Crearea graficii 2D cu un instrument 3D?

Am de gând să dezvolte un joc RTS cu grafică 2D, deoarece va fi un joc bazat pe sprite, care va necesita vizualizări multiple ale fiecărui actor (sau cel puțin pentru majoritatea acestora)

de exemplu

enter image description here

Acum, problema este că eu suge cât de des ca designer, pot lucra puțin cu Photoshop, dar fiind un software 2D ar fi cu adevărat greu să creezi vederi diferite ale unui singur personaj și să îl faci să arate la fel.

De aceea m-am gândit să creez modele cu un instrument 3D, atunci aș putea să-i fac toate rotirile să le rotească ... are sens pentru voi?

Dacă este așa, mă conduce la oa doua întrebare: Ce software pot folosi?

Din nou, eu sunt programator, nu designer, așa că va trebui să învăț de la zero, iar studioul 3D și Blender arată foarte complex, Google Sketchup pare să fie mai ușor, dar nu sigur dacă merită.

Ei bine, asta este, multumesc in avans pentru orice feedback.

0
Este posibil ca Graphics Design SE să fie mai potrivită pentru această întrebare. Asigurați-vă că ați citit FAQ-ul lor, deși, pentru a vedea dacă este potrivit.
adăugat autor Bart, sursa

2 răspunsuri

Merită să perseverezi cu un pachet precum blender sau Studio 3D. Abilitățile pe care le ridici vor fi utile pentru alte lucruri în viitor.

Dacă aveți de-a face cu grafică relativ mică sau mică, cum ar fi în exemplul dvs., nu trebuie să vă faceți griji cu privire la a pune prea multe detalii în modelul dvs. Doar scoateți-o afară, aliniați-o și apoi ajustați-o într-un pachet de vopsea.

0
adăugat

Crearea actorilor dvs. cu ajutorul unui instrument de modelare 3D și apoi crearea de sprite prin redarea mai multor puncte de vedere ale acestora este o abordare solidă. Principalul lucru este să vă asigurați că aveți o modalitate de scripting a producției de sprite, astfel încât să nu trebuie să generați 100 de imagini sprite manual!

În aceste zile, însă, ar trebui să întreb de ce, dacă ai actori ca modele 3D, nu le-ai face doar direct în 3D pe orice platformă pe care rulează jocul. Chiar și cea mai umilă platformă mobilă are suficientă putere grafică pentru a face 3D orice model pe care probabil că îl veți găti pentru obiecte de dimensiuni sprite, iar o abordare complet 3D oferă mult mai multă flexibilitate.

Abordările hibride sunt, de asemenea, posibile; Îmi amintesc că jocurile Total Annihilation RTS au stocat modele 3D ale obiectelor de joc, dar au creat și stocat în memoria lor 2D spite de la ele la cerere (în motorul de joc 2D altfel) decât să se bazeze pe 3D HW fulminant al zilei sau pe pregenerarea imagini sprite pentru încărcare. A fost o soluție bună pentru timpul, dar mi-aș fi surprins dacă abordarea era încă necesară astăzi.

0
adăugat