Cum faci integrarea sistemului?

Mă interesează modul în care diferite persoane rezolvă integrarea sistemelor. Am sentimentul că în ultimii ani, tot mai multe lucruri au început să se integreze în sisteme și că acest tip de nevoie de muncă va crește și ea.

Mă întreb dacă vă rezolvați dezvoltarea propriilor dvs. mici servicii care sunt apoi conectate sau dacă utilizați un fel de produs (WebSphere, BizTalk, Mule etc). De asemenea, cred că ar fi interesant să știți cum sunt gestionate și întreținute aceste soluții (cum rezolvăți securitatea, instrumentația etc. etc), ce fel de probleme ați experimentat cu soluția dvs. și așa mai departe.

0
fr hi bn

4 răspunsuri

Folosim Mule pentru o vreme (acum investighează migrarea de la versiunea 1.4 la 2.1.x).

Ei bine, este unul dintre cele mai bune ESB cu comunitatea live și reacția rapidă de la partea vânzătorului, dar versiunea IMO 2.1.x este încă un pic brut (sau suntem doar compania care o folosește pentru a apela CXF web :) vezi și postul meu pentru detalii http://www.nabble.com/Migration-de-XFire-to-CXF:-Is-Web-Service-Client-in-Mule-2.x-broken--to19969320. html # a19969320 )

0
adăugat

Ați menționat WebSphere, BizTalk, Mule. Fiecare dintre ele are caracteristici foarte diferite cu punctele sale bune și rele. Dacă doar de integrare sunteți după, voi recomanda Mule. Am avut o experiență foarte bună în acest domeniu și mai important arhitectul este neinvaziv, astfel încât să puteți migra întotdeauna la o altă ESB sau altă soluție de reclamație cu cuvânt Buzz. Una dintre locurile dulci ale lui Mule este că poate fi încorporată în aplicația dvs., iar ultimul dvs. artefact poate fi implementat pe Webshpere, WLS, Glassfish etc. fără a vă arăta că ați încorporat un ESB. Apoi, acest ESB poate efectua toate instalațiile de instalare (gestionarea tipurilor de conexiuni și a protocoalelor). Întrucât unele dintre punctele finale ar putea fi o altă soluție de integrare pe care ați menționat-o.

0
adăugat

Din experiența mea, depinde de ce fel de problemă faceți.

În experiența mea, este dificil să bateți BizTalk 2006 R2 pentru bang pentru dolar, dar implică utilizarea unei stiluri de tehnologie Microsoft.

Websphere MQ pare să fie o vânzare mai ușoară către corporații mai mari și probabil că a fost folosită mai mult la nivelul întreprinderii.

Ambele oferă instrumente de bună calitate, dar este într-adevăr până la tine ca un dezvoltator pentru a personaliza acest lucru pentru a se potrivi cerințelor clienților dumneavoastră.

În unele cazuri, am descoperit că o soluție personalizată este cea mai potrivită sau folosită de tehnologii precum MSMQ pentru a menține costurile în jos.

0
adăugat

avem un contract Oracle. Deci, folosim Oracle Stack. SOA Suite 10.1.3.4. Majoritatea soluțiilor BPEL și pentru o transformare simplă încercăm să utilizăm ESB.

ESB are un mecanism defectuos de tratare a erorilor. Pentru BPEL există multe modalități de a gestiona erorile. Încercăm să dezvoltăm servicii web java pentru conectarea la SOA Suite, iar sistemele noastre principale sunt sistemele Oracle EBS. Ei comunică sistemele vechi sau alte medii EBS prin adaptoarele EBS implicite livrate împreună cu SOA Suite.

Problemele pe care le-am întâlnit sunt lipsa de cunoștințe despre adaptoarele EBS. Am discutat câteva probleme cu o soluție BPEL care a primit informații de la sistemele EBS. A fost o slujbă pentru a obține pregătirea soluției.

Securizarea serviciilor web nu este o problemă mare. Cu stackul Oracle vine managerul de servicii Oracle Web. Cu aceasta putem securiza, logiza etc. toate serviciile web.

Cele mai mari probleme cu care ne confruntăm este lipsa standardelor noastre. Obținerea afacerii pentru a simți că poate construi și soluții SOA. Nu putem explica beneficiile pe care le primesc cu o soluție SOA. Mai repede? Nu ! Mai ieftin? In niciun caz! Soluții mai ușoare? Poate că atunci când obținem servicii reutilizabile bune ... ei bine, acea parte mai ușoară are o problemă în cadrul ei: cum știm ce aplicații utilizează serviciile web reutilizabile?

Avem nevoie de un registru care să poată afișa astfel de informații. Deoarece nu găsim o soluție bună pentru soluții deschise, încercăm să ne construim propriul registru. Soluție simplă APEX, din nou de la stack-ul Oracle. ;)

Deci, cineva știe un produs bun pentru a înregistra acest tip de informații?

0
adăugat