Cum să atrag dezvoltatorii la un proiect Open Source?

Cum atrag dezvoltatorii la un proiect open source? Evident, dacă proiectul ar fi răcoros sau valoros, ar fi mai ușor să găsești oameni. (De fapt, probabil că ar veni la mine.) Dar ce să fac pentru cel banal sau neapărat?

Reclamați proiectul? Forumuri de spam? Sau pur și simplu continuați să vă conectați în speranța că ceilalți oameni observă?

Este o chestiune de timp, de awesomeness de proiect sau de noroc?

0
fr hi bn

10 răspunsuri

Cu mulți ani în urmă, oamenii au publicat noi versiuni de coduri pe Freshmeat . Nu știu dacă mai este ceva obișnuit. (Le-am citit doar despre pagina lor, și se pare că este mai mult pentru proiectele de software orientate Unix și cross-platform. Dacă software-ul dvs. este mai mult pentru Windows, ar putea exista forumuri mai bune.)

Un alt lucru la care m-am gândit este aspectele legate de licențierea codului tău. Din nou, nu pot vorbi pentru mulțimea de open source Windows, cu toate acestea, în cercurile Linux, în general, codul dvs. trebuie să utilizeze GPL sau cel puțin un GPL compatibil , pentru a obține multă tracțiune .

Mult noroc cu creșterea proiectului!

0
adăugat
Freshmeat este locul de parcurs, de asemenea, pentru proiectele Windows.
adăugat autor Mnementh, sursa

Nu cred că oamenii încep proiecte open source, gândindu-se că vor primi ajutor pentru asta. Cele mai bune proiecte cu surse deschise au început cu doar unul sau doi oameni care lucrează la un proiect pe care îl iubeau.

De-a lungul unei perioade de timp, proiectul lor era valabil și pentru alții, și atunci au început să devină voluntari. Deci, ar trebui să te duci la proiectul tău și oamenii vor veni.

0
adăugat

De ce nu întrebați aici? Noii programatori care caută experiență în completarea unui CV ar putea să sară la bord.

Noi, geeki mai în vârstă, și din experiența mea, lucrez la ceea ce îmi place. Pentru mine este mai mult AI legate sau (nu râde) Warcraft și moduri Civ4.

0
adăugat

Vino să te gândești la asta, s-ar putea să nu fie o sugestie proastă. Un fel de postare de locuri de muncă open source. care face parte din Overflow de stive. Excelenta expunere. Poate chiar și o insignă în ea. ;)

0
adăugat

Am inceput cateva proiecte open-source pe Sourceforge. Singura persoană care a contribuit cu alți oameni a fost aceea care (a) a avut funcții valoroase pentru dezvoltatorii comerciali și (b) nu exista un produs comercial disponibil care să aibă funcționalitatea. Practic, era o nișă care nu fusese comercializată. Oamenii care au aflat că au făcut acest lucru prin Googling pentru anumiți termeni.

Deci, pentru mine, a face ca oamenii să contribuie a fost o chestiune de a face ceva "unic".

BTW, odată ce a devenit disponibil un produs comercial care a făcut ceea ce mi-a făcut proiectul, contribuțiile au încetat. Cred că era mai ușor să cumperi lucrurile decât să-l construiești.

0
adăugat
Proiectul a fost remoting-corba.sourceforge.net , care a furnizat legăturile CORBA pentru .NET. În acel moment, a fost util, dar în cele din urmă, Visibroker și alți furnizori CORBA aveau produse .NET. Și, bineînțeles, interesul pentru CORBA a dispărut în favoarea serviciilor Web.
adăugat autor Kristopher Johnson, sursa
Da, mă interesează și ce proiect a avut loc.
adăugat autor Kzqai, sursa
Ce proiect a fost și care este omologul comercial?
adăugat autor Michał Kwiatkowski, sursa

People are only going to work on things they find valuable. What's exciting about a web server? Nothing much, but Apache just keeps going and going - the folks that started the project all cared. So, I'd suggest that you ask for help where your users are.

De asemenea, nimeni nu va vrea să bată pe o bază de coduri pe care nu o pot vedea făcând nimic, astfel încât să ajungeți la versiunea 0.01 toate singuri . Ura!

Cartea web Producerea de software open source este un excelent punct de plecare, deoarece se adresează unei mulțimi de lucruri că sigur că ați trecut cu vederea.

0
adăugat
trebuie să însemnați 0.0.1 deoarece 0.01 == 0.1
adăugat autor Moshe Revah, sursa

Cartea Producerea de software open source de Karl Fogel este o carte excelentă de citit. Vă ajută să înțelegeți modelul de dezvoltare Open Source și ce determină dezvoltatorii OSS să contribuie la un proiect. Vă recomand să aruncați o privire la carte.

0
adăugat

Acest lucru nu a existat în momentul în care această întrebare a fost postată, dar acum există Transparența stivei Open Source Publicitate .

Este tocmai în scopul găsirii dezvoltatorilor pentru un proiect open source.

0
adăugat

Am inceput un proiect open source Octopussy acum 3 ani. Pot confirma cel puțin 2 lucruri din răspunsurile deja postate:

  1. alegeți un nume bun (așa cum se menționează în cartea Producerea software-ului cu sursă deschisă )
  2. eliberează pe Freshmeat ajută

1) La început, mi-a plăcut ideea de octopussy folosind 8 tentacule pentru a prinde toate bușteni și pentru a avea un animal pentru a face un stil de carte "O'Reilly"

DAR

  • căutând Octopussy returnează filmul lui James Bond ...: (
  • toate numele de domenii de octopussy au fost rezervate asa ca am ales 8pussy.org care suna pe site porno ... :( (EDIT: Site-ul oficial este acum octopussy.pm ... :))

2) Am făcut primul meu anunț de lansare pe Freshmeat după 6 luni de la lansarea mea publică pe SourceForge și am văzut diferența ... un salt de la 30 descărcări pe lună 160 descărcări/lună

More downloads don't necessarily means more developers, DAR it gives more feedbacks !

0
adăugat
Omule, te-ai împușcat în picior în multe feluri cu numele ăsta.
adăugat autor Kzqai, sursa

Timpul pentru un răspuns nou la o întrebare veche.

Listează-ți proiectul pe Freecode.com (fostă freshmeat)

0
adăugat