poate fi în centrul său. Ambele pot apela unelte externe, ambele pot rula sarcinile personalizate .Net și ambele au o grămadă de sarcini comunitare acolo.

Folosim MSBuild aici din acelasi motiv pentru care esti - este sistemul implicit de construire pentru VS acum si nu aveam chestii specifice nAnt de care sa ne facem griji.

MSBuildCommunityTasks sunt o bază de sarcini terță parte bună pentru a începe cu și acoperă cele mai multe lucruri personalizate pe care le-am a făcut în nAnt, inclusiv suportul VSS și Subversion.

0
adăugat

Consider că puteți utiliza și o abordare hibridă, în special în proiecte mai mari. Multe dintre scripturile noastre de nant sunt convertite în msbuild când se dezvoltă noi componente. Ambele suportă aceleași caracteristici majore și se pot apela reciproc dacă găsiți o sarcină care este susținută nativ într-una, dar nu și în cealaltă.

Pentru dezvoltarea .NET nou începând cu MSBuild vă poate economisi o mulțime de timp, deoarece poate rula direct fișierele soluție. Extinderea de la compilația principală pentru îndeplinirea altor sarcini (controlul sursei, implementarea etc.) funcționează destul de bine.

0
adăugat

CC.NET este pur și simplu tehnologia serverului de construcție, nu tehnologia de construire a script-urilor. Folosim CC.NET la locul de muncă pentru a apela cu succes MSBuild script-uri de construire fără probleme.

NAnt este un limbaj de scripting construit mai vechi și mai matur, dar ambele sunt similare în modul în care funcționează. Există foarte puține lucruri pe care le-aș putea face în NAnt pe care nu le pot face, de asemenea, în MSBuild, deci într-adevăr coboară la care vă simțiți mai confortabil. În ceea ce privește cât de activă este NAnt, nu trece prin momentul în care a fost ultima versiune ... în schimb a trecut când a fost ultima construcție de noapte. NAnt tind să meargă mult timp între lansări, dar construcțiile de noapte sunt de obicei destul de stabile.

0
adăugat