Ce este un bun software de monitorizare a performanței serverului pentru Windows?

Caut un software pentru a monitoriza un singur server pentru alerte de performanță. Preferabil liber și cu o configurație implicită rezonabilă.

Editare: Pentru a clarifica, aș dori să rulez acest software pe o mașină Windows și să monitorizeze un server Windows la distanță pentru CPU/memorie/etc. alerte de utilizare (nu o singură aplicație).

Editare: Presupun că nu este necesar ca acest software să fie difuzat de la distanță, aș face de asemenea rezolvarea pentru ceva care a rulat pe server și ma trimis prin e-mail dacă a fost o alertă. Se pare că jurnalele de performanță Windows și alertele ar putea fi folosite pentru acest scop într-un fel, dar nu a fost imediat evident pentru mine.

Edit: Found a neat tool on the coding horror blog, not as useful for remote monitoring but very useful for things you would worry about as a server admin: http://www.winsupersite.com/showcase/winvista_ff_rmon.asp

0
fr hi bn

8 răspunsuri

Soluțiile MS au fost numite MOM - se pare că este redesenționat un pic de când am folosit ultima dată.

0
adăugat
0
adăugat
Acest link este mort acum - puteți actualiza?
adăugat autor Ian Varley, sursa

Îmi place să-mi perfecționez eu. Acesta vine cu ferestre din cutie, și are suport pentru o mulțime de măsurători diferite.

0
adăugat

Am experimentat cu munin pentru monitorizarea a aproximativ 8 servere Windows 2003.

http://munin.projects.linpro.no/

Its a free linux-based system and the Windows agent works well & is easily extensible. Setup is simple if you have some minimal linux knowledge.

0
adăugat

Dacă vrei ceva liber, încearcă Nagios.

http://www.nagios.org/

0
adăugat

For performance monitor - start it on the server (Win+R and enter "perfmon"). Select "Performance Logs and Alerts" and expand. Select "Alerts". Select "Action" & then "New Alert". Give the alert a name, click "Add" to add a counter (there are hundres of counters, for example CPU %), then give it some limits.

Selectați fila "Acțiune" și apoi decideți ce doriți să faceți. Este posibil să aveți nevoie de un program terță parte - de exemplu, Blat pentru a trimite e-mailuri - dar poate fi rulat orice script.

0
adăugat
Folosesc bmail în loc de blat, dar aceasta este doar soluția simplă la scară redusă pe care o căutam.
adăugat autor Luke, sursa

Aveți posibilitatea să vă configurați perfmon pentru a colecta contoare specifice la fișierele "Trace Logs" de pe hard disk. De obicei păstrăm jurnale zilnice pentru contoare importante:

  • Semne vitale (CPU, memorie, spațiu pe hard disk)
  • Aplicație specifică (Counters ASP.Net/Counters SQL)
  • Contoare personalizate dacă aplicația dvs. expune astfel de

Puteți adăuga "Alerte" pentru grupuri specifice de contoare/contoare și puteți defini acțiuni atunci când aceste alerte se declanșează.

0
adăugat

S-ar putea să încercați DIAB la diabsqlsoftware.com nu este gratuit, dar numai la 69.99 este o afacere destul de bună. Monitorizează servere multiple de la un singur client. Se uită la serverul hardware și SQL și vă anunță când apar probleme. De asemenea, vine cu un proces gratuit de 90 de zile.

0
adăugat