Cheie de criptare EFS

Obțineți notificări pentru a face backup pentru cheia de criptare pentru EFS în Vista, cu toate acestea nu am activat criptare bit sau unitate de criptare.

Oricine știe cum să afle ce fișiere pot fi criptate sau au o explicație pentru motivul pentru care mi-ar notifica?

0
fr hi bn
Dacă cineva va ateriza aici și nu va avea noroc cu CIPHER.EXE/U/N menționat de @ ParanoidMike's answer : pentru mine soluția pare să fi fost în răspunsul acestui SuperUser . (Windows 7, 64b)
adăugat autor Jeroen, sursa

6 răspunsuri

Clippy a observat că aveți informații delicate în fișierele dvs. și le-ați criptat automat.

Sunteți sigur că este pentru EFS? Am avut lucruri care mă promit să-mi fac copii de rezervă înainte, dar nu știam exact ce aveau. Presupunam că era ca un fișier protejat prin DRM sau ceva asemănător. A fost un timp în urmă, așa că nu-mi amintesc exact care sunt detaliile specifice. Nu am susținut-o niciodată și nu am fost blocată din nimic.

0
adăugat

Da este EFS:

[Title Window] Criptarea sistemului de fișiere

[Instrucțiunea principală] Creați copii de siguranță ale certificatului de criptare a fișierelor și al cheii

[Conţinut] Crearea acestui fișier de backup vă ajută să evitați în permanență pierderea accesului la fișierele criptate dacă certificatul și cheia originală sunt pierdute sau corupte.

[Copie de rezervă acum (recomandată)] [Copie de rezervă mai târziu] [Nu creați copii de rezervă] [Anulare]

[Subsol] De ce ar trebui să fac backup pentru certificat și cheie?

0
adăugat

Criptarea EFS este realizată în mod obișnuit prin fila "Avansat" din dialogul "Proprietăți fișier" și este mai bine să o faceți la nivel de dosar. Dar pe Vista imi amintesc sa vad acest mesaj pe noul meu calculator, cu siguranta niciodata nu a criptat un singur fisier. Deci, sunt de acord că este confuz să vă cer să faceți o copie de rezervă a cheii, până la prima utilizare a EFS. Windows-7 nu ma întrebat niciodată, așa că probabil așa funcționează în viitor.

0
adăugat

Pentru a afla care fișiere din sistemul dvs. au fost criptate cu EFS, puteți rula această comandă:

CIPHER.EXE /U /N
0
adăugat
Ceea ce @ToastyMallows spune este aurul pur: Sa întâmplat aici pe un Windows 2012 Server (non-R2) când am creat o tabelă printr-un script SQL în SQL Server Management Studio 2016 (SSMS). Acesta a creat un fișier criptat " C: \ Users \ MyUser \ Documents \ Visual Studio 2015 \ Fișiere de rezervă \ Solution1 \ ~ AutoRecover. ~ Vs6EE1.sql
adăugat autor Uwe Keim, sursa
Multumesc pentru asta. M-am speriat că am avut într-un fel un virus sau altceva. Se pare că un fișier criptat a fost creat când am creat o nouă bază de date în Visual Studio din tava Server Explorer. Notă altor persoane că comanda Cipher.exe ar putea dura o perioadă de timp pentru a rula, chiar dacă se pare că este înghețată.
adăugat autor ToastyMallows, sursa

Tocmai am primit același mesaj pentru prima dată după ce am folosit Windows 7 de mai multe luni. Rularea cipher.exe, după cum sa menționat mai sus, a arătat că un fișier de fonturi pe care l-am descărcat ( Anonymous Pro ) a fost setat atributul de criptare (faceți clic dreapta pe fișier, proprietăți, fila General, faceți clic pe Avansat). De asemenea, aveau setări de securitate care le permiteau un cont necunoscut să citească și să execute permisiuni. (!) Nu știu de ce un fișier de font ar fi setat pavilionul de criptare.

Dacă tocmai ați primit acest mesaj din senin, poate că este ca răspuns la ceva pe care tocmai l-ați descărcat.

0
adăugat

Am primit același mesaj după ce am dezactivat DroidDraw (http://www.droiddraw.org/). Este un fișier normal (cred că) zip. Faceți clic dreapta pe el, extrageți tot. Dosarul/fișierele rezultate au fost criptate. Imediat câștiga ma provocat să cheile de backup EFS Același comportament pe Win Vista și Win 7.

0
adăugat