API-ul YouTube: Tabloul de bord vs. Consola API

Am implementat interacțiunile de pe server cu YouTube și sunt puțin pierdut cu tipul de produs/aplicație pe care trebuie să-l creați pentru a publica videoclipuri prin API, de exemplu.

Privind documentul OAuth2 , se spune că trebuie să mă înregistrez aplicația mea cu Consola API (arată bine până acum, foarte asemănător cu crearea unei aplicații Facebook). Dar apoi, m-am uitat la Google Biblioteca .NET și aici se spune că un produs trebuie înregistrat în tabloul de bord YouTube ... Nu sunteți siguri să înțelegeți modul în care acestea sunt complementare. Dacă cineva are o explicație sintetică (pe care nu l-am găsit în docs), aș fi recunoscător.

Mulțumiri

0

1 răspunsuri

Nu sunt sigur 100%, dar cred:

  1. Tabloul de bord YouTube a fost inițial instalat înainte de anunțarea YouTube API v3, care urmează să fie lansat. Utilizați tabloul de bord pentru a vă înregistra cererea și pentru a obține o cheie YT Dev. De asemenea, puteți utiliza Tabloul de bord pentru unele statistici de aplicații extrem de scăzute.

  2. Consola API este încercarea Google de a forma o consolă administrativă pentru TOATE API-urile lor. Deoarece Google este transistioning la oAuth 2 autorizare, va trebui să utilizați consola API, de asemenea, pentru a aplica pentru clientID, redirectURI și clientSecret dacă doriți să autorizați cu oAuth 2.

În acest moment, dacă nu doriți să utilizați oAuth2, nu aveți nevoie de acces la Consola API. Cu toate acestea, știți că în luna februarie a anului viitor YouTube va ucide toate celelalte forme de autorizare (sub, clientLogin, oAuth1).

Deci, pentru a încerca și a simplifica lucrurile: Utilizați Consola API pentru a obține oAuth2 în ordine Utilizați tabloul de bord YT pentru a obține o cheie YT Dev

În viitor, când Google va trăi cu YouTube API v3, probabil că doriți să treceți la o nouă cheie cheie din Consola API și să lăsați împreună tabloul de bord.

0
adăugat
Vă mulțumim pentru răspunsul dvs., asta aproape că am înțeles ... am fost (și încă mă) întrebam de ce procesul de instalare a unei aplicații YT cu OAuth2 este atât de complicat și inconsistent!
adăugat autor ThomasWeiss, sursa