Schimbarea proprietarului unui director în OS X

Am instalat homebrew și încerc să schimb permisiunile de scriere pentru directorul/usr/local/include.

Când rulez "doctorul de preparare", primesc acest mesaj de eroare:

Eroare: directorul/usr/local nu poate fi scris. Chiar dacă asta   directorul a fost scris atunci când ați instalat Homebrew, alt software poate   modificați permisiunile din acest director. Unele versiuni ale aplicației "InstantOn"   componenta a Airfoil sunt cunoscute pentru a face acest lucru.

     

Probabil că trebuie să schimbi dreptul de proprietate și permisiunile lui/usr/local   înapoi în contul dvs. de utilizator.

Am încercat să fac asta cu chown, dar sunt destul de nou la asta și nu cred că l-am condus corect. Am fugit:

chown myusername /usr/local/include

Nu am primit niciun mesaj de eroare, dar când conduc medicul de spalat se spune că încă nu am permisiunea să scriu în/usr/local/include.

Orice ajutor ar fi foarte apreciat!

Edit:

Am o eroare de "operație nepermis".

cd/usr

chown myusername local

chown: local: operațiunea nu este permisă

0

4 răspunsuri

În sistemul meu, /usr/local este deținut de root: admin și este rwxrwxr-x . Utilizatorul meu este membru al grupului admin , deci are permisiuni de scriere. Nu am mers cu drepturi de proprietate și permisiuni acolo, iar instalarea mea Homebrew nu se plânge, deci presupun că configurarea mea se potrivește cerințelor sale.

Verificați proprietatea asupra /usr/local ; dacă este proprietatea grupului admin , verificați dacă contul dvs. non-administrator este membru al grupului respectiv.

0
adăugat
Numele meu de utilizator este un administrator./usr/local a fost deținut de rădăcină: roată. Nu sunteți sigur ce este asta. Am folosit pavilionul -R și sudo pentru a-mi da permisiunea de scriere a numelui de utilizator pe toate directoarele din/usr/local. Din anumite motive, nu ar accepta "admin" ca argument atunci când am încercat asta.
adăugat autor Graeme, sursa
Bună Graeme. Am experimentat exact aceeași eroare (OS X Mavericks). Poate că acest lucru va funcționa și pentru dvs.: sudo chown `whoami`` brew - prefix` & & brew doctor . Sper că acest lucru vă ajută! (Notă: echo `whoami` >> numele de utilizator și echo` brew --prefix` >>/usr/local)
adăugat autor RealDeal_EE'18, sursa

Puteți încerca să utilizați comanda ls -l . Cu această comandă veți vedea lista fișierelor din directorul curent cu câteva informații utile, cum ar fi cine este proprietarul acestui fișier. Deci veți vedea dacă chown a fost elaborat. Cred că chown este o comandă corectă pentru schimbarea proprietății.

0
adăugat
Am o eroare de "operație nepermis". cd/usr chown myusername local chown: local: operațiunea nu este permisă
adăugat autor Graeme, sursa
Îmi pare rău, comentariul meu nu a fost clar. Pot face ls-l. A fost atunci când am fugit Chown că am primit eroarea permisiunea permisă. Tocmai am fugit cu sudo, asta a facut-o. Am reușit să acord permisiunea utilizatorului meu. Mă întreb dacă am acordat prea multă permisiune. Am folosit pavilion -R pe local, deci numele meu de utilizator are permisiunea pentru toate directoarele din/usr/local. Există un loc bun pentru a începe să obțineți o înțelegere mai profundă a permisiunilor și securității directorului UNIX? Eu sunt doar la Google -> gasi raspuns -> copie paste etapă, care ar putea fi pe
adăugat autor Graeme, sursa
în acest caz cred că ar trebui să te uiți, dacă ești administratorul calculatorului, pentru că ls -l este o comandă destul de de bază și nu ai nevoie de permisiuni root pentru el.
adăugat autor Martin Průša, sursa
Cred ca e ok ...
adăugat autor Martin Průša, sursa

Soluție simplă care a lucrat pentru mine:

  1. dați clic pe fundal pentru a merge la căutător
  2. faceți clic pe Go și mergeți la folder/usr
  3. faceți clic dreapta pe local și obțineți informații
  4. deblocați blocarea în partea de jos
  5. dați clic pe + semnați și adăugați-vă utilizatorul în listă și acordați privilegii de citire/scriere
  6. dați clic pe semnul de viteză din partea de jos și alegeți aplicați la articolele închise care se recuperează sub acel director și atribuiți privilegii tuturor directoarelor de sub el.

tastați doctorul de preparare din promptul de comandă pentru a testa. Rezultatul meu:

Sistemul dvs. este gata de preparare.

0
adăugat
Îmi place acest lucru pentru că nu schimbă ceea ce există deja, ci doar adăugarea permisiunilor de citire/scriere de care are nevoie utilizatorul dvs.
adăugat autor Devin G Rhode, sursa
A lucrat și pentru mine
adăugat autor adrian7, sursa

You should use: sudo chown username folder

0
adăugat
Vă rugăm să explicați de ce trebuie să faceți acest lucru.
adăugat autor dg99, sursa