IKVM și Licențiere

M-am uitat la proiectul FOP al lui IKVMing Apache pentru a fi folosit cu aplicația noastră .NET. Este un produs comercial, și în căutarea licențierii, IKVM rulează în câteva zone lipicioase datorită folosirii lui GNU Classpath. Din ceea ce am văzut, nimeni nu poate spune sigur dacă aceste lucruri pot fi folosite într-un produs comercial. A folosit cineva IKVM, sau un produs IKVM'd, într-un produs comercial? Iata ce am gasit pana acum:

IKVM license page, which notes that one dll contains code from other projects, their license GPLv2 + Classpath Exception

Saxon for .NET is generated with IKVM, but released under the Apache license...

Oricine are experiență în acest sens?

0
fr hi bn

3 răspunsuri

Există mai multe probleme aici, deoarece ikvm este în prezent tranziționat de la sistemul de clasă GNU la OpenJDK pentru Sun. Ambele sunt licențiate ca excepții GPL + pentru a declara în mod explicit că aplicațiile care utilizează doar bibliotecile OpenJDK nu vor fi considerate opere derivate.

În general, aplicațiile care se bazează pe componente cu specificații definite cum ar fi acestea nu intră sub GPL oricum. De exemplu, legătura cu API-urile publice POSIX nu declanșează dependența de GPL într-o aplicație Linux, în ciuda faptului că nucleul este GPL. Un principiu similar va fi de obicei (detaliile pot fi dificil de aplicat) pentru a înlocui Sun Java cu o implementare FOSS/GPL.

0
adăugat

Nu sunt un avocat, dar toate licențele menționate sunt în regulă pentru a fi utilizate în produse comerciale, atâta timp cât nu faceți nicio schimbare și vă revendicați că codul este al dvs.

Cred că dacă nu vrei să risti nimic, ar trebui să consulți un avocat.

0
adăugat

Doar o actualizare rapidă a acestui lucru după ce am observat întrebarea, pentru oricine navighează.

IKVM par să fi actualizat să utilizeze OpenJDK și nu Classpath-ul GNU; infact IKVM.net au eliminat comentariul de pe pagina de licență.

0
adăugat