Cunoașteți orice tipare pentru programarea GUI? (Nu sunt modele de proiectare a GUI-urilor)

Caut modele care privesc codarea unor părți ale unui GUI. Nu la fel de global ca MVC , cu care sunt destul de familiarizată, dar modele și idei bune și cele mai bune practici privind controalele și intrările individuale.

Să spun că vreau să fac un control care să afișeze unele obiecte care se pot suprapune. Acum, dacă fac clic pe un obiect, trebuie să aflu ce să fac (doar găsirea obiectului pe care îl pot face în mai multe moduri, cum ar fi un quad-tree și ordinea Z, asta nu este problema). Și, de asemenea, aș putea ține o cheie de modificator sau un obiect este activ de la început, făcând selecția sau ceva mai complicat. Trebuie să aibă o instanță obiect reprezentând un obiect de ecran, să se ocupe de acțiunea utilizatorului atunci când se face clic pe acesta sau o clasă de master. etc .. Ce fel de modele sau soluții există pentru astfel de probleme?

0
fr hi bn

6 răspunsuri

Știu că ați spus că nu este la fel de global ca MVC, dar există unele variații pe MVC - în special HMVC și PAC - care cred că pot răspunde la întrebări precum cele pe care le ridicați.

În afară de asta, încercați să scrieți un nou cod "în spirit" al modelelor existente, chiar dacă nu le aplicați direct.

0
adăugat

Nu cred că beneficiul acestor modele de design provine din încercarea de a găsi un model de design pentru a se potrivi unei probleme. Cu toate acestea, puteți folosi anumite euristici pentru a vă ajuta să vă curățați designul într-un mod destul de mic, cum ar fi menținerea interfeței UI cât mai detașate posibil de restul obiectelor din sistem.

Există un model care ar putea ajuta în acest caz Modelul de observator .

0
adăugat

Cred că sunt sincer, vă este mai bine să vă dezosați modelele de design standard și să le aplicați la problemele individuale cu care vă confruntați în dezvoltarea UI.

Deși există "teme" comune ale UI (cum ar fi abordarea cheilor de modificare), implementarea reală poate varia foarte mult.

I have O'Reilly's Head First Design Patterns and The Poster, which I have found invaluable!

Plug-in nerușinat: aceste linkuri utilizează ID-ul asociaților mei.

0
adăugat
HFDP este acum pe lista mea de dorințe Amazon ... pentru că atunci când termin Jon Skeet "Ceea ce am nevoie pentru a stăpâni C #";)
adăugat autor IAbstract, sursa
^ Tot conținutul dvs. aparține nouă
adăugat autor learnvst, sursa
Head First Design Patterns este o carte excelentă, deși am râs de asta - fishbowl.pastiche .org/2005/08/12/& hellip;
adăugat autor David, sursa
În ceea ce privește Plug-ul tău nerușinat: Nu, nu sunt :) StackOverflow ți-a înlocuit ID-ul de referință cu al lor.
adăugat autor Marek, sursa
Eu akso am "șabloane de design prima". Mi sa părut foarte bine să învățați modelele de bază într-un mod amuzant.
adăugat autor FrenchData, sursa

Vă uitați la programarea profesională a aplicațiilor. Am căutat sfaturi și trucuri mult timp, fără succes. Din păcate, nu veți găsi nimic util, este un subiect complicat și numai cu mulți ani de experiență veți putea înțelege cum să scrieți în mod eficient o aplicație. De exemplu, aproape fiecare program deschide un fișier, extrage informații, le arată în diferite forme, permite procesarea, salvarea, ... dar nimeni nu explică exact ce este strategia bună și așa mai departe. Mai mult, dacă scrieți o aplicație mare, trebuie să vă uitați la unele strategii pentru a reduce timpul de compilare (altfel veți aștepta ore la fiecare compilare). Imi-urile în C ++ vă ajută de exemplu. Și apoi există mult mai mult. Din acest motiv dezvoltatorii de software sunt bine plătiți și există atât de multe locuri de muncă :-)

0
adăugat

probabil cautati ceva de genul 'MouseTrap' pe care l-am vazut in cateva articole despre codeproject (cautare platforma UI)?

De asemenea, am găsit această serie foarte folositoare http://codebetter.com/jeremymiller/2007/07/26/the-build-your-own-cab-series-table-of-contents/ unde ați putea arunca o privire la încorporat controlorii etc.

Micha.

0
adăugat

Obiect-orientate de design și modele de Cay Horstmann are un capitol intitulat "Modele și programare GUI". În acest capitol, Horstmann atinge următoarele modele:

  • Managerii de configurare a observatorilor și
  • Componentele modelului de strategie,
  • Containerele și modelul compozit
  • Derulați barele și modelul decorativ
0
adăugat