Fișiere de asistență Windows - care sunt opțiunile?

Înapoi în zilele vechi, ajutorul nu a fost banal, dar posibil: generați un fișier funky .rtf cu etichete speciale, executați-l printr-un compilator și aveți un fișier WinHelp (.hlp) care funcționează foarte bine.

Apoi, Microsoft a hotărât că WinHelp nu mai era de tip hip și se răcorea și trecea la CHM, până la punctul în care aceștia au axat de fapt pe WinHelp din Vista.

Acum, CHM poate fi frumos, dar oricine a încercat să deschidă un fișier .chm în rețea va ști ce ecran navigabil "Navigarea la pagina web a fost anulat" care este cauzat de restricțiile de securitate.

Deși există modalități prin care CHM să funcționeze în rețea, aceasta nu este o alegere bună, deoarece atunci când un utilizator apasă butonul de ajutor, el dorește ajutor și nu trebuie să facă unele setări funky.

Linia de fund: Mi se pare imposibil de utilizat CHM. Dar, dacă WinHelp nu mai este o opțiune, mă întreb ce sunt alternativele, mai ales atunci când vine vorba de integrarea cu aplicația mea (adică pentru WinHelp și CHM există funcții care vă permit să sari direct la un subiect)?

PDF are dezavantajul de a cere Adobe Reader (sau unul dintre cele mai ușoare, pe care nu le folosesc mulți oameni). Aș putea să trăiesc cu acest lucru văzând că acesta este un fel de standard în zilele noastre, dar îl puteți spune în mod sigur să sară la o anumită pagină / ancora?

Fișierele HTML par a fi cea mai bună alegere, atunci trebuie doar să vă ocupați de browsere diferite (CSS și altele).

Edit: I am looking to create my own Help Files. As I am a fan of the "No Setup, Just Extract and Run" Philosophy, i had that problem many times in the past because many of my users will run it off the network, which causes exactly this problem.

Deci, caut un mod mai robust și mai sigur pentru a oferi utilizatorilor noștri ajutor fără să trebuiască să codifică un alt sistem de ajutor pentru fiecare aplicație pe care o fac.

CHM este un format foarte frumos, dar acel lucru de securitate îl face inutilizabil, deoarece sistemul de ajutor trebuie să ofere ajutor utilizatorului, pentru a nu genera și alte probleme.

0
fr hi bn

5 răspunsuri

Este întrebarea cum să generați propriile fișiere de ajutor sau care este cel mai bun format de fișier de ajutor?

Personal, mi se pare că CHM este excelent. Unul dintre primele lucruri pe care le fac atunci când instalez o mașină este să descarc manualul PHP în format CHM ( http://www.php.net/download-docs.php ) și adăugați o cheie rapidă în Crimson Editor . Atunci când apăs pe F1, se încarcă CHM-ul și se efectuează o căutare a cuvântului pe care este pornit cursorul meu (excelent pentru o referință rapidă a funcției).

0
adăugat

Dacă faceți "extrageți și rulați", veți alerga în probleme de securitate. Acest lucru este valabil mai ales dacă sunteți utilizatori care rulează Vista (sau mai târziu). există vreun motiv pentru care ați vrut să evitați ambalarea aplicațiilor în cadrul unui instalator? Folosirea unui instalator ar reduce problema "sursă externă". Veți putea folosi fișierele .chm fără probleme.

Utilizăm InstallAware pentru a crea pachetele noastre de instalare. Nu este ieftin, dar este foarte bun. Dacă costul este preocuparea dvs., WIX este open source și destul de robust. WIX are o curbă de învățare, dar este ușor de utilizat.

0
adăugat
Da, motivul pentru care vreau să evit instalatorul este că nu sunt necesare. Nu-mi place instalarea lucruri pentru că există întotdeauna atât de mult mizerie asociate cu acesta (Chei de Registry, articole de dezinstalare), astfel încât, atâta timp cât nu am nici un dependențe externe, începe intrări de meniu, etc, nu vreau să utilizați un instalator , mai ales dacă nu este nevoie doar de rezolvarea problemelor de securitate inutile cu ajutorul sistemului de ajutor :(
adăugat autor Michael Stum, sursa

Dacă nu doriți să utilizați o instalare și nu doriți ca utilizatorul să efectueze pași suplimentari pentru a permite fișierele CHM prin rețea, de ce să nu reveniți la WinHelp? Vista nu include WinHlp32.exe din cutie, dar este disponibil gratuit ca descărcare pentru Vista și Server 2008.

0
adăugat
Deoarece utilizatorul trebuie să efectueze pași suplimentari pentru a permite fișierele HLP, chiar și la nivel local?
adăugat autor Roger Lipscombe, sursa

HTML ar fi următoarea cea mai bună alegere, NUMAI dacă le veți servi de pe un server web public. Dacă ați încercat să o îmbinați cu aplicația, toate fișierele (și imaginile (și foile de stil (și ...)) ar face ca CHM să arate ca un dar de la zei.

Acestea fiind spuse, când de fapt sunt incluse în pachetul de instalare, (în loc să fiu servit în rețea), am găsit că fișierele CHM funcționează bine.

OTOH, o altă capcană despre fișierele CHM: chiar dacă încercați să deschideți un fișier CHM pe un disc local , s-ar putea să vă blocați în blocul de securitate dacă l-ați descărcat inițial de undeva, deoarece fișierul ar putea fi marcat ca "a venit de la o sursă externă" când a fost obținută.

0
adăugat
După ce am luat în considerare aproape orice altceva, se pare că fișierele HTML sunt într-adevăr singura mea alegere, pentru că fiecare altă alternativă este grav smulsă.
adăugat autor Michael Stum, sursa
da, acest lucru se întâmplă tot timpul. excursii până și dezvoltatori experimentați.
adăugat autor Cheeso, sursa
Problema de deblocare a CHM poate fi rezolvată programatic, chiar dacă aveți actualizatorul propriu. (sistemele de instalare obișnuite o repară deja) Vezi adăugat autor Marco van de Voort, sursa

Software-ul nostru este distribuit local clienților și a fost difuzat dintr-o rețea. Am optat pentru generarea unui fișier CHM și a unui set de fișiere HTML pentru a fi difuzate din rețea. Utilizatorii care inițiază programul local utilizează fișierul CHM, iar utilizatorii care își primesc programul difuzat dintr-o partajare de rețea trebuie să utilizeze fișierele HTML.

Folosim Ajutor și Manual și astfel putem produce cu ușurință ambele tipuri de ieșiri din același proiect sursă. Fișierele HTML conțin, de asemenea, capabilități de căutare și nu necesită un server web, deci, deși nu este o soluție optimă, funcționează bine.

Până acum toate tipurile de fișiere cu un singur fișier pentru Windows par a fi rupte într-un fel sau altul:

  • WinHelp - obsoleted
  • HtmlHelp (CHM) - obosit pe Vista, nu funcționează din cota de rețea, altfel decât funcționează foarte frumos
  • Microsoft Help 2 (HXS) - acest lucru pare să funcționeze chiar până în momentul în care nu, indexurile corupte sau similare, acest lucru este folosit de Visual Studio 2005 și de mai sus, ca exemplu
0
adăugat
(VIsta are un succesor (asistenta platforma), dar acesta nu este liber disponibil, iar acum in ferestre de 8 ori nu este foarte popular)
adăugat autor Marco van de Voort, sursa
Nu știam că CHM a fost obosit pe Vista. Este oficial? Orice legătură?
adăugat autor PhiLho, sursa