Dezactivarea tăvii de notificare

Un fundal mai întâi. Dezvolt o aplicație pentru dispozitive corporative care rulează pe platforma Android. Nu va fi distribuit în magazinul Play și, prin urmare, nu este disponibil pentru publicul larg. Dispozitivele sunt deținute de companie și scopul său este de a rula această aplicație. Accesarea ecranului de start/notificărilor/istoricul aplicațiilor/a sertarului de aplicații nu este necesară și, de fapt, dorim să focalizăm experiența utilizatorului direct asupra acestei aplicații.

Problema curentă cu care mă confruntă împiedică accesul la tava de notificare. Pur și simplu făcând aplicația pe ecran complet nu este o soluție. De fapt, trebuie să vedem bara de stare. Este cel mai simplu mod de a furniza utilizatorilor informații despre starea rețelei, GPS și starea bateriei.

Până în prezent, cercetarea mea a dat naștere la o singură soluție, care trebuie să meargă pe ecran complet (din nou, nu o soluție pentru această problemă, am nevoie ca bara de stare să fie vizibilă). Știu că există un număr de aplicații pentru ecranul de blocare care pot face acest lucru, astfel încât trebuie să existe o cale. Nu am găsit-o încă.

0
Exact. Utilizatorul nu ar putea să coboare tava de notificare. Dar bara de stare și pictogramele de stare a rețelei, bateriei și a stației GPS ar fi totuși vizibile.
adăugat autor TJ Thind, sursa
Cum adică dezactivezi? Dacă ați fi dezactivat, nu ați fi întrerupt utilizatorul de acele lucruri pe care le-ați menționat că vreți să li se poată ajunge de la tava de notificare? Oh, Vrei să spui că dezactivezi tava și trageți în jos, dar lăsați-o pe bara prăjită?
adăugat autor FoamyGuy, sursa

2 răspunsuri

Foarte probabil nu va fi posibil pe un dispozitiv stoc, va trebui să rădăcină și, eventual, să instalați versiunea proprie a sistemului de operare pentru a permite acest comportament. Sistemul a fost conceput în mod intenționat pentru a interzice aplicațiilor să aibă acest tip de comportament. Creatorii sistemului de operare au avut în vedere publicul larg ca utilizatori și au vrut să împiedice aplicațiile să "blocheze" utilizatorul din porțiuni ale dispozitivului.

O soluție mult mai ușoară, cum ar fi stările @Jacek, este să vizionați ecranul complet și să creați propria vizualizare pentru a afișa orice informație doriți din bara Notificări, AFAIK există API-uri publice pentru a accesa toate aceste informații.

0
adăugat

Nu sunt sigur, dar probabil că nu puteți bloca doar bara de notificare de la nivelul aplicației. Aplicația Android este izolată de sistemul de operare și de alte aplicații, deci nu poate bloca funcțiile sistemului de operare.

Soluția care a venit în capul meu este de a face apps fullscreen și a crea propria bară de stare cu nivelul bateriei, ora curentă și starea rețelei. Nu este greu.

O altă soluție ar fi să vă pregătiți propria dvs. distribuție Android :)

Mai mult, probabil, doriți să înlocuiți toate butoanele (acasă, înapoi, căutare), astfel încât utilizatorul să nu poată părăsi aplicația.

0
adăugat
Suntem într-un program strict, așa că speram să nu reinventăm prea multe roți. Dar începe să arate că dezvoltarea propriei mele bare de stare este singura soluție de încredere. Se pare că pot capta majoritatea informațiilor prin transmisii lipicioase cu excepția GPS . Deja capturați acțiunile de căutare, înapoi și meniu. Acasă încă mai trebuie să-l iau pe acela. Mulțumesc pentru ajutor Jacek!
adăugat autor TJ Thind, sursa
Android dezvoltatori, România — Moldova
Android dezvoltatori, România — Moldova
27 participanți

Parteneri: ciupacabra.com, @php_ro, @js_ro, @node_ro iOS: @ro_ios Reguli: https://github.com/js-ro/it-telegram/blob/master/RULES.md