o accelerație ascunsă 2d pe carduri moderne

În măsura în care se vorbește cărți moderne, suportă în principal grafic 3D accelerarea hardware (pe care se construiesc interfețele ogl și dx)

Unii spun aproape că este singura modalitate reală de a folosi grafica pe carduri moderne și într-adevăr nu există nici o modalitate de a face clasicul 2d grafica pe carduri moderne

Ultimul trebuie să fie fals, cred, pentru că spun pentru ferestre de exemplu desktop-ul este un exemplu de mod (în 3d) 2d, nu cred este într-adevăr o proiecție ortogonală 2d textyred quad - dar acest mod este 'out of' open gl și direct x

Am citit undeva niște mici informații despre faptul că această misterioasă 2d modul este chiar și într-o anumită măsură hardware accelerate (dar oarecum slab și variază de la nvidia și ati)

Întrebarea mea este cum puteți obține mai multe informații despre acest lucru misterios Modul 2d și accelerația? În ce măsură există o astfel de? Cum să-l folosească?

(Aș dori să aflu și să utilizez o astfel de accelerare hardware 2d în măsura maximă în scrierea grafice 2d pe ferestre, în special prin o interfață "deschisă")

(poate ca ultima direct2d are ceva de a face cu ea, dar am citit cateva critici despre direct2d (și să fiu cinstit nu-mi place directx, Eu sunt mai aproape de a fi deschis gl tipul și vreau să fac extremhaly repede accelerat 2d pe PC/câștiga)

  1. există un mod 2d pe carduri moderne sau chiar ferestre desktop este o textura quad în 3d?
  2. cum se utilizează modul 2d (și chiar accelerația 2d) pe carduri moderne, în special în colaborare cu open gl (fără directx etc.)
0
Este o întrebare specifică "cum să folosiți un astfel de mod/accelerare 2d ascuns" - trebuie să existe (fereastra de desktop o folosește "dar este teribil de obscură
adăugat autor grunge fightr, sursa
Este poate o chestiune de a formula (afirmând) nu întrebarea însăși,
adăugat autor grunge fightr, sursa
Sunt de acord că răspunsurile dvs. au valoare zero în subiect. În ceea ce privește întrebarea mea, este bine, deoarece nu este ușor să găsești un astfel de obiect obscur în Google sau așa, Acest mod 2d este oarecum obscur IMO - deci IMO este mai valoroasă decât întrebările simple simple
adăugat autor grunge fightr, sursa
Voi spuneți că este generic și SO nu este motorul de căutare despre orice întrebare, de exemplu "cum să folosiți somthing" IMO este o întrebare bună (vreau să spun cum pot folosi o astfel de accelerare 2d "
adăugat autor grunge fightr, sursa
@ user982377 "În ceea ce privește întrebarea mea, este bine că nu este ușor să găsești un astfel de obiect obscur în Google sau așa" FYI: nu este așa cum o întrebare este definită ca "bună sau rea". O întrebare bună este cea care se potrivește site-ului. O întrebare proastă e odată că nu. Personal, nu sunt de acord cu Ken că această întrebare nu se potrivește site-ului (deși este, cel mai bine, marginală în acest sens).
adăugat autor Nicol Bolas, sursa
Nu mă îndoiesc sau discut cu dvs. în continuare. Puteam, de asemenea, să o scot în jos ca pe o problemă proastă; Am ales să nu fac asta. Opinia mea cu privire la faptul dacă este sau nu o întrebare corectă este ceea ce determină votul meu și deja am exprimat această opinie votând să închid această întrebare. Dezbaterea dvs. nu va schimba votul meu, și aceasta nu este o cameră de chat.
adăugat autor Ken White, sursa
Nu este specific. Nu este mai specific decât "cum scriu un sistem de operare" ar fi; este o întrebare generală "vă rog educați-mă despre ceva". Acesta nu este, de asemenea, un site de discuții, o sursă de legătură sau un motor de căutare. Întrebările specifice sunt despre scrierea codului sau utilizarea bibliotecilor, nu "vă rog să mă predați programarea generală grafică". Ne pare rău că nu sunteți de acord, dar cred că nu este o întrebare reală aici și am votat să o închidem ca atare. Dacă alți 4 sunt de acord, acesta va fi închis; dacă nu, va rămâne deschisă. :-)
adăugat autor Ken White, sursa
StackOverflow nu este un asistent personal de cercetare . Dacă aveți întrebări specifice de programare , vom fi bucuroși să încercăm să le răspundem. Pentru genericul "puteți să-mi spuneți" despre întrebări, încercați Google. :-)
adăugat autor Ken White, sursa

1 răspunsuri

Nu există nici un "mod misterios 2d" în cardurile grafice. Dacă vorbești despre sisteme avansate de compoziție precum AeroGlass și așa mai departe, totul se face cu redarea 3D. După cum ați spus, "o proiecție ortogonală 2d textyred quad". De asemenea, pot efectua anumite operațiuni speciale pe CPU.

