Opțiuni de licențiere pentru aplicația ASP.NET MVC?

Lucrez la un proiect personal în ASV.NET MVC pe care intenționez să fac open source. În trecut, am descoperit câteva scripturi PHP și lucruri bazate pe UNIX. Pentru aceștia, am mers de obicei cu o licență stil BSD/Apache, dacă nu am inclus o bibliotecă care să o împiedice. Pe partea Linux/PHP a lucrurilor, asta însemna, de obicei, ceva care a fost GPL-ed, rezultând astfel încă un aranjament destul de clar.

Cu toate acestea, pentru acest proiect, încerc să dau seama ce licențe sunt posibile pentru a se aplica la acest proiect și pentru a nu găsi resurse adecvate pentru a răspunde la întrebare. Știu că singurul răspuns "real" la această întrebare ar implica un avocat. Cu toate acestea, pentru că nu este vorba de generarea de venituri, dacă voi introduce 1000 de dolari în proiect, aș prefera să angajez un designer grafic sau un expert în utilizare pentru a face o trecere la cerere decât să plătească un avocat .

Acest proiect particular utilizează, de asemenea, Subsonic pentru accesul la baze de date și Argotic pentru analiza RSS, complicând în continuare problema.

Știu că am voie să folosesc toate piesele și să pot redistribui proiectul care le folosește pe toate. Cu toate acestea, ceea ce am rămas este confuzia asupra a ceea ce rezultă din proiectul care poate/trebuie să fie sub licență.

Pot să negociez, probabil, prin labirint, pentru biții Subsonic și Argotic, deoarece sunt deja licențiați cu sursă deschisă, dar nu pot fi singurul care încearcă să-mi dau seama ce licență pot aplica unui proiect pe care îl scriu în partea de sus de ASP.NET MVC.

Ca răspuns la comentariile:

Nu sunt "speriat" de nimic. Încerc doar să acord aceeași atenție licențierii și distribuirii acestei eventuale aplicații pe care o am în arhitectura și dezvoltarea acesteia. Dincolo de asta, am văzut vieți ruinate din cauza lipsei atenției asupra legilor arguably bizantine privind proprietatea intelectuală din cărțile de astăzi.

Și, sincer, într-adevăr am primit o scrisoare urâtă în trecut de la avocatul unei componente open source pe care am inclus-o într-un proiect open source al meu, dar am folosit o licență pe care nu o nu te bucuri.

Din păcate, "o licență cu sursă deschisă" nu este mai specifică din punct de vedere juridic decât să spună: "Folosiți doar o limbă de programare web și veți fi bine". GPL este în mod evident una dintre cele mai populare licențe open source din lume și, de asemenea, una dintre puținele care, în fața ei, nu poate fi aplicată aplicațiilor ASP.NET MVC. Sunt curios dacă este o licență existentă, care poate fi "compilată" cu celelalte licențe ale componentelor pe care le folosesc, fără să arunc o eroare legală de compilator.

Nu spun că răspunsul este simplu (nu este). Am pus întrebarea, deoarece sunt interesat într-adevăr de un răspuns care vine dintr-o perspectivă de a fi examinat îndeaproape problema. Când l-am postat inițial, m-am așteptat pe deplin să stea fără răspuns pentru o lungă perioadă de timp, deoarece nu este o simplă întrebare.

0
fr hi bn
Votez pentru a închide această întrebare ca pe un subiect, deoarece este vorba de licențiere sau probleme juridice , nu de programare sau de dezvoltare de software. Consultați aici pentru detalii și centrul de ajutor pentru mai multe.
adăugat autor Kevin Brown, sursa

7 răspunsuri

Nu prea primesc ce ți-e frică. Din înțelegerea mea Subsonic și ASP.NET MVC pot fi redistribuite fie pentru o licență open-source, fie pentru o licență comercială, și ar trebui să fii bine doar atâta timp cât nu folosești nici un fel de licență GPL virală care are nevoie de GPL everything .

Puteți încerca să citiți referința Fundației Free Software privind licențele pe care le puteți utiliza pentru proiectele open source a> încercați să obțineți un simț pentru tipurile de licențe pe care doriți să le utilizați.

0
adăugat

ASP.Net MVC ar trebui în final să devină parte a cadrului .Net de bază. Odată ce este, nu va trebui să îl redistribuiți.

În același timp, ați putea aplica orice licență vă place codului dvs., dar nu redistribuiți ansamblurile MVC cu el. Utilizatorii puteau descărca vizualizările MVC actuale.

0
adăugat

În cazul în care nu le va oferi aproape sigur un fel de licență go-live cu RTM.

0
adăugat

Răspunsul RTM final a ajuns la concluzia că MVC ASP.NET în sine a fost lansat sub Microsoft permisiv Licență , care este o licență certificată OSI. Licența este foarte asemănătoare cu Apache, BSD și cu restul familiei de licențe. Linia de jos este că, sub acea licență, sunteți destul de liber să licențiați codul dvs. oricum considerați că este potrivit, chiar dacă proiectul dvs. include DLL System.Web.Mvc pentru a deveni bin-deployable.

0
adăugat
"chiar dacă proiectul dvs. include DLL System.Web.Mvc pentru ca acesta să devină bin-deployable." -> acest lucru înseamnă că, dacă am doar să implementeze codul meu de găzduire web care suportă MVC ASP.NET că aplicația mea web nu este de fapt o lucrare APS.NET MVC derivate?
adăugat autor gligoran, sursa

Ar trebui să îl puteți redistribui în același mod în care este distribuit DotNetNuke. Cred că este un proiect open source.

0
adăugat
Dar nu utilizează ASV.NET MVC, ceea ce întreabă întrebătorul.
adăugat autor Lou Franco, sursa

Nu sunt foarte familiarizat cu toate acestea, dar eram la CodePlex a doua zi și cineva a postat un proiect sub licența Microsoft Public License:

http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Public_License#Microsoft_Public_License_. 28Ms-PL.29

0
adăugat

Este destul de comun ca lucrurile să fie licențiate sub GPL plus o excepție pentru ceva care altfel ar fi incompatibil cu GPL. De exemplu, licența pentru exim este:

Acest program este software liber; îl puteți redistribui și/sau modifica   în conformitate cu termenii Licenței Publice Generale GNU așa cum este publicată de   Fundația pentru Software Liber; fie versiunea 2 a licenței, fie   (la alegere) orice versiune ulterioară.

     

În plus, pentru evitarea oricărei îndoieli, se acordă permisiunea   conectați acest program cu OpenSSL sau orice alt pachet de bibliotecă și pentru a   (re) distribuie binarele produse ca rezultat al acestora   linking.

Dacă doriți să utilizați GPL, puteți face ceva similar.

Cu toate acestea, se pare că nu doriți să utilizați în mod special GPL, doriți o licență stil BSD și, în acest caz, nu aveți nevoie de o excepție specială. Doar introduceți codul sub licența dorită. Atâta timp cât este clar că licența dvs. este valabilă numai pentru codul dvs. și nu pentru alt software cu care îl distribuiți, nu ar trebui să aveți o problemă juridică în acest sens - puteți pune orice licență doriți în propriul cod.

0
adăugat