Automați adăugarea intrărilor la un wiki

Odată ce am fișierele redenumite, trebuie să le adaug pe pagina wiki a proiectului. Aceasta este o sarcină manevrabilă destul de repetitivă, deci cred că aș putea să scriu, dar nu știu de unde să încep.

Procesul este:

Got to appropriate page on the wiki

for each team member (DeveloperA, DeveloperB, DeveloperC)
{
  for each of two files ('*_current.jpg', '*_lastweek.jpg')
  {
    Select 'Attach' link on page
    Select the 'manage' link next to the file to be updated
    Click 'Browse' button
    Browse to the relevant file (which has the same name as the previous version)
    Click 'Upload file' button
  }
}

Nu neapărat căutând soluția completă, așa cum mi-ar plăcea să-i dau eu singur.

Unde sa încep? Ce limbă aș putea folosi pentru a face acest lucru și cât de dificil ar fi acesta?

0
fr hi bn

3 răspunsuri

S-ar putea să găsiți util CoScripter - este o extensie Firefox care vă permite să automatizați sarcinile pe care le efectuați site-uri web. Nu sunt sigur cum ați integra acest lucru cu lista de fișiere pe care le schimbați în sistemul dvs. local, dar cu siguranță se poate ocupa de încărcarea fișierelor printr-un formular web.

O pariu mai bun este, probabil, folosind cURL sau o bibliotecă HTTP similară cu limbajul de programare ales. Dacă sunteți pe * nix, puteți utiliza programul de comandă cURL în interiorul coșului script pentru a face acest lucru destul de ușor. (De exemplu, @jsight a spus că va trebui să analizați formularele reale pe care le utilizați pe pagina web, utilizând Fiddler sau doar uitați-vă la elementele formularului și re-creând POST prin cURL.)

0
adăugat

Dacă scrieți în C#, clasele WebClient ar putea fi un loc bun pentru a începe. Pun pariu că oamenii ar putea da sfaturi mai specifice dacă ați menționat ce platformă wiki folosiți și dacă aceasta necesită autentificare.

Aș începe, probabil, prin descărcarea fișierului și urmărirea solicitărilor http din manual. Apoi puteți folosi câteva scripturi și regexuri simple pentru a vă construi solicitările http pentru automatizarea procesului.

Bineînțeles, dacă ar fi un norocos norocos, wiki-ul tău ar avea un backend suficient de simplu încât să-i poți conecta direct la db direct. :)

0
adăugat

Verificați dacă wiki-ul cu care intenționați să vorbiți acceptă XMLRPC , deoarece dacă o face ar trebui să fie o anticipate. Am scris un instrument numit WikiUp pentru a rezolva o problemă similară (actualizarea unei secțiuni delimitate pe o pagină wiki).

0
adăugat