Cum să încurajezi pe cineva să învețe programarea?

Am un prieten care are un pic de vacanță vine și doresc idei cu privire la ceea ce ar trebui să facă în timpul vacanței, am de gând să sugereze programarea pentru ei, care sunt argumentele pro și contra pe care trebuie să le menționez?

Voi adăuga la lista de mai jos ca răspuns de oameni, îmi cer scuze dacă am duplicat orice intrări.

Prozatori am până acum

 1. Cerințe minime de bani (au deja un calculator)
 2. îi va ajuta să gândească în moduri noi
 3. (Rob Cooper) Marea provocare, fiecare zi este cu adevărat o provocare proaspătă într-un fel, formă sau formă. Nu multe locuri de muncă pot oferi cu adevărat acest lucru.
 4. (Rob Cooper) Îmi place modul în care mă face să mă gândesc .. Mă uit la EVOLUȚII mai logic, pe măsură ce aptitudinile mele se îmbunătățesc .. Acest lucru ajută la viață generală, precum și la programare.
 5. (Rob Cooper) Bani este/poate fi destul de bun.
 6. (Rob Cooper) Este un comerț destul de portabil .. Cu tehnologie de colaborare așa cum este, puteți lucra destul de mult oriunde în lume, atâta timp cât aveți o conexiune la Internet.
 7. (Rob Cooper) Este o industrie interesantă de a lucra în, unde sunt cantități masive de tehnologie care să lucreze și să se joace!
 8. Jetpacks. Programarea este tehnologia și cu cât mai mult timp petrecem cu tehnologia, cu atât ne apropiem mai mult de Jetpacks. ( Teifion: Aceasta este o analogie foarte cool! )
 9. (Saj) Modul profitabil de a exercita muschii creierului.
 10. (Saj) Vă face să pari strălucitori pentru un anumit public.
 11. (Saj) Te face tech-smart.
 12. (Saj) Te face eligibil pentru lumea viitoare.
 13. (Saj) Este ușor, distractiv, nu într-un mod matematic.
 14. (kiwiBastard) Dacă persoana preferă rezolvarea problemelor, atunci programarea nu reprezintă un exemplu mai bun.
 15. (kiwiBastard) Sentiment strălucit de realizare atunci când puteți interacționa cu ceva proiectat și codat
 16. (kiwiBastard) Excelentă modalitate de a întâlni puii/chaps-erm, poate că nu unul ( Teifion: Nu știu unde faci programare, dar vreau să vin puțin mai târziu
 17. (epatel) Învățați cum să programați este ca și cum ați învăța vrăjitoria la Hogwarts. Calculatorul va fi servitorul tău pentru totdeauna ...

Nu am de gând până acum

 1. Poate fi frustrant când nu funcționează
 2. Nu exerciții fizice
 3. (Rob Cooper) Există o mulțime de oameni care o fac doar pentru bani. Ei nu au nici o dragoste pentru ambarcațiunile și doar par a fi leneși, enervant și, uneori, pot să-mi mărească într-adevăr uneltele, văzând o industrie și o forță de muncă, mă bucur atât de mult încât sunt diluată cu prostii. Care poate reflecta adesea rău asupra tuturor.
 4. (Rob Cooper) Nu prea sigur cu privire la costul inițial .. Da, puteți începe cu Java sau ceva la un cost redus, dar pentru mine, la nivel local, cererea mare este pentru dezvoltatorii .NET, care pot fi costisitoare de a lua și care rulează cu. Cu toate acestea, acest lucru este rapid/nu sa întâmplat cu cantitatea de muncă pusă la dispoziție de MS, cu eliberarea unor ediții Express destul de bune ale liniei principale de produse pentru dezvoltare.
 5. (Rob Cooper) Este o carieră de-a lungul vieții .. Eu cu adevărat simt că niciodată nu deveniți un "maestru" prin natura industriei, vă opriți timp de 1-2 ani. Ești în spatele timpului. Unii oameni nu-ți plac ritmul.
 6. (Rob Cooper) Unii geeks pot fi greu de lucrat .. Cu toate că mi se pare că mișcarea generală a geek-ului se schimbă cu adevărat în bine, veți avea întotdeauna clasicul "Sunt mai inteligent decât voi" geeks care pot într-adevăr fie o durere în fundul tuturor!
 7. (Saj) Poate cauza daune virtuale.
 8. (Saj) Poate cineva să-și arunce calculatorul departe.
 9. (Saj) Poți face una disponibilă doar pentru lume.
0
fr hi bn

9 răspunsuri

Voi urmări comentariile lui Carl Russmann, sugerând că nu trebuie să vă împingeți prea mult pe dvs. prieten.

Majoritatea cititorilor acestui site consideră că programarea este interesantă și distractivă, dar suntem cu adevărat ciudați.

