Este posibil să fie ambikeyboardrous?

Am trecut la aspectul tastaturii dvorak cu aproximativ un an în urmă. Acum folosesc dvorak cu normă întreagă la locul de muncă și acasă.

Recent, m-am dus în vacanță în Peru și m-am trezit într-o mulțime. Cafenele de internet erau doar qwerty (și qwerty spaniolă, la acel moment). Am fost blocat de o rutină de vânătoare și de pete care a devenit veche destul de repede.

Acestea fiind spuse, este posibil sa fii "fluent" in ambele qwerty si dvorak in acelasi timp? Dacă nu, există soluții bune pentru situația în care mă aflu?

0
fr hi bn
Pot să fac atât QUERTY (bine, QUERTZ în cazul meu), cât și Dvorak (bine, propria mea editare a unui german) foarte repede. Este doar o chestiune de practică.
adăugat autor RobertG, sursa
Am făcut același lucru. Acum folosesc dvorak acasă și lucrează. Ce am gasit este ca acum ca am fost folosind dvorak de ceva timp am inceput sa "re-invata" qwerty pentru acele momente am nevoie de qwerty. Nu voi fi niciodată "rapid" pe qwerty, dar e suficient să mă faci în situații ca tine. Tipul care mi-a dat drumul la dvorak a putut să scrie eficient pe ambele qwerty (65-70 wpm) și dvorak (100+ wpm).
adăugat autor Bobby Cannon, sursa

13 răspunsuri

Nu am folosit niciodată un computer public, dar am o tastatură și/sau, dacă ești destul de bun, schimbă doar setările de pe mașină.

Există un loc special în iad pentru persoanele care schimbă modificările tastaturii pe computerele publice.

0
adăugat
@BobbyCannon - acest răspuns a rămas în zilele de dinainte de comentarii - în vremurile anterioare, cu mult timp în urmă. (2008)
adăugat autor Greg Hurlman, sursa
Numai dacă nu le schimbă înapoi când au terminat. În Windows XP, cel puțin, este destul de ușor.
adăugat autor Ryan Lundy, sursa
@Kyralessa, dar oamenii au uitat adesea să facă asta. De multe ori când mi-am împrumutat calculatorul pentru alți oameni, ele schimbă aspectul și niciodată nu se întorc atunci când se întorc la mine
adăugat autor Lưu Vĩnh Phúc, sursa
Acest răspuns a făcut să râdă, dar atunci am fost trist când nu este un răspuns real și totuși a obținut 10 voturi. Nici o ofensă, dar de ce votul UP? Ar trebui, din punct de vedere tehnic, să fie votată pentru că nu este un răspuns.
adăugat autor Bobby Cannon, sursa

N-am folosit niciodată un computer public, dar purt o tastatură și/sau, dacă ești destul de bun, doar schimba setările de pe mașină.

0
adăugat
Porți o tastatură, lol
adăugat autor aj.toulan, sursa

Aș spune că nu. Am folosit amândouă și sunt diferite pentru un motiv foarte bun (avertisment, lecție de istorie)

Tastatura Dvorak este optimă, aspectul qwerty a fost proiectat astfel încât cârligele de pe un tip de vehicul să nu se ciocnească (deci scrisorile care vin adesea unul lângă celălalt sunt împărțite)

Deoarece acestea sunt atât de diferite, este într-adevăr imposibil de a fi foarte bun pe ambele. Veți găsi că, chiar dacă vă uitați la tastatură în timp ce tastați, veți dezvolta în cele din urmă memoria musculară care vă permite să știți unde sunt cheile. Acest lucru va face ca TOATUL să fie deranjat dacă începeți să vă mutați unde sunt cheile.

0
adăugat
Puteți fi bun la ambele. Știu că oamenii care sunt și i-au văzut tipăresc foarte bine pe ambele planuri, cu comutarea pe zbor. Este foarte interesant să crezi că cineva ar putea chiar să o facă. Nu aș crede dacă nu aș fi văzut-o.
adăugat autor Bobby Cannon, sursa

@Thomas Owens - persoana din acea cafenea, după ce vei fi bine îngrijită :-D

Cred că trebuie să fiți bine pe ambele ar trebui să alterați tot timpul. Am suficiente probleme de comutare între laptop-ul meu și tastatura desktop :-)

0
adăugat

FWIW, am găsit în sfârșit o soluție pentru situație. Am avut prietenul meu de călătorie (care este încă blocat în epoca de piatră qwerty) în timp ce eu dictau. Asta a fost o îmbunătățire de 10 ori față de viteza mea de vânătoare și pete. Si mult mai usor.

0
adăugat
Acest răspuns mi-a adus o mare bucurie, atât pentru neașteptate, cât și pentru imaginația mea că a fost realizată.
adăugat autor Charlie Gorichanaz, sursa

Da, este foarte posibil. Nu uitați să utilizați Qwerty din când în când. M-am aplecat pe Dvorak pentru aproximativ 2 săptămâni, iar eu am ajuns la 75wpm în medie. Eu folosesc Qwerty în fiecare zi pentru un pic, dar de cele mai multe ori îl folosesc pe Dvorak. Viteza mea Qwerty este încă în medie de aproximativ 100wpm.

Am învățat, de asemenea, aspectul coreean Dubeolshik acum câțiva ani, și în medie aproximativ 100 de minute pe asta.

Învățarea diferitelor aspecte ale tastaturii este mult mai ușoară decât învățarea mai multor limbi. Și oamenii reușesc încă să-și amintească limba lor maternă! Deci, dacă l-ați cunoaște pe Qwerty, cu o bună practică, ar trebui să reușiți să reveniți la viteză destul de repede.

