Încărcări de fișiere prin intermediul serviciilor Web

Este posibil să încărcați un fișier de pe computerul clientului pe server printr-un serviciu web? Clientul poate rula orice de la o aplicație desktop nativă la un client ajax subțire.

0
fr hi bn

2 răspunsuri

Este cu siguranță posibil să trimiteți fișiere binare prin intermediul serviciilor web (de exemplu, SOAP), dar de obicei trebuie să faceți un fel de codificare, cum ar fi base64, care crește cantitatea de date de trimis. Una dintre modalitățile cele mai eficiente de a trimite un fișier binar arbitrar este printr-o operație HTTP PUT, deoarece nu există nici o encodare deasupra capului. Nu toți clienții au în mod necesar o modalitate ușoară de a face acest lucru, dar merită privit.

Cealaltă parte a acelei monede este cum să obțineți datele de pe discul utilizatorului și să vă conectați la conexiunea la rețea. Un "client ajax subțire" ar putea să nu aibă permisiunile necesare pentru a citi fișierele de pe discul utilizatorului. Pe de altă parte, implementarea unei aplicații desktop ar putea face acest lucru fără probleme.

0
adăugat

Nu sunt un maestru în "webservice", dar dacă dezvoltați serviciul web (și clientul), puteți întotdeauna converti fișierul binar la

Este o idee, asta e treabă, dar poate nu "corectă" în toate mediile.