Pentru majoritatea oamenilor, învățarea programării ar fi o muncă foarte grea, cu un beneficiu pe termen scurt. Cei mai mulți oameni nu au nici o aptitudine pentru programare, și ar găsi să fie la fel de distractiv ca și cum își fac impozitele pe venit. E un mare Con.

0
adăugat

Fac asta pentru doamne: D

Serios, totuși, pentru mine

Pro

 • O mare provocare, în fiecare zi este într-adevăr o provocare proaspătă într-un fel, formă sau formă. Nu multe locuri de muncă pot oferi cu adevărat acest lucru.
 • Îmi place modul în care mă face să mă gândesc .. Mă uit la EVOLUȚII mai logic, pe măsură ce aptitudinile mele se îmbunătățesc. Acest lucru ajută la trăirea generală, precum și la programare.
 • Bani este/poate fi destul de bun.
 • Este un comerț destul de portabil .. Cu tehnologie de colaborare așa cum este, puteți lucra destul de mult oriunde în lume, atâta timp cât aveți o conexiune la Internet.
 • Este o industrie captivantă de a lucra, în care cantități masive de tehnologie să lucrați și să vă jucați!

Cons (some of these can easily be Pro too)

 • Există o mulțime de oameni care o fac doar pentru bani. Ei nu au nici o dragoste pentru ambarcațiuni și doar par a fi leneși, enervant și, uneori, îmi pot distruge cu adevărat uneltele, văzând o industrie și o forță de muncă, mă bucur că sunt atât de mult diluate cu prostii. Care poate reflecta adesea rău asupra tuturor.
 • Nu prea sigur cu privire la costul inițial .. Da, puteți începe cu Java sau ceva la un cost redus, dar pentru mine, la nivel local, cererea vastă este pentru dezvoltatorii .NET, care pot fi costisitoare să se ridice și să funcționeze cu. Cu toate acestea, acest lucru este rapid/nu sa întâmplat cu cantitatea de muncă pusă la dispoziție de MS, cu eliberarea unor ediții Express destul de bune ale liniei principale de produse pentru dezvoltare.
 • O carieră de-a lungul vieții ... Cu adevărat, simțiți că nu deveniți niciodată un "maestru" prin natura industriei, vă opriți timp de 1-2 ani. Ești în spatele timpului. Unii oameni nu-ți plac ritmul.
 • Unii geeki pot fi greu de lucrat cu .. În timp ce eu cred că mișcarea generală a geek-ului se schimbă într-adevăr spre bine, veți avea mereu clasicul "Sunt mai inteligent decât voi" poate într-adevăr să fie o durere în fundul tuturor!
0
adăugat
 • Dacă persoana preferă rezolvarea problemelor, atunci programarea nu este un exemplu mai bun.
 • Sentiment strălucit de realizare atunci când puteți interacționa cu ceva proiectat și codat
 • Cea mai bună modalitate de a întâlni puii/chaps - erm, poate că nu unul
0
adăugat

Programarea este una dintre modalitățile de a fi cea mai bogată persoană din lume. Până acum nu mai știm pe nimeni.

0
adăugat
Este important de observat că Bill Gates a studiat legea (cel puțin până când SM a devenit prea distragătoare) și asta a ajutat foarte mult să devii cea mai bogată persoană din lume.
adăugat autor Martin Owen, sursa

Ai putea să-i spui cum în programatori sunt fetele ... știi, minți.

0
adăugat

Jetpacks.
Programming is Technology and the more time we spend with technology the closer we get to having Jetpacks.

0
adăugat

Pro:

Modul profitabil de a exercita muschii creierului.

     

Te face să arăți strălucit pentru un anumit public.

     

Te face tech-smart.

     

Te face eligibil pentru viitoarea lume.

     

Este ușor, distractiv, nu într-un mod matematic.

Contra:

Poate provoca daune virtuale.

     

Poate cineva să-și arunce calculatorul departe.

     

Poți să faci unul disponibil doar pentru lume.

0
adăugat

Learning how to program is like learning spell casting at Hogwarts .
The computer will be your servant forever...

- dacă aveți un Mac -

Un simplu început ar putea fi doar să te uiți la Automator (sunt mai multe sesiuni de screencast-uri online ie ) care este un mod simplu de a face programele să facă ceva mai mult decât să stați și să așteptați pentru interacțiunea cu utilizatorul ... nu programarea reală , dar oferă o senzație pentru lucrurile pe care o mică programare o poate face .

0
adăugat

Sfatul meu ar fi să nu-ți împingi prea mult prietenul. Dacă veți sugera că vor programa, spuneți-le doar ocazional.

Sugerarea programării computerizării recreative pentru cineva "neînlăturat" ar putea fi luată în același mod ca și cum ar sugera că fac unele matematică recreațională sau colectarea de timbre (fără a fi ofensate nici unui filateliști acolo!).

0
adăugat