Cum se poate preveni rularea programului pe Win sau Unix prin linia de comandă

După o lungă cercetare aici despre Stackoverflow și pe net nu am găsit nimic despre asta. După cum spune titlul, cum pot să fac asta?

De exemplu: Sunt proprietarul unui site găzduit care îmi permite să gestionez baza de date prin PhpMyAdmin. Când încerc să mă conectez la baza mea de date prin intermediul promptului, conexiunea nu merge bine. Ar putea fi din cauza setărilor sistemului de operare (nu?).

Cum pot face acest lucru (în ambele sisteme de operare).

Mulțumesc anticipat.

0
Buna ziua, Havelock, multumesc pentru raspunsul tau. Ei bine, în acest caz aș vrea să știu amândouă. Deci, cum să împiedici lansarea unei sesiuni de client MySql prin linia de comandă și, așa cum încerc doar în acest moment, de ce nu pot începe o sesiune de client MySql pe baza de date a site-ului meu găzduită de furnizorul meu real. Care sunt aceleași lucruri pe care le presupun :) Sunt pe Win și baza mea de date găzduită este pe o mașină Linux. Încerc să încep o conexiune cu promptitudinea mea prin specificarea tuturor soluțiilor posibile de comandă, dar întotdeauna primesc (eroare comună em
adăugat autor wartoverflow, sursa
Poate am reușit. Este posibil ca furnizorul să fi setat "bind_address" la "127.0.0.1", astfel încât nimeni să nu se poată conecta la distanță pe MySQL (deci nu există conexiuni prin linia de comandă). Dar, în acest fel, conexiunile "în casă" sunt posibile (phpmyadmin, pe site-ul însuși). Voi aștepta confirmări (sau nu).
adăugat autor wartoverflow, sursa
Băieți perfecți. Deci, presupun că furnizorul a creat această variabilă de mediu (din cauza faptului că nu o pot verifica). Multumesc tuturor.
adăugat autor wartoverflow, sursa
Ați încercat să vă conectați mai întâi pe SSH? De asemenea, doriți să împiedicați rularea unui program de la linia de comandă? Sau doriți să înțelegeți de ce nu vă puteți conecta la sistemul DBMS găzduit din linia de comandă?
adăugat autor Havelock, sursa
@wartoverflow da, este adevărat și există și alte modalități de a preveni conexiunile la distanță. În cazul MySQL puteți limita, de asemenea, un utilizator la o adresă IP.
adăugat autor wimh, sursa

1 răspunsuri

Dacă îți înțeleg corect întrebarea:

Aveți un site web cu o bază de date MySql găzduită pe serverele dvs. de furnizori.

Când încercați să utilizați instalarea MySql locală dintr-un prompt de comandă, acesta nu vă va permite să vă conectați.

Eu folosesc dreamhost.com și am o configurație similară. Dacă vreau să folosesc instrumente de bază de date de la PC-ul meu local pentru a te conecta la baza de date, trebuie să introduc adresa mea IP în pagina de configurare db sub "hosts allowed".

Restricționarea conexiunilor bazei de date la distanță la anumite adrese IP vă protejează baza de date de încercările de hacking aleatorii.

În ceea ce privește întrebarea dvs. privind restricționarea executării liniei de comandă a unui program, care este de obicei cauzată doar de lipsa informațiilor de configurare din variabilele de mediu - lăsând calea către executabilul din variabila PATH este una comună. Încă mai puteți să rulați programul dacă introduceți calea completă la acesta.

Depinde într-adevăr de mesajul de eroare pe care îl obțineți când încercați să rulați programul din linia de comandă.

0
adăugat
PHP România, Moldova
PHP România, Moldova
173 participanți

Vorbim despre Yii, Laravel, Symphony, MySQL, PgSQL, WP, OpenCart... Pentru confort, opriți notificările. Parteneri: https://ciupacabra.com @js_ro @node_ro @python_ro @seo_ro @Romania_Bot Offtop: @holywars_ro Joburi: @php_job @Grupuri_IT