0
adăugat
Aceasta ar trebui să facă parte din răspunsul real IMO.
adăugat autor micsthepick, sursa

Sunt un ambidiu al ambelor părți, dar în două limbi diferite, pentru a ajuta la memoria musculară pe care o menționa cineva. Eu folosesc un Qwerty în engleză și Azerty în franceză. Colegii mei blestemă de fiecare dată când încearcă să-mi folosească computerul!

M-am uitat pe scurt la învățarea lui Dvorak, dar asta ar putea înlocui Qwerty numai pentru că nu are caracterele accentuate.

Cu toate acestea, indiferent de aspectul tastaturii pe care îl alegeți, cel mai important lucru este să învățați să atingeți tip!

0
adăugat
Există variante Dvorak pentru francezi, dar se pare că nu sunt foarte populare.
adăugat autor ephemient, sursa

Folosesc o versiune casă de QWERTY (cu litere franceze mapate) acasă și la serviciu. Sunt personal blocat când trebuie să folosesc structura obișnuită aici (AZERTY). Îti simt durerea.

Pentru ceea ce am asistat, toată lumea se obișnuiește cu o singură cartografiere și încercarea de a folosi un alt aspect este destul de greu.

0
adăugat

Da, este complet posibil să fii fluent atât în ​​Dvorak, cât și în Qwerty, dar trebuie să lucrezi în mod special la el pentru a dezvolta fluența duală. Când am început să-l învăț pe Dvorak, m-am răsturnat inițial în Qwerty, așa că nu am reușit să scriu cu ușurință în niciun aspect. Dar aveam de-a face cu tunelul carpian și nu puteam să scriu oricum, așa că învățarea lui Dvorak nu ma putut face mai lent. După câteva luni de schimbare dintre Dvorak și Qwerty din ce în ce mai des, comutatorul a fost mai ușor și mai ușor de fiecare dată.

Acum pot schimba instantaneu . Este ca și cum ar fi un mod de aranjare a tastaturii în subconștientul meu. Nu pot să-l văd, dar îmi pot spune ce creion vreau să folosesc, iar degetele mele fac restul.

Dar dacă sunteți interesat să aflați Dvorak, luați în considerare dacă merită efortul:

  • Dacă sunteți interesat de Dvorak pentru a vă îmbunătăți viteza de scriere, sfatul meu nu este de a vă spori speranțele. Este nevoie de mult timp pentru a învăța și nu sunt convins că îmbunătățește viteza de scriere. Și face comenzi rapide de bază ca cele pentru tăiere/copiere/lipire mult mai enervant.

  • Dacă sunteți interesat de Dvorak pentru că pare o abilitate răcoroasă sau ar arăta bine într-un CV, nu vă deranjați. Învățarea unei limbi străine este mult mai interesantă.

  • Dacă sunteți interesat de Dvorak pentru a reduce durerea mâinilor, dați-i drumul. Nu sunt sigur dacă mi-a redus durerea mâinii sau nu, dar cred că ar fi, pentru că reduce cu siguranța distanța pe care trebuie să o deplaseze degetele.

0
adăugat

Eu însumi, am tastat 40wpm Dvorak față de QWERTY de 80wpm, care corelează aproximativ cu cât de des folosesc aceste machete. Mi-e nevoie de aproximativ un minut de tastare pentru a face tranziția.

Sora mea a reușit să se antreneze pentru a tasta QWERTY pe tastaturi de dimensiuni mari, dar Dvorak pe tastatura miniaturale pe ASUS Eee și nu are probleme să comute între două tastaturi la alegere. Are probleme majore atunci când încearcă să folosească Dvorak pe o tastatură de dimensiuni mari sau QWERTY pe Eee, deci cred că este ceva legat de memoria musculară.

Deci, cu anumite calificări, aș spune că da , este complet posibil să fii " ambikeyboardrous ".

0
adăugat

Web

For your situation of being at a public computer that you cannot switch the keyboard layout on, you can go to this Website: http://www.dvzine.org/type/DVconverter.html

Utilizați această opțiune pentru a traduce textul dvs. și apoi utilizați metoda de copiere. Am găsit acest lucru foarte util când eram în afara țării și trebuia să scriu o mulțime de e-mailuri la calculatoarele publice.

Drive USB

Put this Dvorak Utility on your Drive USB.

Porniți această aplicație și va pune o pictogramă în bara de sistem pe ferestre. Această pictogramă va schimba computerul între cele două layouturi ale tastaturii și funcționează. (Dacă ați încercat să treceți înapoi și înapoi de la dvorak la qwerty veți ști ce vreau să spun. Windows nu are cea mai proastă sarcină a acestui bit de funcționalitate.)

0
adăugat

Foarte posibil. Deși am devenit din păcate mono-tastat după ce am învățat pe Dvorak, soția mea este la fel de rapidă la ambele. Ea recomandă învățarea lentă a celuilalt aspect, cu pauze frecvente pentru a reacționa cu aspectul anterior.

DVAssist on a USB stick should make it easy to switch layouts on random computers. I

0
adăugat
Sunt de acord cu soția ta. Ea are răspunsul corect.
adăugat autor Bobby Cannon, sursa

Am scris Dvorak acum 10 ani. Mi se pare că pot reveni la qwerty destul de fluent după câteva minute. Trebuie să mă uit la tastatură la început, dar se întoarce. Ce e amuzant este că nu pot decât să mă întorc la Qwerty dacă folosesc un computer sau o tastatură care nu este a mea. Dacă schimba modul la Qwerty pe propriul meu laptop, mă lupt. Trebuie să fie în Dvorak. =)

0
adăugat