Direct2D în sine este puțin mai mult decât adăugarea mai mult la asta. Are unele componente CPU, dar toate componentele GPU sunt în cele din urmă doar o formă de redare triunghi, probabil cu o textură și o formă de amestecare framebuffer.

0
adăugat
Am citit ceva și se pare că unele ferestre Vista utilizează triunghiuri și textura quad pentru a face ferestre desktop, dar scrie (nu înțeleg complet) că, de exemplu, ecranul de logare este făcut în mod diferit nu și, de asemenea, desktop XP - ce zici de asta?
adăugat autor grunge fightr, sursa
@ups, deci esti SURE ca desktop-ul Windows este doar un QUAD TEXTURE ca tine wolud simula 2d grafica in OpenGL ??? Sună nebun. Cum ar fi acest lucru făcut, rambufer și încărcarea textură la GPU? Este o nebunie, poți să-mi arăți o dovadă a acesteia prin citare sau așa?
adăugat autor grunge fightr, sursa
Da, problema tur este credinta ta ca acceleratia 2d si 3d nu differend - cred ca 2d windows desktop (incluzand de exemplu redarea fonturilor de tip adevarat) nu este un quead texturat in 3D (este misterios 2d mode 'out of' 3d enggine și vreau să știu cum să ajung la el), același pentru ecranul video BIOS
adăugat autor grunge fightr, sursa
este vorba despre accelerația hardware 2d, deci dacă este vorba despre hardware, nu este vorba numai despre gdi ;-) și dacă este vorba de accelerare hardware 2d nu este vorba de accelerare hardware 3D
adăugat autor grunge fightr, sursa
Nu-l bat joc. Nu este adevărat, din câte știu eu. Am citit undeva că există un mod 2d, iar ferestrele îl folosesc, este chiar accelerat
adăugat autor grunge fightr, sursa
@ user982377: O întrebare nu este bună doar pentru că tu decizi că este. Comunitatea decide ce este și nu este bine. În ceea ce privește legătura pe care o furnizați, se vorbește despre funcțiile GDI, care fac parte din modelul Windows GDI și Windows driver. Acestea sunt implementate de către drivere, care de obicei sunt convertite în comenzi 3D de desenare . Nu există un mod 2D; este pur și simplu apelând la driver, care face apelurile 3D corespunzătoare la hardware.
adăugat autor Nicol Bolas, sursa
@ user982377: Problema dvs. este convingerea dvs. că accelerația 2D și 3D sunt diferite . Nu sunt. Și articolul este despre accelerația 2D prin GDI. Asta e ceea ce discută și asta e ceea ce face referință.
adăugat autor Nicol Bolas, sursa
@ user982377: BIOS-ul se execută în afara mediului OS prin accesarea directă a hardware-ului. Rulează sub vechile sisteme video VESA și anterioare. Programele dvs. rulează sub sistemul de operare, ceea ce nu vă va permite accesul la cel mai vechi hardware.
adăugat autor Nicol Bolas, sursa
Dacă ați "citit undeva" că nu este cazul, atunci vă rugăm să adăugați sursele la întrebarea dvs. În caz contrar, nu putem discuta. Dar da, aș fi de acord că nu există un astfel de mod misterios.
adăugat autor Bart, sursa
Îmi pare rău, dar cunoștințele lui Nicol Bolas ajung puțin mai mult decât simpla credință. Se pare că ești atât de stabilit în descoperirea unui mod magic 2D pe care îl poți folosi pentru că nu vei lua "nu" pentru un răspuns. Ei bine, apoi mergeți mai departe și găsiți-o. Dacă o faceți, vă rog să răspundeți aici. Cu toții ne place să auzim despre asta.
adăugat autor Bart, sursa