Cel mai bun mod de conectare la serverul Sql cu MFC

Soooo, încep să încep acest nou loc de muncă în cazul în care cea mai mare parte a codului este MFC moștenire. Scopul final este de a converti/rescrie la C# .

Sunt puțin ruginit cu MFC, scriind un cod astfel încât să pot încerca să-mi scot memoria. Oricum, se întreba cum se poate conecta la o bază de date SS2005 cu MFC. Înapoi în timpul zilei CD-ul a fost calea de parcurs, a schimbat în ultimii ani? Văd că poți folosi ATL și ADO, dar te-ai uitat puțin, foarte bine, pentru plăcerea mea?

0
fr hi bn
Acum mult timp, dar a folosit ATL din memorie. Sa terminat de a face lucruri mai mult noi, și în C#, deci nu a fost o problemă uriașă în cele din urmă.
adăugat autor JamesSugrue, sursa
La ce abordare ați decis?
adăugat autor bnieland, sursa

1 răspunsuri

Șabloanele ATL pentru consumatori pentru OleDb sunt o opțiune - începe aici . ClassWizard este încă acolo pentru a vă ajuta, astfel încât verbozitatea nu este prea mult de un obstacol la început. Foarte curând va trebui să faceți codul de mână. Există o mulțime de twiddling atent, de exemplu, asigurându-vă că șirul dvs. de comandă are exact numărul corect de? mărcile corespunzătoare COLUMN_ENTRY pentru un accesoriu. Apoi probabil veți avea un milion de metode CopyToCommandFromObject și CopyToObjectFromCommand.

Această aplicație nu are încă acces la date și o să o adăugați? Dacă este așa, aș lua în serios în vedere implementarea unui DAL modern (ADO.Net, linq dacă sunteți suficient de norocos să fiți în 2008) într-o adunare separată administrată și făcând ceva interop.

0
adăugat