ASP.Net Web Api în aplicație web separată sau nu?

Vreau să utilizez un API Web ASP.Net pentru a accesa jQuery AJAX. API Web trebuie să aibă metode autorizate și neautorizate. Când se integrează API-ul Web în cadrul proiectului MVC existent, acesta nu funcționează.

Dar aș dori să am un proiect separat pentru API-ul meu Web, așa că îl pot folosi în mai multe aplicații. Cu toate acestea, când sunt autorizat pe site și fac un apel jQuery la API-ul web (pe un director virtual din cadrul webapp-ului IIS), nu se autentifică. Dar trimite solicitările de autentificare a formularelor.

Este o idee bună să aveți un proiect Web API separat pentru mai multe aplicații web sau este poate mai inteligent să integrați niște controlere API Web în fiecare aplicație web specifică?

1

1 răspunsuri

API-urile MVC și Web sunt într-adevăr aceleași stiluri. Este regretabil faptul că în implementarea actuală ei trăiesc în lumi paralele (deși adiacente).

Personal prefer să aibă un singur site care să ofere atât date (API Web), cât și vizualizări rendered (MVC, etc), deoarece sunt distribuite o mulțime de logică.

Autentificarea este o preocupare transversală, astfel încât aceasta ar putea fi proiectată pentru a permite formularea, OAuth, de bază, etc.

4
adăugat
@RodyvanSambeek yup. Așa aș face.
adăugat autor Aliostad, sursa
De fapt am ajuns să folosesc această tehnică. Am creat un WebAPI în cadrul proiectului MVC. Apoi autentificarea se va face automat.
adăugat autor Rody van Sambeek, sursa
JavaScript, România - Moldova
JavaScript, România - Moldova
328 participanți

Comunitatea Română JavaScript: github.com/js-ro Pentru confort, opriți notificările. Parteneri: @node_ro, @php_ro, @python_ro, @seo_ro, @RomaniaGroup, @ai_ro, @Grupuri_IT Offtop: @holywars_ro Joburi: @js_jobs_ro Sponsored with ❤️ by ciupacabra.com