Cât de mare ar fi o astfel de bază de date?

Încerc să-mi dau seama cât de mare ar fi o bază de date (nu a fost creată încă). Știu câte rânduri și ce vor fi mesele. Există o caracteristică în Oracle care îmi va spune dimensiunea unei astfel de baze de date teoretice? Există o formulă matematică cunoscută pe care o pot folosi? Știu că există o caracteristică pentru a determina dimensiunea unei baze de date existente, dar vreau să știu cât de mare va fi înainte de ao crea.

0
fr hi bn

4 răspunsuri

De asemenea, trebuie să includeți indici în estimările dvs. Am văzut sisteme în care indicii erau la fel de mari ca datele. Singura modalitate în care aș avea încredere în răspuns este să fac prototipuri, cum sugerează Eric Z Beard. Sistemele diferite baze de date au diferite aeriene diferite, dar toate le au.

0
adăugat

S-ar putea să încercați prototiparea designului dvs. - să creați o versiune inițială a bazei de date și să scrieți câteva scripturi (sau să utilizați un instrument) pentru a popula tabelele cu o cantitate rezonabilă de date. Apoi, veți ști cu siguranță cât spațiu x rânduri ocupă. Dacă este prea mult, puteți să vă întoarceți la desen cu designul. Știu că doriți o cifră înainte de a crea baza de date, dar nu veți putea să luați în considerare tot ce se întâmplă cu fișierele de date fizice de sub capotă.

0
adăugat

Având o dimensiune exactă nu era prea importantă, așa că am mers cu metoda lui littlegeek. Mi-am dat seama care ar fi tabelele și coloanele mele și a căutat dimensiunile tipurilor de date , apoi a făcut ceva bun" multiplicare ole.

0
adăugat

Pentru a fi corect, acest lucru poate deveni cu adevărat complex. De exemplu, acesta este modul în care faceți acest lucru pe MS SQL Server:

http://msdn.microsoft.com/en-us /library/aa933068(SQL.80).aspx

0
adăugat